matras 80x200
golf

Productaanbod matras 80x200

sort icon

Waarom een tweepersoonsbed met twee matrassen?

Een tweepersoonsbed met twee matrassen heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel van één groot matras is natuurlijk het ontbreken van randen halverwege het bed. Maar de keuze voor een matras is heel persoonlijk en sterk afhankelijk van lichaamsbouw, slaaphouding en eventuele lichamelijke klachten. Zijn er grote verschillen in postuur, klachten en/of slaaphouding, dan zijn twee matrassen van 80x200 in uw tweepersoonsbed dé keuze voor een goede nachtrust.

Daarnaast kan men om praktische redenen kiezen voor twee matrassen van 80x200 cm op één tweepersoonsbed van 160x200 cm. Twee kleine matrassen zijn een stuk handzamer dan één grote. Dit merkt u wanneer u de matras wilt verplaatsen of verhuizen (denk bijvoorbeeld eens aan het trapgat!). Ook zijn twee matrassen van 80x200 cm gemakkelijker te keren en onderhouden. Dat heeft voordelen voor de levensduur en hygiëne van uw matras.

Is een matras van 80x200 lang genoeg?

We raden altijd aan om een matras 20cm langer te betellen dan uzelf bent. Bent u 180cm? Dan heeft u een matras met een lengte van 200cm nodig. Bent u onder de 170cm? Dan is een matraslengte van 190cm voldoende. Wilt u advies of een matras van 80x190 lang genoeg is voor u? Neem dan contact op.

Welke matras van 80x190 is geschikt voor mij?

De keuze van een type matras is een hele persoonlijke en hangt onder andere af van uw budget, persoonlijke voorkeuren en eventuele lichamelijke klachten. Wij zetten de diverse typen graag voor u beknopt op een rijtje:

  • Polyether matrassen: prijsvriendelijk, anti-allergisch en comfortabel voor de gemiddelde slaper. Veerkrachtige en duurzame matrassen voor de kleinere portemonnee, geschikt voor iedereen zonder speciale wensen of voorkeuren.
  • Koudschuim matrassen: ongetwijfeld de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Duurzame matrassen zonder kuilvorming met een lange levensduur, goede vochtregulatie en ventilatie en een juiste ondersteuning voor het lichaam.
  • Traagschuim matrassen: heel geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. Biedt u ondersteuning en een uitstekende drukverdeling. Vrij warm met een minder goede vochtregulatie en ventilatie, dus minder geschikt voor mensen die veel transpireren of een koeler bed prefereren.
  • Latex matrassen: de natuurlatex matrassen uit onze webshop bieden u een goede drukverdeling en zijn heel geschikt voor gebruik op spiraalbodems en elektrische bodems. 
  • Pocketvering matrassen: door de ruimte tussen de veren biedt dit type matras een zeer goede vochtregulatie en ventilatie. Een nadeel is de rand van het matras met koudschuim of polyether. Met pocketvering matrassen is het van belang dat u goed in het midden van uw matras ligt, wat vooral voor stellen soms een nadeel is.

Twijfelt u nog over de keuze van uw matras? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze toonzaal, we begeleiden u graag in uw keuze.