Matras 80x200

Op zoek naar een matras in de maat 80x200? Bij Slaapkamerweb verkopen we elke denkbare matrasmaat. Een matras van 80x200 centimeter wordt gebruikt voor een smal eenpersoonsbed (en met name voor logeerbedden), maar zeker ook voor een tweepersoonsbed van 160x200 met twee matrassen. 

Tweepersoonsbed met twee matrassen

Een tweepersoonsbed met twee matrassen heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel van één groot matras is natuurlijk het ontbreken van randen halverwege het bed. Maar de keuze voor een matras is heel persoonlijk en sterk afhankelijk van lichaamsbouw, slaaphouding en eventuele lichamelijke klachten. Zijn er grote verschillen in postuur, klachten en/of slaaphouding, dan zijn twee matrassen van 80x200 in uw tweepersoonsbed dé keuze voor een goede nachtrust.

Daarnaast kan men om praktische redenen kiezen voor twee matrassen van 80x200 cm op één tweepersoonsbed van 160x200 cm. Twee kleine matrassen zijn een stuk handzamer dan één grote. Dit merkt u wanneer u de matras wilt verplaatsen of verhuizen (denk bijvoorbeeld eens aan het trapgat!). Ook zijn twee matrassen van 80x200 cm gemakkelijker te keren en onderhouden. Dat heeft voordelen voor de levensduur en hygiëne van uw matras.

 

Productaanbod matras 80x200

Verschillende soorten matrassen

Bij Slaapkamerweb vindt u alle denkbare soorten matrassen. In de maat 80x200 centimeter heeft u bovendien keuze uit alle soorten. De verschillende types kort toegelicht op een rijtje:

  • Polyether-matrassen zijn qua prijs onverslaanbaar. Synthetisch en anti-allergisch. Goed slaapcomfort, harde en zachte varianten. 
  • Koudschuim-matrassen zijn goed voor de portemonnee. Goede vochtregulatie en ventilatie. Niet gauw last van kuilvorming.
  • Traagschuim-matrassen kennen een minder goede ventilatie, maar zijn ideaal bij bepaalde lichameklijke klachten. Vrij warm.
  • Latex-matrassen zijn er synthetisch en natuurlijk. Synthetische latex kent veel nadelen, maar natuurlatex is in bepaalde situaties ideaal. Vooral heel geschikt in combinatie met een elektrische bedbodem.
  • Pocketvering-matrassen zijn vanuit hygiëne en temperatuur heel goed. Geschikt voor elk lichaamsgewicht. Door de rand is het kwalitatief ligvlak verkleind. Het is belangrijk in het midden van de matras te liggen.

 

Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 675 klanten.

CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken