Neksteunkussens

Een neksteunkussen is een kussen dat uw hoofd ondersteund met een meer massievere vulling (meestal latex- of traagschuim) waardoor uw schouder meer ontlast wordt. Verder corrigeert dit kussen uw slaaphouding wat er voor zorg dat uw rug rechter ligt en u rustiger zult slapen. Een neksteunkussen kan de oplossing voor uw lichamelijke klachten zijn!

Welk soort neksteunkussen past bij mij?

Welk neksteunkussen het beste bij u past is afhankelijk van meerdere factoren. Op de eerste plaats speelt postuur een belangrijker rol voor de juiste hoogte voor een kussen, heeft u brede schouders, dan zal u een hoger kussen nodig hebben dan iemand met een eer tengere bouw. Bovendien is het zo dat wanneer u een zacht bed heeft, u een lager neksteunkussen nodig omdat uw schouders al meer in uw matras zullen zakken. Wanneer u een harder bed heeft, zal u dus automatisch een hoger kussen nodig hebben. 

Wanneer u voornamelijk op uw rug of buik slaapt zal de kussen behoefte lager zijn. Vooral mensen die op hun zij slapen zijn dan ook het meest gebaat bij een neksteunkussen. Wanneer u veel wisselt tussen beide posities kan het een oplossing zijn om een wat hoger neksteunkussen in een zachtere variant te nemen. Zo zakt u heerlijk in het kussen als u op uw rug slaapt maar zult u ook profiteren van de steun van dit kussen als u op uw zij slaapt. 

Uit ervaring weten wij dat mannen voornamelijk kiezen voor neksteunkussen van ca 12, 14 en 16 cm in de hardheid medium en stevig. Vrouwen kiezen daarentegen eerder voor kussens van 12 en 14 cm in de hardheid soft of medium. Voor de buik- en rugslapers, en dan voornamelijk bij de vrouwen voldoet een 9 cm hoog kussen ook vaak aan de verwachtingen!

Uw kussen gratis thuisbezorgd

Bestelt u bij ons voor een bedrag van 50 euro of meer aan kussens, dekbedden of beddengoed, dan bezorgen wij uw bestelling gratis bij u thuis*! 

  • Snelle levering mits voorradig
  • Gratis bezorging bij een bestelling van € 50,- aan beddengoed

Als het door u gekozen (neksteun)kussen gewoon bij ons op voorraad is, in de stevigheid en hoogte die u wenst, dan betekent dit, dat u deze al binnen een paar dagen of zelfs één dag na uw bestelling bij u thuis kunt verwachten via de post! Wij houden u uiteraard op de hoogte van de levering, zodra wij uw bestelling versturen ontvangt u altijd een Track&Trace code van ons, zodat u uw bestelling gemakkelijk kunt volgen.  

Advies nodig? Kom naar de toonzaal of neem contact op

Bij Slaapkamerweb kunt u contact met ons opnemen via de chat, telefoon of per mail om onze specialistische medewerkers om advies te vragen. Zij denken graag met u mee en streven ernaar om samen met u een (neksteun)kussen te vinden waar u heerlijk op kunt slapen. Samen brengen wij uw wensen in kaart en kijken wij welk kussen hier aan voldoet.

Wil u neksteunkussens uit ons assortiment eerst uitproberen, voordat u deze aanschaft? Dat kan! U bent van harte welkom in onze toonzaal in Zutphen, waar onze deskundige medewerkers u van de nodige informatie voorzien en graag met u meekijken en denken in de zoektocht naar het meest geschikte kussen voor u!  

Kijk ook eens naar: