Neksteunkussens

Een neksteunkussen is een kussen dat uw hoofd draagt waardoor uw schouder meer ontlast wordt. Verder corrigeert dit kussen uw slaaphouding wat er voor zorg dat uw rug rechter ligt en u rustiger zult slapen. Dit kussen kan de oplossing voor uw lichamelijke klachten zijn!

Welk soort neksteunkussen past bij mij?

Welk neksteunkussen het beste bij u past is afhankelijk van meerdere factoren. Wanneer u op een zacht bed ligt heeft u een lager neksteunkussen nodig omdat uw schouders al meer in
uw matras zakken. Wanneer u een harder bed heeft, zal u dus automatisch een hoger kussen nodig hebben. 

Wanneer u voornamelijk op uw rug of buik slaapt zal de kussen behoefte lager zijn. Vooral mensen die op hun zij slapen zijn dan ook het meest gebaat bij een neksteunkussen. Wanneer u veel wisselt tussen beide posities kan het een oplossing zijn om een wat hoger neksteunkussen in een zachtere variant te nemen. Zo zakt u heerlijk in het kussen als u op uw rug slaapt maar zult u ook profiteren van de steun van dit kussen als u op uw zij slaapt. 

Uit ervaring weten wij dat mannen voornamelijk kiezen voor neksteunkussen van ca 12, 14 en 16 cm in de hardheid medium en stevig. Vrouwen kiezen daarentegen eerder voor kussens van 12 en 14 cm in de hardheid soft of medium. Voor de buik- en rugslapers, en dan voornamelijk bij de vrouwen voldoet een 9 cm hoog kussen ook vaak aan de verwachtingen.

Producten binnen Neksteunkussens

Nekpijn en neksteunkussens

Wanneer mensen nekpijn hebben bij het opstaan, denkt men vaak dat dit door het kussen komt. Dit kan ook zeker het geval zijn, echter hoeft dit niet de (enige) oorzaak te zijn. Veel mensen hebben last van kou en tocht of hebben een slechte slaaphouding. Hierbij kunt u denken aan buikslapen en/of te dicht bij een open raam slapen. Bekijkt u eens of u één van de onderstaande oorzaken herkent en sluit deze uit. 

 • U slaapt op uw buik?
  Probeer dan eens op uw zij te gaan slapen. Hiermee ontspant u veel meer uw rug- en nek- wervels en spieren. Dit kan grote verlichting geven in uw nekklachten
 • U slaapt zonder kleding?
  Wanneer u zonder kleding slaapt, voelt u elke vorm van tocht omdat het vrijwel onmogelijk is om het dekbed tot aan uw hoofd te houden tijdens de nacht. Probeer eens een pyjama die uw schouders en nek goed warm houden.
 • U slaapt onder een open raam?
  Of tussen de deur en een raam? Doet u het raam eens een paar nachten dicht, wellicht merkt u verschil.
 • Hoe oud is uw kussen?
  Een kussen gaat gemiddeld 5 jaar mee. Wanneer uw kussen ouder is, kan het verstandig zijn deze te vervangen. Niet alleen vanwege ondersteuning maar ook voor uw gezondheid.