Topmatrassen

Bent u op zoek naar een extra laag comfort? Kies dan voor de luxe van een topmatras! Door bovenop uw matras een topmatras te leggen, voegt u extra laag slaapcomfort toe. Sommige matrassen zijn al voorzien van een ingebouwde luxe toplaag waardoor een topmatras niet nodig is. Slaapkamerweb biedt u de keuze uit verschillende soorten topmatrassen in verschillende prijscategorieën. 

Wanneer gebruikt u een topmatras?

Over het algemeen gebruikt u een topmatras bovenop uw matrassen om het slaapcomfort te vergroten. Natuurlijk zijn er ook andere redenen waarbij een topmatras een waardevolle toevoeging kan zijn voor uw slaapsysteem, u leest er alles over in deze blog!

In veel gevallen vergroot een topmatras het slaapcomfort, maar soms is een topmatras ook niet aan te raden. Twijfelt u, of u een topmatras nodig heeft en wil u zeker weten of een topmatras in uw geval een goede aanschaf is? Lees hier alles wat u moet weten over topmatrassen, of neem contact met ons op, om één van onze specialistische medewerkers te spreken. We denken namelijk graag met u mee!

Let op; een topmatras maakt uw bed niet steviger! Is sprake van kuilvorming bij de matrassen waarop de topmatras moet komen, dan heft een topmatras dit niet op! 

Welke topmatras zoekt u?

Er zijn veel verschillende soorten topmatrassen, uiteraard qua maatvoering, inhoud en comfort. Ook zijn er speciale topmatrassen met split voor (elektrisch) verstelbare bedden. Welke topmatras zou het beste bij u passen?

Keuzehulp topmatrassen

Hoe weet u nou welke topmatras bij u en uw slaapsysteem past? 

Afmeting van uw topmatras

Onze topmatrassen zijn beschikbaar in tal van afmetingen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij Slaapkamerweb goed kan slagen voor een topmatras. Daarom bieden wij alle topmatrassen aan in éénpersoons breedtematen van 70 tot 100 cm, twijfelaars breedtemaat 120 cm en tweepersoons breedtematen 140 tot 200 cm.

Voor de lengte kunt u kiezen voor 200, 210 of 220 cm. Wij adviseren altijd de afmetingen te kiezen die overeenkomen met de matrassen/ het slaapsysteem waar de topmatras op komt te liggen.

Met- of zonder split

Onze tweepersoons topmatrassen zijn ook te verkrijgen met een split aan de bovenzijde. Deze topmatrassen noemen we split topmatrassen en zijn speciaal voor mensen met een verstelbare bedbodems. De split die midden boven in de topmatras zit loopt door tot iets voor het midden, richting het voeteneind.

De splittopmatras zorgt ervoor dat wanneer u met z'n tweeën in bed ligt, u onafhankelijk van elkaar gebruik kunt maken van de verstelling. Wanneer u alleen in een verstelbaar tweepersoonsbed slaapt en graag in het midden ligt, is een splittopmatras wellicht minder handig..  

Verschillende soorten topmatrassen

Onze topmatrassen bestaan uit een matrastijk met een kern die bestaan uit verschillende schuimsoorten en verschillende kerndiktes. Zowel het soort schuim als de dikte ervan bepaald het comfort. In onze webshop vindt u topmatrassen van talalay latex, koudschuim of gelfoam die allen hun geheel eigen ligcomfort bieden. 

Koudschuim heeft een open cel structuur en daarmee verreweg het koelste van alle soorten topmatrassen. Daarnaast is een koudschuim matras veerkrachtig en ademt goed. Een koudschuim topmatras heeft een goede vochtregulatie en is daarmee perfect voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. De HR waarde (wij hebben topmatrassen met een HR waarde tussen de HR35 en HR60) zegt wat over de kwaliteit en tevens de levenduur, samen met de dikte van de topmatras uiteraard!

Talalay latex is het beste natuurlatex dat beschikbaar is, een duurzame keuze dus! Daarnaast is een topmatras van talalay latex zeer flexibel, zacht en soepel. Talalay latex zorgt voor optimale veerkracht en perfecte ondersteuning, het ventileert over het algemeen erg goed. 

Hybride schuim is een schuimsoort die ook wel de geëvolueerde versie van koudschuim wordt genoemd. Het heeft al fijne eigenschappen van koudschuim, zoals goedventilerend en warmteregulerd als een solide ligcomfort, maar het schuim kent een een hogere elasticiteit en is daardoor nog minder gevoelig voor kuilvorming. Dit maakt dat het ook een goede keuze is voor de wat zwaardere personen!

Gelfoam is zeer comfortabel omdat het materiaal zich helemaal naar uw lichaam vormt en u waar wat in komt te liggen en geeft u een minimum aan tegendruk. De eigenschappen van de gel, zorgen ervoor dat het warmte goed wordt gereguleerd, wat bij bijvoorbeeld traagschuim veel minder het geval is. Dat maakt deze topmatras geschikt voor zowel mensen die het snel warm hebben, als mensen die het eerder koud hebben. Ook is het ligcomfort prettig voor mensen met lichamelijke klachten.

Kortom: Bent u op zoek naar een soepele, veerkrachtige en zachte topmatras, die goede ondersteuning biedt? Dan kiest u voor Talalay latex, of het drukverlagende gelfoam. Bent u op zoek naar een stevige en comfortabele topper die goed ademt? Dan kunt u beter kiezen voor koudschuim of hybride schuim. 

Wanneer wel of juist niet een topmatras gebruiken?

De topmatras is de toplaag van uw gehele slaapsysteem en daarmee voegt u met een topmatras altijd een laagje toe aan het gehele slaapsysteem. Om deze reden zal een topmatras uw bed ook niet steviger maken, maar juist altijd wat zachter. Een topmatras zou een oplossing kunnen zijn wanneer uw matrassen te hard zijn, maar ook om bijvoorbeeld een naad tussen 2 matrassen niet te voelen, maar maakt het geheel dus wel zachter!

Is er sprake van kuilvorming bij de matrassen waarop de topmatras moet komen, dan heft een topmatras dit niet op en zal de topmatras net zo makkelijk meekuilen. 

Gebruik topmatras

Wij begrijpen dat u graag wil weten hoe u een topmatras het beste kan gebruiken en bij welk slaapsysteem bijvoorbeeld, aan de hand van de meest gekozen toepassingen lichtten wij dat hieronder voor u toe:

Met de toevoeging van een topmatras maakt u, uw gehele slaapsysteem wat comfortabeler en zachter. Dit is een uitkomst als uw matrassen te stug of te hard liggen. Het slaapcomfort in de caravan, boot, of camper laat vaak veel te wensen over en met de toevoeging van een topmatras kunt u het comfort ermee verhogen en het geheel wat zachter maken! 

Bij een boxspringcombinatie zit meestal een topmatras inbegrepen. De meegestoffeerde matrassen bij een boxspringcombinatie zijn namelijk niet bedoeld om op te slapen. Deze matrassen missen het laatste laagje comfort die ‘gewone’ matrassen (die we kennen op bedden met lattenbodems en spiralen) wel hebben. Als de topmatras van uw boxspring versleten of op is, kunt u bij ons een nieuwe bestellen.

Ook als u zich irriteert aan de naad tussen twee losse matrassen op een tweepersoonsbed, kan een tweepersoons topmatras uitkomst bieden! Deze zal zorgen dat u de naad veel minder zal ervaren als u voor een tweepersoons topmatras gaat. 

Gratis verzending vanaf 200,-

Alle matrassen en daarmee ook onze topmatrassen worden vanaf 200,- gratis thuisbezorgd in heel Nederland.

Kijk ook eens naar: