De zin en onzin van de topmatras

Toppers zijn dankzij de opkomst van de boxspring erg populair de laatste jaren. Maar wist u dat toppers ook gebruikt kunnen worden op bedden met gewone matrassen? Wij willen u graag wat meer vertellen over de welbekende topmatras. In hoeverre is een topper nou echt nuttig en kan een topper voor u de oplossing zijn? Lees in dit blog de zin en onzin van de topmatras

Wat is een topper?

Een topper is een dunne matras die bovenop de gewone matras wordt gelegd. Topmatrassen zijn er in verschillende materialen en diktes. De kwaliteit en eigenschappen verschillen, en is afhankelijk van zowel de dikte van de topper als het materiaal.

Wat doet een topper?

Een topmatras biedt comfort of een betere ondersteuning wanneer uw eigen matras dat onvoldoende doet. Een topmatras is gemakkelijk te keren, waardoor u het gewone matras minder vaak hoeft om te draaien. Ook verhoogt een topper de levensduur van een gewoon matras.

Wat doet een topper niet?

Als uw matras doorgezakt is, dan lost een topper dat probleem niet op. Een kuil zult u óók met een topmatras blijven voelen doordat de topper meebeweegt met het matras. Wilt u dit probleem oplossen? Dan zult u toch echt voor een nieuw matras moeten gaan.

Is een topmatras altijd nuttig?

Zoals hierboven al is vermeld is het niet zinvol om een topper op uw bed te leggen als de onderliggende matras versleten is. De topper vult deze slijtage plekken niet op en zal uw klachten dus niet verhelpen. Heeft u een goed matras maar voldoet deze qua comfort en hardheid niet aan uw wensen, dan kan een topmatras wel uitkomst bieden. De topper zal er dan voor zorgen dat u zachter en comfortabeler zult slapen met de steun die u nodig heeft.

Onze topmatrassen

In het assortiment van Slaapkamerweb vindt u vijf soorten topmatrassen.

 • Koudschuim topper:
  Deze topper staat garant voor een goede ventilatie en vocht regulatie. Dankzij de open celstructuur is deze topper veerkrachtig en goed ademend. Deze topper is uitermate geschikt voor mensen die snel transpireren. Ook niet geheel onbelangrijk: De koudschuim topper is gunstig geprijsd!
 • Traagschuim topper:
  Deze topper vormt zich perfect naar uw lichaam. In de zomer zal deze topper wat zachter aanvoelen dan in de winter omdat traagschuim erg temperatuur gevoelig is. Hoe warmer het slaapklimaat, hoe zachter deze topper. Traagschuim werkt drukverlagend en deze eigenschap maakt deze topper geschikt voor mensen met nek-, schouder- of rugklachten. Let wel: deze topper voert warmte minder goed af en is daardoor minder geschikt voor mensen die snel transpireren.
 • Watergel topper:
  Deze topper is erg elastisch en vormt zicht hierdoor goed naar uw lichaam. Watergel zorgt er voor dat de lichaamstemperatuur continu gelijk blijft waardoor u kunt genieten van optimaal slaapcomfort. Deze topper is geschikt voor zowel mensen die het snel warm hebben als mensen die het sneller koud hebben.
 • Pulse latex topper:
  Pulse latex is een zeer veerkrachtig en soepele latex soort. Deze topper heeft een verlichtende werking op pijnpunten en is hierdoor erg geschikt voor mensen met nek-, schouder- of rugklachten. Deze topper is hypo allergeen en zal dus geen allergische reacties oproepen.
 • Vita Talalay latex topper:
  Talalay latex is de meest hoogwaardige latex op de markt. Dankzij de uitgebalanceerde bouw is deze topper extreem flexibel, zacht en soepel. De topper biedt op de juiste punten ondersteuning en verlicht uw drukpunten voor optimaal slaapcomfort. De Talalay topper is één van de best ventilerende toppers en hierdoor geschikt voor mensen die het snel warm hebben of snel transpireren. Daarnaast is de Talalay natuurlatex topper hypoallergeen en hierdoor uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Topmatras op maat?

Bij Slaapkamerweb kunt u deze topmatrassen ook volledig op maat laten maken. De prijs hiervoor is vergelijkbaar met de standaardmaten en de levertijd voor een topmatras op maat is circa 3 tot 4 weken. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Matras-advies op maat?

Bent u na het lezen van dit artikel voornemens een nieuwe matras of topmatras aan te schaffen, maar wilt u zich eerst laten informeren over de verschillende mogelijkheden? Slaapkamerweb.nl voorziet u graag van een gratis, vrijblijvend en eerlijk advies! Kom langs in onze showroom en bespreek uw wensen. Wilt u specifiek meer weten over topmatrassen? Ook dat kan! Wij helpen u graag!

Bekijk hieronder een greep uit onze Topper collectie.

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.  

Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 671 klanten.

CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken