Kindermatrassen

Een kindermatras moet aan een aantal criteria voldoen. U zoekt een matras voor een kinderbed van een goede kwaliteit waarbij de gezondheid van uw kind voorop staat, daar gaat het feitelijk iedereen om. Echter wanneer u vele slaapkamerspeciaalzaken binnen loopt, krijgt u te maken met veel bangmakerij. Feitelijk is het zo dat kinderen tot een jaar of 10 nog niet het gewicht hebben om een matras goed te beslapen. Sterker nog, eigenlijk begint de werkelijke slaaptechniek pas echt belangrijk te worden in het volwassen leven. Maar betekent dit dat u uw kind zomaar op elk matras kunt leggen? Nee dat gaat helaas niet. 
 

Het advies van slaapkamerweb waar het matras voor uw kind aan moet voldoen:

 1. Het matras voor uw kind mag geen kuiling bevatten
 2. Het is verstandig dat het matras anti-allergisch is
 3. Het matras moet voldoende steun geven
 4. Het matras moet schoon zijn
 5. Het matras dient goed gedragen te worden

Het lijkt allemaal erg vanzelfsprekend, maar toch is dat vaak niet de waarheid. Bekijkt u hieronder eens onze verschillende kinder matrassen. En mist u een maat of uitvoering? Stelt u gerust een vraag, team Slaapkamerweb beantwoordt de meeste vragen binnen enkele uren en helpt u graag met uw kinder matras. 

  Producten binnen Kindermatrassen

  Kuiling in uw kindermatras?

  Bij Slaapkamerweb kunt u in de toonzaal nog ouderwets advies krijgen over de aankoop van vrijwel alles op het gebied van bedden. Maar zeker op het gebied van matrassen heeft Slaapkamerweb al jaren kennis! Wat we vaak horen is dat bij kinderen een kinder matras van kind naar kind gaat. Dit kan natuurlijk, maar checkt u, uw kinder matras wel eerst goed voordat u deze in het bed legt van uw volgende kind, neefje of nichtje. Zit er een kuiling in uw kindermatras? Dit checkt u door het matras op een vlakke ondergrond te leggen waarbij u met 2 handen gelijkmatig zacht op het matras drukt. U begint rechts boven in de hoek en zo over het midden langzaam door naar links onderin de hoek. Wanneer u met kleine stapjes elke keer drukt op het matras kunt u snel voelen of het matras overal de zelfde hardheid heeft. Is dit niet zo? Dan zult u meestal de zachte plek rond het midden van het matras vinden. Dit noemen wij in termen de kuiling en wanneer dit meer als 10% is adviseren wij in vrijwel alle gevallen een nieuw matrasje.
   

  Een kindermatras en allergieeën

  Wanneer u nog een jong kind heeft is hier meestal nog niet van bekend of hij of zij allergisch is. Dit is iets wat vaker pas later ontplooit, maar toch de vroege verschijningen zijn ondanks dat ze niet heel merkbaar zijn vaak licht aanwezig wat vermoeidheid en verveling bij uw kind kan geven. Dit willen we natuurlijk absoluut niet. Daarom adviseert Slaapkamerweb u graag een anti-allergisch kindermatras. Dan praten we nog niet direct over mega anti-allergisch maar over matrassen die huismijtwerend zijn en of matrassen die een tijk hebben die dit zijn en zelfs eventueel wasbaar zijn. Zo slaapt uw kindje de komende jaren gezond! Natuurlijk is het dan ook wel verstandig om een anti-allergisch dekbed en kussen te kopen. Voor beddengoed adviseren wij katoenen hoeslakens en of dekbedovertrekken. Bekijkt u ook eens onze kinderdekbedovertrekken.
   

  Heeft uw kind voldoende steun op zijn of haar matras?

  Een vraag die veel gesteld is: Krijgt mijn kind wel voldoende steun op een simpeler matras? Ons antwoord is absoluut JA! Baby's en kinderen hebben nog geen gemak van allerlei verschillende soorten slaapcomfort en dit is naar onze mening maar goed ook. Een gezond kind dient uit zichzelf te groeien op zijn eigen manier en wanneer een matras nu al de diverse comfort zal bieden die wij als volwassenen verlangen, zullen we snel gaan zien dat dit natuurlijke groei proces verstoort zal worden. Natuurlijk dient een matras wel goed te zijn, maar een goed polyether matras zal voor uw kind niet anders liggen als een binnenvering. Er bestaan zelfs kinder watermatrassen en nasa matrassen. Slaapkamerweb adviseert u dit soort matrasjes niet te kopen voor kinderen die in de groei zijn.
   

  Is een tweedehands kindermatras geschikt voor mijn kind?

  Dit is iets wat mensen met een minder budget zich nog vaak afvragen. We zullen nu niet direct gaan zeggen dat geen enkel 2dehands kindermatras geschikt zou zijn voor hergebruik. Dit hangt namelijk heel erg af van de intensiteit van het gebruik en wat er allemaal op is gebeurt. Maar bedenkt u zich goed dat ook kinderen kwijlen, plassen, poepen en overgeven in bed. Dit komt natuurlijk niet altijd direct op een kindermatras maar soms lekt het wel door. Er zijn dan ook studies waarbij men zegt dat een kinder matras niet door een tweede kind gebruikt zou kunnen worden. Zo zwart/wit stellen wij van Slaapkamerweb het niet. Wanneer een kindermatras nog geen kuiling vertoont en nog volledig schoon is dan denken wij dat dit nog goed te gebruiken is als logeer en of matrasje bij opa en oma voor zo nu en dan een nachtje. Slaapt uw kind elke dag in het bed? Dan zouden wij u adviseren om het zekere voor het onzekere te nemen en een nieuw kindermatrasje te kopen. Een goed kindermatras hoeft niet duur te zijn!
   

  Uw kinderbed is voor uw kind bijna zo belangrijk als uw kindermatras! Waarom?

  Bij een kinderbed is in vele gevallen zeker in de kleinere maten het bed tevens de bodem. Check bij uw kinderbed goed dat de bodem goed vlak is en ventilatie bevat. Een hardboard plaat met gaatjes kan wel, maar in veel gevallen kunnen een aantal extra gaatjes zeker geen kwaad zolang de bodem niet verzwakt. Verder kan een matrasje ook goed op vuren latten liggen zolang deze ook voldoende steun geven. En bij kinderen die ouder zijn dan een jaar of 6 denken we dan al snel aan een verende bodem. Dit omdat deze vaak beter zijn afgewerkt, beter steunen en langzaam ook iets extra steun geven wanneer uw kind ouder wordt. In de meeste gevallen adviseert Slaapkamerweb dan ook lattenbodems omdat deze met de huidige technieken de meeste steun bieden voor het matras en dus voor uw kind! 

  webwinkel keurmerk
  Veilig betalen met  veilig betalen met iDeal of overboeken