Kindermatrassen

Een kindermatras moet aan een aantal criteria voldoen. U zoekt een matras voor een kinderbed van een goede kwaliteit waarbij de gezondheid van uw kind voorop staat, daar gaat het feitelijk iedereen om. Echter, wanneer u vele slaapkamerspeciaalzaken binnen loopt, krijgt u te maken met veel bangmakerij wat betreft de invloed van een matras op een kinderlijf. Het is zo dat kinderen tot een jaar of 10 nog niet het gewicht hebben om een matras goed te beslapen. Sterker nog, eigenlijk begint de werkelijke slaaptechniek pas echt belangrijk te worden in het volwassen leven. Maar betekent dit dat u uw kind zomaar op elk matras kunt leggen? Nee, dat gaat helaas niet. 
 

Het advies van Slaapkamerweb waaraan kindermatrassen moeten voldoen:

  1. Het kindermatras mag geen kuiling bevatten
  2. Het is verstandig dat het kindermatras anti-allergisch is
  3. Het kindermatras moet voldoende steun geven
  4. Het kindermatras moet schoon zijn
  5. Het kindermatras dient goed gedragen te worden

Het lijkt allemaal erg vanzelfsprekend, maar in de praktijk zien we vaak dat kinderen niet goed slapen. Bekijkt u hieronder eens onze verschillende kindermatrassen. Mist u een maat of uitvoering? Stelt u gerust een vraag in onze live chat, team Slaapkamerweb beantwoordt de meeste vragen binnen enkele uren en helpt u graag met uw kinder matras. 

Producten binnen Kindermatrassen

Kuiling in uw kindermatras?

Bij Slaapkamerweb kunt u in de toonzaal nog ouderwets advies krijgen over de aankoop van vrijwel alles op het gebied van bedden. Maar zeker op het gebied van matrassen heeft Slaapkamerweb al jaren kennis! Wat we vaak horen is dat bij kinderen een kinder matras van kind naar kind gaat. Dit kan natuurlijk, maar checkt u uw kinder matras wel eerst goed voordat u deze in het bed legt van uw volgende kind, neefje of nichtje. Zit er een kuiling in uw kindermatras? Dit controleert u door het matras op een vlakke ondergrond te leggen waarbij u met 2 handen gelijkmatig zacht op het matras drukt. U begint rechts boven in de hoek en zo over het midden langzaam door naar links onderin de hoek. Wanneer u met kleine stapjes elke keer drukt op het matras kunt u snel voelen of het matras overal de zelfde hardheid heeft. Is dit niet zo? Dan zult u meestal de zachte plek rond het midden van het matras vinden. Dit noemen wij 'de kuiling' en wanneer dit meer dan 10% is, adviseren wij in vrijwel alle gevallen een nieuw matrasje.
 

Een kindermatras en allergieën

Wanneer u nog een jong kind heeft, is nog niet altijd bekend of het kind een allergie heeft. Dit is iets wat vaak pas later duidelijk wordt. Toch zijn er vroege tekenen die, ondanks dat ze niet heel merkbaar zijn, vaak al wel licht aanwezig zijn. Denk hierbij aan vermoeidheid en verveling bij uw kind. Dit willen we natuurlijk absoluut niet; daarom adviseert Slaapkamerweb u graag een anti-allergisch kindermatras. We bedoelen dan kindermatrassen die huismijtwerend zijn of matrassen met een huismijtwerende tijk die eventueel wasbaar zijn. Zo slaapt uw kindje de komende jaren gezond! Natuurlijk is het dan ook wel verstandig om een anti-allergisch dekbed en kussen te kopen. Voor beddengoed adviseren wij katoenen hoeslakens en/of dekbedovertrekken. Bekijkt u ook eens onze kinderdekbedovertrekken.
 

Heeft uw kind voldoende steun aan zijn of haar matras?

Een vraag die veel gesteld wordt: krijgt mijn kind wel voldoende steun op een simpeler matras? Ons antwoord is absoluut JA! Baby's en kinderen hebben nog geen gemak van allerlei verschillende soorten slaapcomfort en dit is naar onze mening maar goed ook. Een gezond kind dient uit zichzelf en op zijn eigen manier te groeien. Wanneer een matras nu al op diverse manieren comfort biedt zoals wij volwassenen dat verlangen, zullen we snel gaan zien dat dit het natuurlijke groeiproces verstoort. Uiteraard dient een matras wel goed te zijn, maar het is onnodig voor een duur binnenveringmatras te kiezen wanneer een goed polyether matras ook voldoende is. Slaapkamerweb adviseert geen speciale watermatrassen of NASA-matrassen voor kinderen te gebruiken wanneer kinderen nog in de groei zijn.
 

Is een tweedehands kindermatras geschikt voor mijn kind?

Dit is iets wat mensen met een minder budget zich nog vaak afvragen. We zullen nu niet direct gaan zeggen dat geen enkel 2dehands kindermatras geschikt zou zijn voor hergebruik. Dit hangt namelijk heel erg af van de intensiteit van het gebruik en wat er allemaal op is gebeurd. Maar bedenkt u zich goed dat kinderen dikwijls een ongelukje hebben in bed. Dit komt natuurlijk niet altijd direct op een kindermatras, maar soms lekt het wel door. Er zijn dan ook studies waarbij men zegt dat een kinder matras niet door een tweede kind gebruikt zou kunnen worden. Zo zwart/wit stellen wij van Slaapkamerweb het niet. Wanneer een kindermatras nog geen kuiling vertoont en nog volledig schoon is dan denken wij dat dit nog goed te gebruiken is als logeermatras of als extra matrasje bij opa en oma. Slaapt uw kind elke dag in het bed? Dan adviseren wij u om het zekere voor het onzekere te nemen en een nieuw kindermatrasje te kopen. Een goed kindermatras hoeft niet duur te zijn!
 

Uw kinderbed is voor uw kind bijna zo belangrijk als uw kindermatras! Waarom?

Bij een kinderbed ligt het matras meestal rechtstreeks op het bed dat ook als bodem fungeert. Controleer bij uw kinderbed of de bodem goed vlak is en of deze ventileert. Een hardboard plaat met gaatjes kan wel, maar in veel gevallen kunnen een aantal extra gaatjes zeker geen kwaad zolang dit de bodem niet verzwakt. Verder kan een matrasje ook goed op vuren latten liggen zolang deze ook voldoende steun geven. Bij kinderen die ouder zijn dan een jaar of 6 denken we dan al snel aan een verende bodem. Dit omdat deze vaak beter zijn afgewerkt, beter steunen en langzaam ook iets extra steun geven wanneer uw kind ouder wordt. In de meeste gevallen adviseert Slaapkamerweb dan ook lattenbodems omdat deze met de huidige technieken de meeste steun bieden voor het matras en dus voor uw kind! 

Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 677 klanten.

CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken