Dekbedden

Iedere nacht opnieuw genieten van een aangenaam slaapklimaat? Ons diverse assortiment bevat veel hoogwaardige kwaliteit dekbedden, in alle afmetingen en warmteklassen! Of u nu gaat voor een winterdekbed, een dekbed voor de zomer of voor een 4 seizoenen dekbed die u het gehele jaar door kunt gebruiken. Bekijk de dekbedden van Slaapkamerweb!

Filter  filter icon
sort icon

Dekbed kopen? Ga voor heerlijke comfort

Dikwijls gaat het om de inhoud en dat is met dekbedden niet anders. Hoogwaardige dekbedden met wollen, donzen, bamboe tot katoenen vezels, of juist een dekbed met synthetische vezel die u kunt wassen. U vindt het binnen ons assortiment!

Houdt u van een heerlijk licht dekbed van dons, of juist een zwaar wollen dekbed? Misschien heeft u voorkeur, of speciale wensen en bent u bijvoorbeeld op zoek naar een antiallergisch dekbed of een dekbed die u kunt wassen? En welke afmeting wenst u voor uw dekbed?

Waar let je op bij kiezen van een dekbed?

We helpen u op weg naar een dekbed die aansluit op uw wensen!

1. Juiste afmeting dekbed

Het is belangrijk dat u een dekbed kiest met de juiste maat die aansluit op de afmetingen van uw slaapsysteem. Vergeet daarbij niet dat u en wellicht uw partner er ook nog onder moeten liggen! Voor een goede isolatie is het fijn wanneer het dekbed wat over de zijkanten hangt en u deze goed kunt instoppen bij het voeteneind. Meer informatie over: Welke maat dekbed past bij de maat van uw bed.

2. Type dekbed

Dekbedden zijn er eigenlijk in twee soorten die weer bestaan uit verschillende typen inhoud of gewicht etc. Met soorten bedoelen we de enkele dekbedden, zoals winterdekbeddenzomerdekbedden en 4-seizoenen dekbedden die vaak bestaan uit twee dekbedden met een zwemgedeelte en een voor- en najaarsgedeelte die samen een dekbed voor de winter vormen. 

Zoals de naam al aangeeft, is de laatstgenoemde soort ideaal voor ieder seizoen en is daarmee het gehele jaar te gebruiken. Uiteraard is een enkel dekbed ook het gehele jaar te gebruiken. Bijvoorbeeld in landen waarbij de seizoenen minder een rol spelen, goed geïsoleerde huizen, waarvan de temperatuur in de slaapkamers het gehele jaar constant is. Bekijk welk soort dekbed bij u past.

Zomerdekbedden zijn (vanzelfsprekend) ideaal voor de zomer, ze hebben een laag vulgewicht en een inhoud met een (natuurlijke)vezel als katoen of bamboe die goed ventileert en de warme niet vasthoudt. Zomerdekbedden hebben een hoge warmteklasse. Dit type dekbed is ideaal bij warme en klamme zomernachten!

>> Bekijk welke dekbedden geschikt zijn voor de zomer

Winterdekbedden hebben in tegenstelling tot zomerdekbedden een lage warmteklasse, meer vulgewicht en isoleren goed. Op deze manier ligt u er bij koude nachten, gedurende de gehele nacht warmpjes bij! 

>> Bekijk welke dekbedden geschikt zijn voor de winter

Zoals de naam al aangeeft is een 4-seizoenen dekbed ideaal voor ieder seizoen. Dit type dekbed bestaat eigenlijk uit meerdere dekbedden. Zo bestaat een 4-seizoenen dekbed veelal uit een zomergedeelte, een voor-en najaargedeelte en samen/ op elkaar is het dekbed geschikt voor de winter. Hoe de 2 gedeelten als winterdekbed aan elkaar bevestigd kunnen worden verschilt. Soms kunt u ze aan elkaar ritsen d.m.v. een ritssluiting, anderen zijn voorzien van drukknopen of zusterknopen. 

>> Lees meer over de 4-seizoenen dekbedden  

Anti-allergische dekbedden; de naam zegt het altijd, dit zijn dekbedden die stof, beestjes bijvoorbeeld mijten waar mensen allergisch voor kunnen zijn buiten houden. Vaak hebben dit type dekbedden een anti-allergische behandeling gehad en zijn deze dekbedden ook te wassen op 60°C. Op deze manier kunt u ze zelf voortduren opfrissen! 

>> Bekijk welke anti-allergie dekbedden er zijn

Een goede graadmeter, wat betreft de warmte die een dekbed biedt is de warmteklasse. Hierbij geldt hoe hoger de warmteklasse des te koeler het dekbed is. De warmteklassen zijn opgedeeld in vier klassen, waarbij warmteklasse 1 het warmst is en warmteklasse 4 het koelst.
Verwar de warmteklassen nooit met vulgewicht. Een wollen dekbed heeft bijvoorbeeld een veel hoger vulgewicht dan een donzen dekbed terwijl deze dezelfde warmteklasse kunnen hebben. Dit heeft te maken met de kenmerken van de verschillende type inhoud/vezels. 

>> Bekijk hier welke warmteklasse past bij welk seizoen

3. Welk type inhoud of vezel?

Alle dekbedden hebben een vulling, deze vulling bestaan uit vezels die van natuurlijke oorsprong zijn zoals: wol, katoen, bamboe en dons/veren. Ook zijn er dekbedden met een synthetische vezel.

Elke vezel heeft zo zijn eigen eigenschappen. Houdt u van een heerlijk warm en zwaar dekbed, dan zal een dekbed met wollen vezel geschikt voor u kunnen zijn. Terwijl een ander ook een warm dekbed zoekt en de voorkeur heeft voor dons om zijn lichte en luchtige eigenschappen. Als u een koukleum bent, of het juist snel warm heeft, is het verstandig een type vezel te kiezen die zich tegoed komen in uw slaapcomfort. Lees meer over soorten vezels en inhoud van dekbedden

Waarom een dekbed bij Slaapkamerweb?

Onze dekbedden zijn doorgaans gewoon bij ons op voorraad, wat betekent dat u deze al binnen een paar dagen of zelfs één dag na uw bestelling, bij u thuis kunt verwachten via de post! We houden u uiteraard op de hoogte van de levering, zodra we uw bestelling versturen ontvangt u altijd een Track&Trace code van ons, zodat u uw bestelling gemakkelijk kunt volgen.  

Ook is de bezorging van uw bestelling bij een bedrag vanaf € 50,- aan beddengoed (op enkele uitzonderingen na) gratis!

  • Ruim assortiment 
  • Verschillende materialen dekbedden: synthetische vezel, dons, wol, bamboe, zijde of katoen
  • In bijna alle maten leverbaar
  • Meer dan 35 jaar slaapkamerspecialist
  • Gratis thuisbezorgd* 

Komt u er niet uit? Spreek ons dan aan via de chat, of neem contact met ons op. We denken graag met u mee en staan voor u klaar!

Kijk ook eens naar: