Welke maat dekbed past op mijn bed?

Afgelopen dinsdag las u al: welk dekbed past bij mij? Om echt tot een juiste dekbedkeuze te komen is ook de maat van belang. Wanneer wij een dekbed van 2 meter breed adviseren bij een tweepersoonsbed vraagt men zich vaak af: is dat niet veel te groot? Het antwoord: zeker niet! Lees dit blog en kom er achter welke maat dekbed geschikt is voor uw bed.

Bij dekbedden is het zo dat deze ruim over een bed mogen hangen voor een comfortabel slaapgevoel. Een fijne richtlijn is dat het dekbed tenminste 40 cm breder moet zijn dan het bed. Dat betekent dat wij het volgende aanraden:

Eenpersoons bed

Bij een eenpersoonsbed adviseren we een dekbed van 140 cm breed.

Twijfelaar of klein tweepersoons bed

Bij een twijfelaar of een klein tweepersoonsbed adviseren we een dekbed van 200 cm breed. Dit geldt in elk geval voor bedden van 140 cm breed.

Tweepersoons bed

Heeft u een tweepersoonsbed? Kies dan voor een dekbed van 240 centimeter breed. Op een bed van 160 centimeter breed kunt u kiezen tussen een dekbed van 200 of 240 cm.

Bedden vanaf 200 cm breed

Eventueel bestaan nog dekbedden van 260 centimeter breedte, maar let op: deze dekbedmaat is niet eenvoudig te vinden, evenals dekbedovertrekken in deze maat.

De lengte van uw dekbed

De standaard lengte van een dekbed is 200 cm. Voor de meeste mensen en bedden is deze maat prima. Heeft u een bed van 210 of 220 cm lang, kies dan voor een dekbed van 220 centimeter. Ook wanneer u langer bent dan circa 1,80m en in een bed slaapt van 200 cm lang is een dekbed van 220 centimeter lang een aanrader.

Waarom uw dekbed kopen bij Slaapkamerweb?

  • Slaapkamerweb.nl bied u de beste prijskwaliteitverhouding
  • Slaapkamerweb.nl rekent géén verzendkosten op dekbedden
  • Slaapkamerweb.nl heeft vrijwel alle dekbedden standaard op voorraad
  • U heeft 14 dagen de tijd om uw aankoop terug te sturen en te annuleren; wij storten dan het volledige aankoopbedrag terug.
  • Vanzelfsprekend is Slaapkamerweb.nl aangesloten bij het Webshop Keurmerk.
  • Slaapkamerweb.nl wordt door klanten beoordeeld met 4,9 sterren (van 5)!

Bekijk onze dekbedden

Hieronder een kleine greep uit onze collectie dekbedden.

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.

Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 665 klanten.

CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken