Schotelbodems

Een schotelbodem is de opvolger van de lattenbodem. Doordat de schotelbodem een groot raakvlak heeft met de matras geeft een schotelbodem betere ondersteuning. Tevens heeft een schotelbodem een betere vochtregulatie dan normale lattenbodems. Schotelbodems kunnen driedimensionaal bewegen, waardoor de schotels zich nauwkeuriger en onafhankelijk van elkaar naar het lichaam kunnen vormen. De topkwaliteit schotelbodems van Slaapkamerweb zijn verkrijgbaar in talrijke lengte- en breedtematen. Bekijk het complete aanbod schotelbodems hieronder.

Verstelbare schotelbodems

In onze webshop vindt u een drietal schotelbodems, voor elk wat wils: vlak, handverstelbaar en elektrisch verstelbaar. Een vlakke schotelbodem beschikt over 5 zones met een instelbare heupzone voor de juiste weerstand en ondersteuning. Een vlakke schotelbodem is geschikt voor vrijwel alle matrassen. Bij de handverstelbare schotelbodem kunt u met de hand zelf het hoofdeinde en voeteneinde in hoogte verstellen. Dat is prettig wanneer u bijvoorbeeld graat in bed tv-kijkt, leest, of om medische redenen in een aangepaste houding slaapt. Tot slot hebben we een elektrisch verstelbare schotelbodem. Handmatig verstellen van een bedbodem met een zware matras is vaak een beste klus. U zult merken dat een elektrisch verstelbare schotelbodem u helpt om het bed vaker in de optimale positie te verstellen.

Op verstelbare bedbodems adviseren wij een latex- of koudschuimmatras.

Schotelbodems in alle denkbare maten

Slaapkamerweb.nl vindt het belangrijk voor elk bed de juiste schotel bedbodem aan te bieden. We bieden u een uitgebreide keuze in diverse lengte- en breedtematen. Standaard heeft u keuze uit schotelbodems van 190 cm, 200 cm, 210 cm of 220 cm lang. 

  • Eenpersoonsbed: de meest gangbare maat is 90x200. Heeft u een afwijkende maat nodig, bijvoorbeeld 80x200, 90x220 of 100x200, dan vindt u ook deze maten in onze webshop.
  • Twijfelaar: de standaard twijfelaarmaat is 120x200. Hiervoor gebruikt u één schotelbodem van 120 cm breed of twee schotelbodems van 60 cm breed. Ook hier zijn lengtematen leverbaar.
  • Tweepersoonsbed: voor een tweepersoonsbed kiest u altijd twee bedbodems. De breedte die u nodig heeft, is de helft van de bedbreedte. Voor een bed van 140x200 gebruikt u bijvoorbeeld schotelbodems van 70x200 centimeter, terwijl u voor een bed van 160x220 centimeter kiest voor schotelbodems van 80x220.

Schotelbodems gratis thuisbezorgd

Bedbodems worden al gratis thuisbezorgd in heel Nederland* vanaf € 200,-. Uw schotelbodem brengen we bij u langs en leggen we desgewenst voor u op uw bed. Wilt u graag geadviseerd worden in uw keuze of bent u benieuwd naar de voorraadstatus van de schotelbodem die u op het oog heeft? Neem gerust contact met ons op. 

* Met uitzondering van lastig bereikbare gebieden, zoals bijvoorbeeld de Waddeneilanden.

Kijk ook eens naar: