golf
Sorteren:

  Matrassen en retourrecht

  Bij slaapkamerweb kennen we het zichttermijn van 14 dagen. Dit zichttermijn is bedoeld om het matras te bekijken. Retouneren kan dus alleen indien het product ongebruikt is. Ongebruikt betekent dat het product enkel even gevoeld/bekeken mag worden in de verpakking. Net zoals u dit eventueel in een winkel zou mogen doen. Wanneer een product beslapen / gewassen is, is een product retourneren niet meer mogelijk. Dit doen wij vooral ook zodat u nooit op een beslapen / gebruikt product kan komen te liggen. 

  Gratis bezorging vanaf 200,-

  Matrassen en bedbodems vanaf 200,- worden door Slaapkamerweb in heel Nederland gratis thuisbezorgd tot in uw slaapkamer. Bestelt u een volledig bed, dan verzorgen onze ervaren medewerkers daarbij bovendien geheel gratis de montage. 

  Welk matras past bij mij?

  In onze webshop vindt u matrassen gemaakt van verschillende soorten materialen: polyether, koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering. Wat het beste voor u is, hangt af van bijvoorbeeld uw bedbodem, lichaamsbouw, wensen en ook van bijvoorbeeld lichamelijke klachten. Wij vertellen u graag kort over de kwaliteiten van de verschillende soorten matrassen. Komt u er op basis hiervan niet uit? Neem gerust contact met ons voor persoonlijk advies.

  Polyether

  Polyether werd populair in de jaren 60 van de vorige eeuw. Dit materiaal was het eerste synthetische en anti-allergische alternatief voor matrassen van kapok of veren. Het zijn veerkrachtige en duurzame matrassen die prima passen binnen een beperkt budget. Geschikt voor iedereen zonder speciale wensen of voorkeuren.

  Koudschuim

  Zoekt u een eveneens prijsgunstig en degelijk matras, dan is koudschuim de eerste keuze. Koudschuim heeft een goede vochtregulatie en ventilatie en vormt zich goed naar het lichaam. In combinatie met een goede bedbodem ontstaat er nauwelijks kuilvorming. 

  Traagschuim

  Traagschuim vormt zich optimaal naar het lichaam en geeft u volop ondersteuning en een uitstekende drukverdeling. Dat maakt traagschuim heel geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. Dit matras heeft ventilateert minder goed dan koudschuim en is daardoor vrij warm. Traagschuim is minder geschikt voor mensen die veel transpireren of die de voorkeur hebben voor een koeler bed.

  Latex

  Latex is een beetje een ondergeschoven kindje. Dat komt vooral omdat natuurlatex duur is en synthetische latex nadelen kent (vooral: warm en met een slechte vochtregulatie). Een goed matras van natuurlatex geeft u echter een uitstekende drukverdeling en is heel geschikt voor gebruik op spiraalbodems en elektrisch verstelbare bedbodems.

  Pocketvering

  Pocketvering heeft door de vrije ruimte tussen de veren een zeer goede vochtregulatie en ventilatie. Vanuit hygiëneoogpunt en temperatuur dus een zeer goede keuze. Pocketvering is geschikt voor ieder lichaamsgewicht. Een nadeel van pocketvering is de rand: rondom heeft u een rand van circa 7 centimeter koudschuim of polyether. Bij pocketvering is het dus van belang dat u echt midden op het matras ligt. Dat is bij eenpersoonsbedden meestal geen probleem, maar als u veel op de rand ligt kan dit slijtage en ongelijkheid van het matras veroorzaken.