Matrassen

Slaapkamerweb levert Nederlandse kwaliteitsmatrassen voor een scherpe prijs. De meeste matrassen vindt u in onze showroom zodat u langs kan komen om te proefliggen. Weet u niet zeker wat het beste bij u past? Neem gerust contact op voor een persoonlijk advies. 

Filter  filter icon
sort icon


Hulp bij uw keuze voor een matras?

Door onze jarenlange ervaring kunnen we u een heel eind op weg helpen met uw keuze door u enkel een paar vragen te stellen. Bekijk hieronder ons online assortiment van o.a. koudschuim, pocketveer en latex matrassen. Het kiezen van een goede matras, kan voor velen een behoorlijke uitdaging zijn. Komt u er daarom niet uit of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Samen lopen we uw wensen na zodat u een matras vindt die bij u past. 

Welk matras past bij mij?

In onze webshop vindt u matrassen gemaakt van verschillende soorten materialen: polyether, koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering. Wat het beste voor u is, hangt af van bijvoorbeeld uw bedbodem, lichaamsbouw, wensen en ook van bijvoorbeeld lichamelijke klachten. Wij vertellen u graag kort over de kwaliteiten van de verschillende soorten matrassen. Komt u er op basis hiervan niet uit? Neem gerust contact met ons voor persoonlijk advies.

  • Polyether: Polyether werd populair in de jaren 60 van de vorige eeuw. Dit materiaal was het eerste synthetische en anti-allergische alternatief voor matrassen van kapok of veren. Het zijn veerkrachtige en duurzame matrassen die prima passen binnen een beperkt budget. Geschikt voor iedereen zonder speciale wensen of voorkeuren.
  • Koudschuim: Zoekt u een eveneens prijsgunstig en degelijk matras, dan is koudschuim de eerste keuze. Koudschuim heeft een goede vochtregulatie en ventilatie en vormt zich goed naar het lichaam. In combinatie met een goede bedbodem ontstaat er nauwelijks kuilvorming. 
  • Traagschuim vormt zich optimaal naar het lichaam en geeft u volop ondersteuning en een uitstekende drukverdeling. Dat maakt traagschuim heel geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. Dit matras ventileert minder goed dan koudschuim en is daardoor vrij warm. Traagschuim is minder geschikt voor mensen die veel transpireren of die de voorkeur hebben voor een koeler bed.
  • Latex is een beetje, een ondergeschoven kindje. Dat komt vooral omdat natuurlatex duur is en synthetische latex nadelen kent (vooral: warm en met een slechte vochtregulatie). Een goed matras van natuurlatex geeft u echter een uitstekende drukverdeling en is heel geschikt voor gebruik op spiraalbodems en elektrisch verstelbare bedbodems.
  • Pocketvering heeft door de vrije ruimte tussen de veren een zeer goede vochtregulatie en ventilatie. Vanuit hygiëneoogpunt en temperatuur dus een zeer goede keuze. Pocketvering is geschikt voor ieder lichaamsgewicht. Een nadeel van pocketvering is de rand: rondom heeft u een rand van circa 7 centimeter koudschuim of polyether. Bij pocketvering is het dus van belang dat u echt midden op het matras ligt. Dat is bij eenpersoonsbedden meestal geen probleem, maar als u veel op de rand ligt kan dit slijtage en ongelijkheid van het matras veroorzaken.

Matrassen in elke maat

Veel webshops leveren alleen de standaard maten: 80x200, 90x200, 140x200, 160x200 en 180x200. Zelfs de twijfelaar maat 120x200 is lang niet overal te koop. Slaapkamerweb vindt het belangrijk dat iedereen een matras kan kopen in de juiste bedmaat. Daarom is elke maat bij ons leverbaar, van 190, 200, 210 en 220 cm.

Matrassen en retourrecht

Bij Slaapkamerweb kennen we het zichttermijn van 14 dagen. Dit zichttermijn is bedoeld om het matras te bekijken. Retourneren kan dus alleen indien het product ongebruikt is. Ongebruikt betekent dat het product enkel even gevoeld/bekeken mag worden in de verpakking. Net zoals u dit eventueel in een winkel zou mogen doen. Wanneer een product beslapen / gewassen is, is een product retourneren niet meer mogelijk. Dit doen wij vooral ook zodat u nooit op een beslapen / gebruikt product kan komen te liggen. 

Gratis bezorging vanaf 200,-

Matrassen en bedbodems vanaf 200,- worden door Slaapkamerweb in heel Nederland gratis thuisbezorgd tot in uw slaapkamer. Bestelt u een volledig bed, dan verzorgen onze ervaren medewerkers daarbij bovendien geheel gratis de montage. 

Kijk ook eens naar: