Wollen dekbedden

Een wollen dekbed is een echt natuurproduct. Wol ademt; een wollen dekbed houdt warmte goed vast en kan 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen. Wol kreukt niet tot nauwelijks. De vezels van wol zijn stijver en kennen meer veerkracht dan dons en veren. Hierdoor is een wollen dekbed wat minder soepel en vormt zich minder dicht rond het lichaam. Ook is een wollen dekbed iets zwaarder dan een donzen dekbed.

Wollen dekbedden van 100% Nederlandse wol

Bij Slaapkamerweb kunt u wollen dekbedden van zuivere scheerwol bestellen. U kunt kiezen voor een enkel wollen dekbed of een wollen 4-seizoenen dekbed met 100% Nederlandse wol van Texelaar schapen. Bekijk de dekbedden hieronder.

Producten binnen Wollen dekbedden


Zomer en winter heerlijk slapen onder uw wollen dekbed

Een wollen dekbed zorgt voor evenwichtige isolatie van warmte; neemt de wol vocht op, dan staat het tegelijkertijd warmte af. De structuur van de wolvezels zorgt ervoor dan lucht wordt vastgehouden, vocht geabsorbeerd kan worden en er een goede, gelijkmatige verdamping plaatsvindt van het vocht. Een wollen dekbed is behaaglijk warm in de winter en koel in de zomer.

U kiest voor een wollen dekbed, omdat:

  • Een wollen dekbed heerlijk warm is
  • Goed vocht reguleerd
  • U graag een zwaarder dekbed wenst

Het gewicht van het wollen dekbed kan voor sommige mensen ook juist minder prettig voelen. Dit omdat een wollen dekbed een stuk zwaarder is in vergelijk met dekbedden die gemaakt zijn van andere materialen, zoals synthetisch of dons.


Welk dekbed past bij mij?

Iedere persoon is anders. Wat de één een fijn dekbed vindt, kan de ander als heel oncomfortabel ervaren.  In onze webshop vindt u daarom diverse soorten dekbedden. De dekbedden kunt u indelen in vier verschillende materialen: synthetisch, katoen, wol en dons. Vervolgens kunt u de dekbedden nog indelen in twee categoriën, namelijk enkele en 4-seizoenen dekbedden. 

Wat zijn de verschillen tussen deze dekbedden?