Welke dekbedden zijn geschikt voor de zomer?

In de zomer zijn de nachten kort en de dagen lang, maar dat betekent niet dat uw nachtrust daaronder hoeft te lijden. Een prettig dekbed speelt hierin een belangrijke factor, want u deze zorgt voor een aangenaam slaapklimaat! Maar wat is nou een prettig dekbed voor de zomer maanden?

Kies ook in de zomer een dekbed die bij u past

Een dekbed speelt een belangrijke rol bij een goede nachtrust. Het is daarom niet zomaar dat er zoveel verschillende soorten dekbedden zijn en u dus zoveel keuze heeft. Per slot van rekening zijn we allemaal anders en hebben we baat bij deze verschillende soorten om uit te kiezen. De één heeft het snel te warm en de ander al snel koud, de één houdt van een dekbed wat zwaarder voelt en de ander wil een zo luchtig en licht mogelijk dekbed. In de zomermaanden kan dit net wat anders voor u zijn, maar zijn de persoonlijke voorkeuren minstens zo belangrijk. Daarnaast zijn ook externe elementen van belang, is uw slaapkamer bijvoorbeeld altijd koel, of heeft u airco in de slaapkamer, dan zal dit anders zijn, dan een slaapkamer die bijvoorbeeld op het zuiden ligt, of zich hoog in een gebouw bevindt en geen airco heeft. 

Wij zetten de dekbedden die geschikt zijn voor de zomer met hun verschillende eigenschappen graag voor u op een rij, zodat u ook in de zomer comfortabel kunt slapen! 


Onze toppers:Zomer dekbed of het zomer gedeelte van uw dekbed? 

In de categorie ‘dekbedden voor in de zomer’ zijn er kort door de bocht 2 verschillende varianten te onderscheiden. Namelijk de zomerdekbedden en een dekbed als zomer gedeelte. 

Een dekbed als zomer gedeelte is een onderdeel van een 4-seizoenendekbed, wat gecombineerd kan worden met een voor- en najaar gedeelte. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat u het zomer gedeelte als 4-seizoenen dekbed heeft aangeschaft, soms zijn deze ook los van elkaar verkrijgbaar. Het zomer gedeelte heeft in dit geval minder inhoud of vulgewicht en is daarmee dunner dan het voor- en najaar gedeelte. Als u deze twee gedeelten aan elkaar bevestigd, vormen deze samen een winterdekbed. Met een 4-seizoenendekbed heeft u het hele jaar door een een dekbed met het juiste vulgewicht voor ieder seizoen! Bij een 4-seizoenen dekbed bestaat het zomer gedeelte uit hetzelfde materiaal als het voor- en najaars gedeelte en heeft dezelfde afwerking. Daarmee verschilt het dan ook van het zomerdekbed. 

Lees hier meer over het 4-seizoenen dekbed

Zomerdekbedden 

Bij het zomerdekbed is het materiaal van de inhoud en de tijk (de stof/hoes om de inhoud), geselecteerd op een koel en goed ventilerend slaapcomfort. Ook is het niet bedoeld om te combineren met een ander dekbed(gedeelte), het zomerdekbed staat op zichzelf. Deze dekbedden zijn speciaal ontwikkeld om tijdens nachten met hoge temperaturen, toch zo koel en comfortabel mogelijk te kunnen slapen. Sommige mensen gebruiken deze dekbedden dan ook alleen als de temperatuur in de slaapkamer te hoog is voor bijvoorbeeld het zomer gedeelte van hun 4-seizoenendekbed. Als de temperatuur weer daalt, dan wordt het zomerdekbed weer opgeborgen. 

Er zijn ook mensen die de gehele zomer onder hun zomerdekbed slapen, dat zijn veelal mensen die het snel warm hebben, of daarnaast snel en veel transpireren. Zomerdekbedden hebben eigenschappen die maken dat ze goed kunnen ventileren en zijn vaak ook te wassen. De meer kouwelijke aangelegde mensen, als de meer warmbloedige mensen hebben dus beiden baat bij een zomerdekbed, helemaal nu de zomers steeds warmer worden. Het zal echter per type mens verschillen hoeveel we het zomerdekbed gebruiken. 

Zomerdekbedden zijn er diverse varianten en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.
Welk zomerdekbed zou uw voorkeur hebben?


Katoenen zomerdekbed


Katoen isoleerd de lichaamswarmte nauwelijks, zoals bij andere natuurlijke materialen, als dons en wol wel het geval is. Daarnaast staat het bekend om de goede vochtregulerende werking, waarbij het niet snel klam en broeierig zal worden als u eronder slaapt. Dit maakt een katoenen dekbed ideaal voor mensen die het snel (te) warm hebben en de zomermaanden!

Dit type zomerdekbed, is voorzien van een inhoud van katoenen vezels, met idealiter een 100% katoenen tijk. 

→ Ga naar ons katoenen zomerdekbed


Zijden zomerdekbed


Een zijden dekbed bestaat uit dunne draden, die met een speciale manier van weven een laag vormt die licht en luchtig is. Een dekbed van zijde bestaat uit verschillende lagen van deze stof over elkaar.

Zijde heeft een groot absorberend vermogen en is daarnaast erg goed in warmte opnemen en afgeven, om zo tot een constante temperatuur te blijven die prettig aanvoelt en zich weinig aantrekt van warmte. 

→ Ga naar ons zijden zomerdekbed


Bamboe zomerdekbed


Bamboe heeft de eigenschap om veel vocht op te kunnen nemen en het ook weer gemakkelijk uit te kunnen wazemen. Als u veel transpireerd, dan slaapt u onder dit dekbed toch droog.

Daarnaast is de bamboe vezel licht en zal het dekbed dan ook lekker licht aanvoelen. Bovendien kunt u het ook nog eens wassen in de wasmachine. Een ideaal zomerdekbed dus!

→ Ga naar ons bamboe zomerdekbedWist u dat:

  • Wij géén verzendkosten extra rekenen bij het bestellen van dekbedden uit onze collectie?
  • Wij vrijwel alle dekbedden standaard op voorraad hebben?
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe dekbed(den).
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Hoge temperaturen? Met deze tips kunt u toch goed slapen

Dekbedden vergelijken - welk dekbed past bij mij

Welke maat dekbed past op mijn bed  


Onze zomerdekbedden: