De beste 4-seizoenen dekbedden

Wij kennen in Nederland 4 verschillende seizoenen en een dekbed wat hier het beste bij past is vanzelfsprekend het 4-seizoenen dekbed! Ook binnen deze categorie heeft u volop keuze en zijn er verschillende varianten. U zult zich daarom vast afvragen; wat is dan het beste 4-seizoenen dekbed? Wij vertellen u hier graag meer over, zodat u weet dat u een kwaliteitsproduct in huis haalt!

Wat is een 4-seizoenen dekbed nou precies?

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 verschillende dekbedden, of beter gezegd; 2 verschillende delen, die overigens dezelfde maatvoering hebben. Het ene deel is geschikt voor de zomer, deze herkent u gemakkelijk doordat dit de dunste en lichtste van de twee is. Het andere gedeelte is zwaarder en dikker; het zogenaamde voor- en najaar gedeelte. U raad het al, in de zomer gebruikt u het zomer gedeelte en vanzelfsprekend gebruikt u het voor- en najaar gedeelte voor de lente en de herfst. Tijdens de wintermaanden gebruikt u beide dekbedden op elkaar, deze zijn vaak handig aan elkaar te bevestigen met zusterknopen, drukknopen, of klittenband. Als u een voorkeur heeft voor één manier van bevestigen, bijvoorbeeld de zusterknopen, is het verstandig om daar ook de nadruk op te leggen bij uw zoektocht naar het beste 4-seizoenen dekbed. De verschillende delen zijn overigens voorzien van labels waarop staat om welk gedeelte het gaat, om verwarring te voorkomen.  


Onze toppers:


Het beste 4- seizoenen dekbed voor u

Een vierseizoenen dekbed zegt helemaal niets over de kwaliteit van een dekbed. Een 4-seizoenen dekbed is enkel een categorie, een soort dekbed en qua kwaliteit zitten grote verschillen tussen de dekbedden in deze categorie.

Wat het beste 4-seizoenen dekbed is hangt helemaal samen met uw persoonlijke voorkeur, kenmerken en de kwaliteit van het dekbed zelf. De één heeft een voorkeur voor een anti-allergisch dekbed, terwijl de ander veel transpireert en een dekbed nodig heeft wat een goede vochtregulatie kent. Deze kenmerken hangen veelal samen met de inhoud van het dekbed; de vezels!


Over de inhoud

De inhoud van 'de set', dus de verschillende delen van het 4-seizoenen dekbed, zijn (doorgaans) hetzelfde, maar verschillen wel per 4-seizoenendekbed. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor donzen, wollen, katoenen, of synthetische vezels voor de inhoud van uw 4-seizoenen dekbed. Deze keuze bepaald mede het slaapcomfort, dus het is aan te raden om u daar ook op te oriënteren voordat u een dekbed koopt. 

De verschillende soorten inhoud -> 

Passende warmteklasse

Waar u zich ook goed op kunt oriënteren zijn de warmteklassen van de verschillende gedeelten. Wij vermelden dit bijna altijd bij de verschillende vierseizoenen dekbedden uit onze collectie.

Bij de 4-seizoenen dekbedden staan de warmteklassen van de verschillende gedeelten aangegeven met daarbij de warmteklasse van de beide gedeelten samen, als winterdekbed. 

De verschillende soorten warmteklassen ->


Wat zijn de andere opties

Het is altijd goed om te weten wat er nog meer is buiten het 4-seizoenendekbed. Dit is eigenlijk alleen het zogenoemde ‘enkele’ dekbed. Deze bestaat, zoals de naam al aangeeft uit één enkel dekbed en niet uit meerdere gedeeltes, zoals het 4 seizoenen dekbed. Deze is overigens ook te verkrijgen in verschillende soorten vezels, warmteklassen en met diverse vulgewichten. Echter is het in Nederland vaak wel lastig om alle seizoenen lang onder één dekbed te slapen, omdat de temperaturen hier het gehele jaar door nogal verschillen. Veel mensen kiezen tijdens warme zomers wel voor een enkel dekbed met een warmteklasse van 4, naast hun 4 seizoenen dekbed of ander enkel dekbed. Dit zijn de zogenaamde zomerdekbedden. Natuurlijk zijn er ook mensen die, of situaties waarbij u, beter niet kunt kiezen voor een 4 seizoenen dekbed.

Wanneer kunt u beter niet kiezen voor een 4-seizoenen dekbed:

  • Wanneer u in een land woont, wat geen 4 seizoenen kent. 

  • Als u het erg snel warm heeft is de kans groot dat u de set gezamenlijk te gebruikt als winterdekbed erg klein en kunt u het beste kiezen voor een zomerdekbed i.c.m. een dekbed met een warmteklasse van 3 of 2 voor de frissere nachten.
      
  • Als de slaapkamer het hele jaar door ongeveer dezelfde temperatuur heeft en goed is geïsoleerd.


Persoonlijk advies

Wij hopen dat u wat meer duidelijkheid heeft gekregen over 4-seizoenen dekbedden. Echter kunnen wij ons ook voorstellen dat u belang hecht aan een persoonlijk advies. Neem dan gerust contact met ons om dit vrijblijvend te bespreken met een deskundige medewerker. U bent ook van harte welkom in onze showroom, wij bespreken graag uw wensen en helpen u graag.


Wist u dat:

  • Wij vrijwel alle dekbedden standaard op voorraad hebben voor een snelle levering?
  • Wij géén verzendkosten extra rekenen bij het bestellen van dekbedden uit onze collectie?
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe dekbed(den).
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Dekbedden vergelijken - welk dekbed past bij mij

Welke dekbedden zijn geschikt voor de winter 

Welke dekbedden zijn geschikt voor de zomer 


Bekijk onze collectie 4-seizoenen dekbedden:


Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.