Allergie voor huisstofmijt? Kies een anti-allergie dekbed

U heeft vast weleens gehoord van anti-allergische dekbedden, maar waarin verschillen ze nou eigenlijk van andere dekbedden? Wanneer kiest u voor dit dekbed en waaraan hebben deze dekbedden hun anti-allergische werking te danken? U leest het allemaal in deze blog.

Wat zijn anti allergische dekbedden

Anti allergische dekbedden zijn gewoon te gebruiken zoals alle andere dekbedden, maar zorgen ervoor dat mensen die gevoelig zijn voor allergenen, bijvoorbeeld voor huisstof of huisstofmijt, hier zo min mogelijk last van ondervinden. Het is namelijk erg vervelend als u iedere ochtend wakker wordt met een verstopte neus, snotterig, of kortademig bent. Dit zijn namelijk allemaal klachten die veroorzaakt kunnen worden door een allergische reactie op huisstof en/of huisstofmijt. De anti-allergische dekbedden zijn speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat huisstofmijt zich gaat nestelen in het dekbed. Ook zijn deze dekbedden te wassen op hoge temperaturen.

Materiaalkeuze van anti-allergische dekbedden

De anti allergische werking hebben deze dekbedden te danken aan de materialen die hiervoor worden gebruikt. Huisstofmijt hecht zich het makkelijkst in stoffen met een open structuur, synthetische vezels zijn veel meer gesloten en geven de huisstofmijt minder kans. Daar staat wel tegenover dat u genoegen moet nemen met een vezel die minder goed kan ademen, zoals de open vezels van bijvoorbeeld katoen dat wel doen.

Er zijn ook dekbedden met een natuurlijke vezel (zoals bamboe) die een antiallergische behandeling hebben gehad. Daarmee haalt u een anti-allergisch dekbed in huis die toch goed ventileerd en ademt! Ook is het zo dat dat de tijk (hoes) van anti-allergische dekbedden meestal zo fijn geweven is, daar nauwelijks kans is voor de indringer om zich erin te nestelen. 


Onze anti-allergische toppers:


Tips om huisstofmijt buiten uw slaapkamer te houden:

Huisstofmijt is niet te zien met het blote oog en gelukkig maar want deze minuscule beestjes zijn overal! Ze voeden zich met huidschilfers van mensen en dieren, houden van een warme en vochtige omgeving en daarmee is een dekbed natuurlijk een heerlijke omgeving. Een fris briesje vinden ze minder aantrekkelijk, daarom is het aan te raden uw slaapkamer en bed zoveel mogelijk te ventileren. Nadat u uit bed komt is het dan ook niet verstandig uw dekbed direct op te maken. Lekker de boel open leggen en de ramen opengooien, is het advies! Ook bij het gebruik van een anti-allergisch dekbed zal u zo nu en dan moeten blijven stofzuigen, om de slaapkamer stofvrij te houden. Daarnaast is het dus ook verstandig om uw dekbed geregeld op hoge temperatuur te wassen en dat kan met anti-allergische dekbedden uitstekend!

Geregeld wassen van uw anti-allergisch dekbed

Het geregeld wassen van het dekbed op minimaal 60°C is goed om uw dekbed hygiënisch schoon te houden, want deze temperatuur zal de huisstofmijt niet overleven. Het wassen van andere dekbedden op deze temperatuur is vaak ook niet mogelijk bij andere dekbedden, maar dus wel bij het anti-allergische dekbed! Het katoenen dekbed is daarop vaak de uitzondering, maar anders dan het anti-allergische dekbed heeft dit dekbed wel een, voor de huisstofmijt aantrekkelijke, open vezel. Wel zijn er ook andere synthetische dekbedden die niet anti-allergisch zijn, maar u net als de anti-allergische dekbedden wel kunt wassen. De meeste anti-allergische dekbedden kunnen zelfs gewassen worden op maarliefst 90°C, voor de ultieme hygiëne! 

Wij raden aan, om u wel altijd goed aan de wasvoorschriften van het waslabel te houden. Daarnaast is het ook verstandig dat wanneer u, uw dekbed gewoon thuis in uw eigen wasmachine wil wassen, het dekbed wel in de trommel past. Als dat niet zo is zal u steeds naar de stomerij moeten namelijk. Let voor uw aankoop dus ook goed op de maatvoering van uw dekbed en de mogelijkheden hierin. 


Wanneer een anti-allergisch dekbed kopen?

De redenen om een anti-allergisch dekbed aan te schaffen kunnen uiteen lopen. Sommigen kiezen dit type dekbed, omdat ze het dekbed willen kunnen wassen op hoge temperatuur. Handig bij jonge kinderen bijvoorbeeld. De ander kan door zijn of haar allergie niet goed slapen onder een ander type dekbed, of willen dit voor zijn en gaan puur voor de anti-allergische werking.

Persoonlijk advies

Wij hopen dat u wat meer duidelijkheid heeft gekregen over anti-allergische dekbedden. Echter kunnen wij ons ook voorstellen dat u belang hecht aan een persoonlijk advies hierbij. Neem dan gerust contact met ons om dit vrijblijvend te bespreken met een deskundige medewerker. U bent ook van harte welkom in onze showroom, wij bespreken graag uw wensen en helpen u graag.


Wist u dat:

  • Wij vrijwel alle soorten dekbedden standaard op voorraad hebben voor een snelle levering?
  • Wij géén verzendkosten extra rekenen bij het bestellen van dekbedden uit onze collectie?
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe dekbed(den).
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Welke dekbedden kunt u wassen 

De beste 4-seizoenendekbedden

Welke maat dekbed past op mijn bed 


Bekijk onze anti-allergische dekbedden:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.