koudschuim matras 160x200
golf

Productaanbod koudschuim matras 160x200

Voordelen koudschuim matras 160x200

De kwaliteiten van een koudschuimmatras liegen er niet om. Koudschuim ligt gelijk comfortabel: de eerste indruk is zacht, maar de matras biedt een stevige tegendruk waardoor het uw lichaam voldoende ondersteuning biedt. Dankzij de open celstructuur heeft koudschuim een goede ventilatie en vochtregulatie. Dat komt zowel het comfort en de slaaptemperatuur als ook de hygiëne van uw matras ten goede. De duurzaamheid en veerkracht van een koudschuimmatras blijkt uit tests waarbij deze matrassen wel 80.000 keer belast zijn met 70 kilo. Waar een gewone matras circa 10% hardheidsverlies kent, is dat bij een koudschuim matras maar 0,7%.

Wat is een HR-waarde?

De weerstand van het koudschuim matras wordt aangegeven in de HR-waarde. In onze webshop vindt u matrassen van HR40 tot en met HR70, waarbij HR40 een lage weerstand biedt en HR70 juist een hoge weerstand (= veel ondersteuning). Welke HR-waarde voor u geschikt is, verschilt van persoon tot persoon en is mede afhankelijk van uw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren. De meeste mensen kiezen voor een matras met tenminste HR50. In ons assortiment vindt u onder meer HR55 en HR60 matrassen.

Hard of zacht koudschuim matras 160x200

De HR-waarde van het koudschuimmatras staat los van de hardheid van het matras. Een matras met een hoge weerstand is niet per definitie harder dan een matras met een lage weerstand. Het is belangrijk dat u ook de hardheid van het matras controleert en een matras kiest dat aansluit op uw slaapvoorkeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een zacht HR70 matras aan te schaffen of juist een zacht HR40 matras.

Koudschuim matras 160x200 online bestellen

Matrassen zijn niet alleen leverbaar in 160x200 centimeter, maar ook in de lengtematen 190, 210 en 220 centimeter. Bestelt u uw nieuwe koudschuimmatras in onze webshop? Dan profiteert u van gratis thuisbezorging in heel Nederland. Twijfelt u nog welk koudschuim matras van 160x200 het meest geschikt is voor u, neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.

Kiest u voor 160x200 of voor 80x200?

Koudschuim matrassen van 160x200 cm zijn geschikt voor tweepersoonsbedden in diezelfde maat. Eén matras is prettig wanneer u graag dichtbij elkaar ligt en u bovendien dezelfde matrasvoorkeuren heeft als uw bedpartner. Maar wist u dat twee matrassen van 80x200 centimeter in veel gevallen minstens zo praktisch zijn? Een matras van 160x200 past niet goed door het trapgat en is zwaar en lastig alleen te keren. Vooral dat laatste heeft gevolgen voor de levensduur en hygiëne van uw HR-schuimmatras. 

Twee losse 1-persoons matrassen zijn gemakkelijker te keren. Bovendien heeft u de gelegenheid per persoon de weerstand en hardheid van het matras te bepalen. Zo lang uw matrassen dezelfde hoogte hebben, heeft uw slaapcomfort niets te lijden. Daar staat tegenover dat een ieder de matras kan kiezen die het best bij hem of haar past.

Bekijk ook onze koudschuim matrassen 80x200 cm.

Nog niet gevonden wat u zoekt?

Bekijk dan alle koudschuim matrassen of alle matrassen van 140x200 cm.