hang en legkast
golf

Productaanbod hang en legkasten

sort icon

Verschillende typen in de hang en legkast

Aangezien wij een grote collectie hang en legkasten hebben is het handig om uiteindelijk op een kast uit te komen die helemaal naar wens is, zowel in gebruik als in uitstraling. Kijk dan eerst naar welk type kast voor u het meest ideaal is. Een schuifdeurkast en een zweefdeurkast hebben beiden dezelfde manier van openen, maar bij een schuifdeurkast zit de deur aan de voorkant in de kast en bij een schuifdeur zitten ze ervoor. Beiden nemen ze bijna geen ruimte in beslag bij het openschuiven in de ruimte waar ze staan. Daar staat de draaideurkast tegenover, deze neemt wel ruimte in bij het openen van de deuren. Een draaideurkast heeft dan wel weer als voordeel dat u direct een totaaloverzicht heeft over het kastvak met de hang en legmogelijkheden. Bij een schuif- en zweefdeurkast zit hier altijd een gedeelte van een deur voor die u naar links of rechts moet schuiven om de inhoud te zien. 

Ook hoekkasten beschikken over een hang en leg mogelijkheid. Bovendien verschillen deze diverse typen kasten ook in uitstraling, dus ook dat kunt u meenemen in uw keuze. Aangezien u bij al deze kasttypen de mogelijkheid hebt om uw kleding te hangen en te leggen, is het fijn dat u een ruime keuze heeft. Enkel bij een hoekkast komt u automatisch uit op draaideuren.  

Kies de juiste afmetingen van uw hang en legkast 

Ook de afmeting van uw hang en legkast is een goed uitgangspunt bij het zoeken naar de perfecte kast voor u. Onze kasten verschillen in hoogte bijvoorbeeld van 197 tot 239 cm. 

Ook speelt de hoeveelheid die erin moet komen natuurlijk een rol, het is fijn dat bijvoorbeeld uw langere kledingstukken, als deze moeten hangen, daarvoor de ruimte krijgen. Een hoge kast is natuurlijk een uitkomst om veel kleding te kunnen opbergen, maar een hoge kast moet natuurlijk wel passen in de ruimte en let er dan ook op dat de spullen die u bovenin legt moeilijker te pakken zijn. Voor het hoger hangen van uw kleding is daar een handige kledinglift voor! Zo zijn er uiteraard meer accessoires die in verschillende gevallen erg handig kunnen zijn naast de hang en legmogelijkheden, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van welke indeling u kiest.   

Uw hang en legkast met de juiste indeling 

Een goede indeling van uw hang en klegkast maakt dat alle items hun eigen plek krijgen waardoor ze gemakkelijk teruggevonden kunnen worden en opgeborden kunnen worden. Aangezien u de inhoud van uw toekomstige hang en legkast het best zelf kent weet u waarschijnlijk ook het beste hoe de indeling ervan moet zijn. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren en helpen met vragen die u wellicht heeft, neem daarvoor gerust contact met ons op. De indeling van onze collectie is dan ook niet standaard en kunt u zelf kiezen. Bij iedere kast bij Slaapkamerweb krijgt u de mogelijkheid om zelf de indeling te maken die voor u het meest geschikt zal zijn. Op deze manier zijn er waarschijnlijk ook geen accessoires teveel of juist te weinig. Een accessoire die u bij een verdeling wellicht kan helpen is een kastverdeler. Daarnaast zijn er nog tal van andere accessoires die het u makkelijker maken.  

De juiste accessoires voor uw hang en legkast

Bij een prettige kastverdeling voor uw hang en legkast ontkomt u niet aan accessoires. Handige accessoires om uw kleding op te hangen zijn bijvoorbeeld roedes. Voor hoge kasten is er ook een handige ophangaccessoire, namelijk een kledinglift waarmee u de roede met uw kleding gemakkelijk naar u toe trekt. Daarnaast zijn er ook pantalonhouders om uw broeken netjes op te hangen en een stropdas-/riemhouder kan ook erg handig zijn.

Om uw kleding prettig in uw kast te kunnen leggen zijn er legplanken die te verkrijgen zijn in diverse maten, zodat deze in de verschillende kastvakken zullen passen. Twijfelt u over de hoeveelheid aan legplanken? Weet dan dat u deze gemakkelijk bij kunt bestellen als blijkt dat u er toch één of meer nodig heeft. Ook kunt u kiezen voor ingebouwde ladekasten in uw ideale hang en legkast. Deze diverse accessoires zijn goed met elkaar te combineren en te gebruiken. Naast de genoemde accessoires zijn er ook accessoires zoals verlichting en deurremmers die het gebruik van de kast vergemakkelijken.

Hang en legkast online bestellen

Wij willen dat u zo optimaal mogelijk kunt genieten van uw nieuwe hang en legkast, daarom zorgen wij ervoor dat uw kast gratis thuisbezorgd en tevens gemonteerd wordt. Op deze manier hoeft u zich daar geen zorgen over te maken en weten wij zeker dat uw kast een tijd mee kan. De gehele kast met accessoires monteren en stellen zij netjes voor u af, daarnaast nemen zij alle verpakkingsmaterialen weer netjes mee. Zo kunt u direct gebruik maken van uw nieuwe aanwinst!

Bekijk onze kasten in de toonzaal

Naast achter onze webwinkel zit een specialistisch team die u tevens kunnen verwelkomen in onze toonzaal te Zutphen. Hier kunt u uw ideale hang en legkast met eigen ogen bekijken of u laten adviseren over de mogelijkheden. Wij helpen u graag en staan voor u klaar voor eventuele vragen. Ook via de chat, mail en telefoon helpen wij u uiteraard graag, neem daarvoor gerust contact met ons op.