koudschuim matras 180x200
golf

Productaanbod koudschuim matras 180x200

De voordelen van koudschuim

U bent op zoek naar een koudschuimmatras en dat kunnen we u niet kwalijk nemen. Koudschuim matrassen zijn vormvast, hebben geen last van kuilvorming, zijn comfortabel, duurzaam én bieden uw lichaam de juiste ondersteuning. Daar moet vast een flink prijskaartje aan verbonden zijn? Toch niet: zelfs de prijskwaliteitverhouding van een koudschuim matras is onovertroffen. In onze webshop vindt u een matras in uw gewenste maat voor elke portemonnee.

De kwaliteiten van een koudschuimmatras op een rijtje:

  • Open celstructuur: een goede vochtregulatie en ventilatie zorgen voor een comfortabele temperatuur in bed en dragen bij aan een goede slaaphygiëne. 
  • Comfortabel: koudschuim voelt eerst zacht en uitnodigend, maar biedt ook een goede tegendruk en daarmee een goede ondersteuning voor uw lichaam.
  • Duurzaam: zelfs na 80.000 belastingen met 70 kilo is het hardheidsverlies van koudschuim maar 0,7 procent (gemiddeld voor matrassen: 10 procent).
  • Goede prijskwaliteitverhouding: koudschuim matrassen zijn een goede keuze voor wie geen oneindig budget heeft maar wél goed wil slapen.

Hieronder vindt u alle koudschuimmatrassen die leverbaar zijn in de maat 180x200 centimeter. Deze matrassen zijn zonder uitzondering ook leverbaar in andere lengtematen: 180x190 cm, 180x210 cm en 180x220 cm.

Welke HR-waarde is geschikt voor mij?

Koudschuim wordt ook HR-schuim genoemd. HR is een afkorting voor "High Resilience", oftewel een hoge weerstand. Koudschuim biedt een goede tegendruk aan degene die ligt op het matras en biedt daardoor ergonomische ondersteuning voor het lichaam.

Hoe veel het lichaam door de matras wordt ondersteund, wordt aangegeven in de HR-waarde van de matras. Een HR40 koudschuimmatras biedt weinig ondersteuning, een HR70 matras juist veel. Voor de meeste mensen adviseren wij een weerstand van HR50 of hoger. In onze webshops vindt u diverse HR55 en HR66 matrassen van 180x200 centimeter.

De HR-waarde van een matras zegt niets over de hardheid ervan. Een koudschuimmatras met een hoge weerstand kan vaak zowel soepel als stevig worden geleverd. Hetzelfde geldt uiteraard voor matrassen met een lagere HR-waarde. Staar u dus niet blind op de HR-waarde, maar kijk ook naar de hardheid van het matras en neem daarin uw persoonlijke voorkeuren zeker mee. 

Twijfelt u of wilt u graag dat wij met u meedenken? Neem gerust contact met ons op, we staan altijd klaar voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Welk matras voor een bed van 180x200 centimeter?

Een bed van 180x200 centimeter is een ruim tweepersoonsbed dat breder is dan gemiddeld. Een matras van 180x200 centimeter is een behoorlijk ding: zwaar en onhandelbaar. Veel mensen met een bed van 180x200 kiezen voor één groot matras omdat zij dit comfortabeler vinden als je samen slaapt. Toch vragen wij altijd ook de keuze voor twee koudschuim matrassen van 90x200 cm in overweging te nemen. 

Twee 1-persoons matrassen van 90x200 zijn gemakkelijker te tillen en verplaatsen, passen wél door uw trapgat, en misschien wel het belangrijkste: zijn eenvoudig om te draaien op uw bed. Waar u een tweepersoons matras van 180x200 centimeter waarschijnlijk niet in uw eentje kunt keren, is dat met twee losse matrassen van 90x200 geen enkel probleem.

In tegenstelling tot pocketvering matrassen is bij koudschuim de gehele breedte van het matras te benutten als effectief slaapoppervlak. Met twee éénpersoons koudschuim matrassen van dezelfde hoogte kunt u dus alsnog comfortabel dichtbij elkaar slapen. Bijkomend voordeel met twee matrassen in een bed van 180x200 centimeter is dat ieder naar eigen voorkeur kan kiezen voor een bepaalde HR-waarde en hardheid.

Misschien vindt u ook interessant:

» Koudschuim matras 90x200
» Alle koudschuim matrassen
» Alle matrassen 90x200 cm
» Alle matrassen 180x200 cm