Massief houten bed: hoge kwaliteit en maximaal comfort 

Er is niets mooiers dan meubelen van puur hout, ook wel massief hout genoemd. Een massief houten bed is te herkennen aan het plankenmotief met daarin zichtbare houtnerven. Omdat hout van nature reageert op temperatuurverschillen door uit te zetten of in te krimpen, worden planken tegen elkaar gelijmd om deze werking te beperken. En precies dit principe zorgt voor het karakteristieke uiterlijk van een massief houten bed.  

Bedbodem van een massief houten bed 

In tegenstelling tot bedden van andere materialen, vindt u in een massief houten bed doorgaans een lengtebalk waarop de bedbodems rusten. Deze stevige basis zorgt ervoor dat uw bedbodems veilig op hun plek worden gehouden. Sommige bedden, zoals massief houten bed Sem, worden geleverd met een verstelbare bedbodemdrager die het mogelijk maakt uit verschillende hoogtes te kiezen. Op deze manier wordt de instaphoogte van het bed aangepast.

Massief houten bed

Hoogwaardige kwaliteit, levenslang mooi 

Een groot voordeel van massief hout is dat er geen andere materialen worden gebruikt voor het meubel dan alleen hout. Je hebt dus echt, 100% hout. Een groot voordeel daarvan is dat je kiest voor hoogwaardige kwaliteit. Goed hout gaat zo jaren mee. Gebeurt het toch dat het hout beschadigd raakt, dan kan het altijd gerestaureerd worden door het te schuren of opnieuw in de olie te zetten. Nóg een voordeel: hout kan verschillende kleuren aannemen door de olie die je kiest. Ben je na jaren toe aan een nieuw kleurtje: even schuren en opnieuw in de olie in de kleur van jouw keuze. 

Verschillende soorten massief houten bedden 

Slaapkamerweb biedt massief houten bedden in verschillende formaten. Bent u op zoek naar een kinderbed massief hout of een massief houten ledikant? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor een eenpersoonsbed van massief hout, kunt u bij Slaapkamerweb terecht.