Kies uw houten bed in 3 stappen

Een houten bed is niet alleen mooi om te zien, maar met zijn duurzame karakter ook nog eens erg geliefd! Het unieke karakter van hout brengt leven in uw slaapkamer en hout zorgt tevens voor een solide bedframe. Een bed van hout laat zich bovendien goed combineren met diverse kleuren en stijlen. Bij Slaapkamerweb hebben wij een ruime collectie houten bedden voor u geselecteerd met diverse designs en met verschillende opties. Door de vele variaties snappen wij dat u door alle opties in hout uw ideale bed niet meer ziet. Om die reden hopen wij u dat in 3 stappen uw ideale houten bed te kunt kiezen!

Onze toppers:


Stap 1: Kies uw ideale type houten bed

Aangezien een houten bed een lange tijd mee zal gaan, is het verstandig om voor een model te kiezen waar u graag naar kijkt en voldoet aan uw wensen. Onze collectie biedt een uiteenlopende collectie houten bedden, met als doel dat u een uniek model kunt kiezen die u niet overal tegenkomt en u daarnaast nog diverse keuzemogelijkheden geeft. 

Een knus ledikantje of kingsize?

Allereerst is het verstandig om na te denken over het juiste formaat bed. U kunt opzoek zijn naar een houten bed voor jezelf, of er één zoeken samen met je partner, of je gezin (op komst). Als u voor de maatvoering nu een goede keuze maakt met oog op de toekomst, kan dit u later een hoop ergernis besparen. Houdt bij deze keuze ook rekening met de ruimte die u over wil houden in de slaapkamer. Wellicht is het handig om in uw achterhoofd te houden dat de houten ombouw in werkelijkheid altijd wat ruimer is, dan de afmeting van de matras en bedbodem waarop u het bed uitzoekt. 

Design als uitgangspunt

Het fijn als u het bed van uw dromen vindt, om er vervolgens ook daadwerkelijk in weg te dromen. Daarbij is het fijn als deze qua uitstraling voldoet aan uw wensen en aansluit bij de sfeer die u de slaapkamer wil meegeven. Daarom zetten wij hier een aantal varianten en de mogelijkheden voor de uistraling voor u op een rij. 

Een populaire categorie binnen de houten bedden is het balkenbed. Hierbij vormen de houten balken het bedframe en krijgt het een robuust en stoer uiterlijk. De Woody is hier een goed voorbeeld van. Wil u toch liever een houten bed met een meer verfijnd design? Dan zijn er tal van andere opties. Wellicht spreekt de Elisa u aan, waarbij u het design van het hoofdbord, ook weer terug ziet in de poten van dit bed. Een hoofdbord bepaald daarbij mede de uitstraling. Dit ziet u goed bij de Lars of de Sula. Beiden een houten bed, maar die mede door de verschillende type hoofdborden een totaal andere uiterlijk hebben. 

Er zijn houten bedden die niet zijn voorzien van een houten hoofdbord, maar van een gestoffeerde variant. Dit oogt extra speels en u kunt er bovendien lekker zacht tegenaan leunen. Het hoofdbord bij de Pearl in stof of kunstleer bijvoorbeeld, geeft dit bed een zacht uiterlijk. De Skibby met een hoofdbord in leer, krijgt daarentegen juist iets stoers over zich. Ook zijn er varianten zonder hoofdbord, zoals de Jurre. Handig als uw houten bed bijvoorbeeld onder een schuin plafond moet komen te staan en er geen ruimte is voor een hoofdbord. Wellicht vindt u een houten bed zonder hoofdbord ook gewoon mooier, ook dan zijn er diverse mogelijkheden. 


Stap 2: De opties van het houten bed

Yes, het is gelukt; u heeft een houten bed gevonden met een uitstraling waar u naar opzoek was! Vergeet dan niet dat er vaak nog opties zijn om uw houten bed helemaal compleet en eigen te maken. Net zoals u voor het hoofdbord soms keuzemogelijkheden heeft, zo hebben sommige houten bedden ook de mogelijkheid om te kiezen uit diverse poten en vergeet ook de opties voor de afwerking en de keuze voor de houtsoort niet.

Uit het juiste hout gesneden

Sommige houten bedden standaard te verkrijgen in één type massief hout, balken bedden bijvoorbeeld. Echter zijn er ook varianten die een afwerking in olie hebben, zoals de Falun. Dit bed is alleen te verkrijgen in eikenhout, maar komt daar wel prachtig in tot zijn recht. De Skive daarentegen is ook geolied maar u kunt kiezen voor een eiken, beuken of grenen uitvoering. Dit houten bed is er bovendien ook in een witte uitvoering, voor een neutrale en strakke afwerking, waarbij het hout zelf niet meer zichtbaar is. Daar tegenover staat wellicht het houten bed Lucas waarbij u de mogelijkheid om heel donker in beuken wengé uit te laten uitvoeren, voor een meer koloniale uitstraling.  

De basis van het houten bed; zijn poten

Heeft een Scandinavische look uw voorkeur? Dan passen houten bedden met houten poten daar perfect bij. Door een toevoeging van een metalen poot of frame als onderstel, heeft u het geheel ineens een industrieel uiterlijk. Bij sommige houten bedden heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een metalen poot of een metalen slede poot. De Logan heeft ook een brede slede poot die in diverse materialen uitgevoerd kan worden. Denk dan bijvoorbeeld aan hout, chroom en metaal.  


Stap 3: Maak het houten bed compleet

De juiste accessoires maken uw houten bed compleet, daarbij kunt u denken aan handige verlichting die op het bed gemonteerd kan worden tot aan nachtkastjes! Daarin kunt u nog handig wat spullen opbergen, maar heeft u ook wel eens gedacht aan een een lade onder uw bed? Uiteraard is een bed ook niet compleet zonder bodem en matras.

Extra opbergruimte met een onderschuiflade

In een kleine ruimte is alle extra ruimte, om uw spullen netjes op te kunnen bergen natuurlijk welkom. De ruimte onder het bed is daarvoor een ideale plek. De plek die het bed in neemt in de ruimte bent u toch al kwijt, met een onderschuiflade, zoals bij het houten bed Kopenhagen, benut u de ruimte zo efficiënt mogelijk. U kunt bij deze optie bovendien vaak kiezen voor 1 of 2 laden over de lengte, maar soms ook zodat de laden aan beiden zijden van het bed te openen zijn. In dat geval is het handig om uw bed niet aan 1 zijde tegen een wand te plaatsen, want dan kunt u niet meer bij de lade kies dan voor een variant die aan 1 kant open kan. 

Nu moet u niet denken dat deze optie afbreuk doet aan de uitstraling van het houten bed, bij het robuuste balken bed de Dayton bijvoorbeeld, is de lade zelfs helemaal opgenomen in het design van het onderstel. Bij het bed de Multi is zelfs nagedacht over de uitstraling in combinatie met het gebruik. Als u namelijk voor de uitvoering met nachtkastjes en laden kiest, kunt u door het design van de nachtkastjes, de lade nog altijd goed openen!

Nachtkastjes in vele soorten en maten

Waar laat u uw favoriete boek, die u voor het slapen gaan graag leest in bed? En waar zet u uw glas water neer, of legt u uw telefoon, als u gaat slapen? Juist, op uw nachtkastje! Een nachtkastje lijkt een extraatje, maar is wel een hele handige. Kies er dan ook één die matcht met de hoogte van uw bed, voor het meest ideale gebruiksgemak. 

Veel houten bedden hebben nachtkastjes of nachttafeltjes die aan het vastzitten aan het bedframe en meegaan in het design, zoals bijvoorbeeld ook het geval is bij de Premium Phoenix, maar deze varianten bestaan ook de massief houten bedden. Wellicht vindt u het toch handiger of mooier om over losstaande nachtkastjes te beschikken. Er zijn daarbij ook weer diverse mogelijkheden zoals bij de Borris, waarbij het design van het bed doorgevoerd wordt in het design van het nachtkastje en juist de combinatie het hele plaatje compleet maakt. Voor een speels uiterlijk hoeven de losstaande nachtkastjes uiteraard niet hetzelfde uiterlijk te hebben als het houten bed van uw keuze en heeft u wederom volop keuze.

Maak uw houten bed compleet met bodem en matras

Een houten bed is natuurlijk pas helemaal compleet als er ook comfortabel in geslapen kan worden. Standaard wordt onze collectie houten bedden aangeboden zonder bodem en matras. Dit is natuurlijk niet omdat wij u tekort willen doen, maar juist om u de vrijheid te geven om te kiezen voor uw ideale slaapcomfort. Het ideale slaapcomfort verschilt immers van mens tot mens en al is deze te categoriseren op gewicht of houding, het blijft iets heel persoonlijks! 

Wellicht bent u al in het bezit van een goede lattenbodem en- of heerlijk comfortabel matras. Ieder bed heeft zijn eigen constructie, wat wij bij de omschrijving van onze houten bedden zo volledig mogelijk proberen aan te beschrijven. Zo kunt u gemakkelijk zelf bepalen of uw bodem of matras hierop aansluit of dat u wellicht nog een potenset nodig heeft. Twijfelt u of uw eigen bedbodem of matras in dit bed past? Neem dan gerust even contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Bij de keuze voor uw eigen bodem of matras is het verstandig om te bedenken of deze afmeting over een aantal jaar nog steeds bij u zal passen. Bovendien is het zo dat als u een bodem en matras bij uw houten bed kiest dat u een leuke combinatiekorting krijgt! Daarnaast wordt uw houten bed kosteloos bij u thuis bezorgd en gratis gemonteerd. Dit geldt ook voor de bodem(s) en matras(sen) die u meebesteld. Vindt u het lastig hierbij een goede keuze te maken? Dan kunt altijd gebruikmaken van de expertise van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg!


De voordelen op een rij:

  • Met een houtenbed heeft u minder last van huisstofmijt en stof dan bijvoorbeeld een gestofeerde boxsping.
  • Houten bedden hebben een lang leven, door de stevigheid van het materiaal.
  • Een bed van hout is op het gebied van comfort helemaal zelf samen te stellen op uw eigen voorkeur.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Nieuwe matras, waar moet ik op letten

Hoe kiest u de bedbodem die bij u past

Het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem

Een twijfelaar samenstellen; kies uw lattenbodem, matras en dekbed

Onze collectie houten bedden:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.