Kies uw houten bed in 3 stappen

Een houten bed is niet alleen mooi om te zien, maar met zijn duurzame karakter ook nog eens erg geliefd! Het unieke karakter van hout brengt leven in uw slaapkamer en hout zorgt tevens voor een solide bedframe. Een bed van hout laat zich bovendien goed combineren met diverse kleuren en stijlen.

Bij Slaapkamerweb hebben wij een ruime collectie houten bedden voor u geselecteerd met diverse designs en met verschillende opties. Door de vele variaties snappen wij dat u door alle opties in hout uw ideale bed niet meer ziet. Om die reden hopen wij u dat in 3 stappen uw ideale houten bed te kunt kiezen!

Stap 1: Kies uw ideale type houten bed

Aangezien een houten bed een lange tijd mee zal gaan, is het verstandig om voor een model te kiezen waar u graag naar kijkt en voldoet aan uw wensen. Onze collectie biedt een uiteenlopende collectie houten bedden, met als doel dat u een uniek model kunt kiezen die u niet overal tegenkomt en u daarnaast nog diverse keuzemogelijkheden geeft. 

Design als uitgangspunt

Het fijn als u het bed van uw dromen vindt, om er vervolgens ook daadwerkelijk in weg te dromen. Daarbij is het fijn als deze qua uitstraling voldoet aan uw wensen en aansluit bij de sfeer die u de slaapkamer wil meegeven. Daarom zetten wij hier een aantal varianten en de mogelijkheden voor de uitstraling voor u op een rij. 

Een populaire categorie binnen de houten bedden is het massief houten balkenbed. Hierbij vormen de houten balken het bedframe en krijgt het een robuust en stoer uiterlijk. De Jefferson is hier een goed voorbeeld van. Wil u toch liever een houten bed met een meer verfijnd design? Dan zijn er tal van andere opties, wellicht spreekt de Raved u aan.

3 varianten uit ons diverse aanbod:

Massief houten balkenbed

Verfijnd design icm gestoffeerd hoofdbord

Hout enkel zichtbaar in de latten van het hoofdbord

Een hoofdbord bepaald mede de uitstraling. Dit ziet u ook goed bij de Lars of de Jefferson. Beiden een houten bed, maar die mede door de verschillende type hoofdborden een totaal andere uiterlijk hebben. Vergeet naast het hoofdbord ook de poten van een houtenbed niet, ook de poten bepalen mede de uitstraling van het bed.

Zoveel bedden, zoveel hoofdborden, de designs hervan lopen uiteen, van het prachtige vervaardigde hoofdbord van de Lars, als de natuurlijke boomstam balken, bij bijvoorbeeld de Madison. Bij een aantal modellen heeft u opties om te kunnen kiezen uit verscshillende varianten. Dus staar u niet blind op enkel het hoofdbord van een houten bed!

Er zijn bovendien ook houten bedden die niet zijn voorzien van een houten hoofdbord, maar van een gestoffeerde variant. Dit oogt extra speels en u kunt er bovendien lekker zacht tegenaan leunen. Het hoofdbord bij de Pearl in stof of kunstleer bijvoorbeeld, geeft dit bed een zacht uiterlijk. De Skibby met een hoofdbord in leer, krijgt daarentegen juist iets stoers over zich.

Ook zijn er houten bedden zonder hoofdbord, zoals de Multi waarbij je kunt kiezen voor wel- of geen hoofdbord, of de Comfort Milaan die standaard is voorzien zonder hoofdbord. Sommigen vinden de minimalistische look van een bed zonder hoofdbord gewoon mooier, maar soms is een bed zonder een hoofdbord ook een uitkomst, wanneer het bed bijvoorbeeld onder een schuin plafond moet komen te staan. 

De poten staan aan de basis van het bed en het design ervan bepaald mede de uitstraling, soms val je voor een bepaald type bed door de poten, of juist andersom; de poten zijn niet uw smaak. Bij sommige bedden heeft u opties voor de poten en kiest u zelf welke poten u onder het bed wenst. Bij de balkenbedden zit het verschil van de poten juist in de verschillende modellen en heeft u juist keuzes voor het hoofdbord.  


Heeft een Scandinavische look uw voorkeur? Dan passen houten bedden met houten poten daar perfect bij. Door een toevoeging van een metalen poot of frame als onderstel, geeft u het geheel ineens een industrieel uiterlijk. De Logan heeft ook een brede slede poot die in diverse materialen uitgevoerd kan worden. Denk dan bijvoorbeeld aan hout, chroom en metaal.  

Ook zijn er zogenoemde blende poten, deze poten staan niet in de hoeken van het bed, maar verder onder het bed, waardoor je deze niet direct ziet en het bed daardoor lijkt te zweven. Het geheel krijgt hierdoor een ruimtelijk karakter en geeft bijvoorbeeld een robuust balkenbed wat meer rust, zoals bij de Dayton


Stap 2: De opties van het houten bed

Yes! U heeft een houten bed gevonden met een uitstraling waar u bij van wordt! Vergeet dan niet dat u kunt kiezen uit opties om uw houten bed helemaal passend en eigen te maken.

Net zoals u voor het hoofdbord en/of poten soms keuzemogelijkheden heeft, zo is ieder houtenbed uit onze collectie beschikbaar in diverse breedte- en lengtematen.

Daarnaast hebben sommige houtenbedden ook de opties om te kiezen voor verschillende houtsoorten en/of bieden u opties voor de afwerking.

Allereerst is het verstandig om na te denken over het juiste formaat bed. U kunt opzoek zijn naar een houten bed voor jezelf, of er één zoeken samen met je partner, of je gezin (op komst). Als u voor de maatvoering nu een goede keuze maakt met oog op de toekomst, kan dit u later een hoop ergernis besparen. Houdt bij deze keuze ook rekening met de ruimte die u over wil houden in de slaapkamer.

Wellicht is het handig om in uw achterhoofd te houden dat de houten ombouw in werkelijkheid altijd wat ruimer is, dan de afmeting van de matras en bedbodem waarop u het bed uitzoekt!

Sommige houtenbedden zijn standaard te verkrijgen in één type hout, balken bedden bijvoorbeeld. Echter zijn er ook varianten waarbij u kunt kiezen voor bepaalde houtsoorten of/en afwerkingen.

De Skive bijvoorbeeld, biedt u opties voor een eiken, beuken of grenen uitvoering. Daarnaast geeft dit bed, naast de optie voor houtsoorten, u de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaalde afwerking in olie en/of beits.

Dit houten bed kunt u bijvoorbeeld laten uitvoeren in een witte uitvoering, voor een neutrale en strakke afwerking, waarbij het hout zelf niet meer zichtbaar is. Wenst u anderzijds juist een donker houtenbed, met een meer koloniale uitstraling, dan biedt het bed Lucas, u bijvoorbeeld de optie om het bed in beukenhout met een walnoot beits te laten uitvoeren. 

De houtsoort en de afwerking zijn daarmee echt bepalend voor de uitstraling! 


Onze toppers:


Stap 3: Maak het houten bed compleet

De juiste accessoires maken uw houten bed compleet, daarbij kunt u denken aan handige verlichting die op het bed gemonteerd kan worden tot aan nachtkastjes! Daarin kunt u nog handig wat spullen opbergen, maar heeft u ook wel eens gedacht aan een een lade onder uw bed? Uiteraard is een bed ook niet compleet zonder bedbodem en matras.

In een kleine ruimte is alle extra ruimte, om uw spullen netjes op te kunnen bergen natuurlijk welkom. De ruimte onder het bed is daarvoor een ideale plek. De plek die het bed in neemt in de ruimte bent u toch al kwijt, met een onderschuiflade, zoals bij het houten bed Kopenhagen, benut u de ruimte zo efficiënt mogelijk. U kunt bij deze optie bovendien vaak kiezen voor 1 of 2 laden over de lengte, maar soms ook zodat de laden aan beiden zijden van het bed te openen zijn. In dat geval is het handig om uw bed niet aan 1 zijde tegen een wand te plaatsen, want dan kunt u niet meer bij de lade kies dan voor een variant die aan 1 kant open kan. 

Nu moet u niet denken dat deze optie afbreuk doet aan de uitstraling van het houten bed, bij het robuuste balken bed de Dayton bijvoorbeeld, is de lade zelfs helemaal opgenomen in het design van het onderstel. Bij het bed de Multi is zelfs nagedacht over de uitstraling in combinatie met het gebruik. Als u namelijk voor de uitvoering met nachtkastjes en laden kiest, kunt u door het design van de nachtkastjes, de lade nog altijd goed openen!

Waar laat u, uw favoriete boek, die u voor het slapen gaan graag leest in bed? En waar zet u uw glas water neer, of legt u uw telefoon, als u gaat slapen? Juist, op uw nachtkastje! Een nachtkastje lijkt een extraatje, maar is wel een hele handige. Kies er dan ook één die matcht met de hoogte van uw bed, voor het meest ideale gebruiksgemak. 

Veel houten bedden hebben nachtkastjes of nachttafeltjes die aan het vastzitten aan het bedframe en meegaan in het design, zoals bijvoorbeeld ook het geval is bij de Skibby, maar deze varianten bestaan ook de massief houten bedden. Wellicht vindt u het toch handiger of mooier om over losstaande nachtkastjes te beschikken. Er zijn daarbij ook weer diverse opties.

Veelal bieden we bij de opties ook bijpassende nachtkastjes/tafeltjes aan waarbij het design van het bed doorgevoerd wordt in het design van het nachtkastje en juist de combinatie het hele plaatje compleet maakt. Kijk voor een voorbeeld hiervan eens bij het bed Borris. Natuurlijk hoeven de (losstaande)nachtkastjes niet hetzelfde uiterlijk te hebben als het houten bed van uw keuze en heeft u wederom volop keuze uit onze ruime collectie nachttafeltjes en nachtkastjes!

Een houten bed is natuurlijk pas helemaal compleet als er ook comfortabel in geslapen kan worden. Standaard wordt onze collectie houten bedden aangeboden zonder bodem en matras. Dit is natuurlijk niet omdat wij u tekort willen doen, maar juist om u de vrijheid te geven om te kiezen voor uw ideale slaapcomfort. Het ideale slaapcomfort verschilt immers van mens tot mens en al is deze te categoriseren op gewicht of houding, het blijft iets heel persoonlijks! 

Wellicht bent u al in het bezit van een goede lattenbodem en- of heerlijk comfortabel matras. Ieder bed heeft zijn eigen constructie, wat wij bij de omschrijving van onze houten bedden zo volledig mogelijk proberen aan te beschrijven. Zo kunt u gemakkelijk zelf bepalen of uw bodem of matras hierop aansluit of dat u wellicht nog een potenset nodig heeft.

Twijfelt u of uw eigen bedbodem of matras in dit bed past? Neem dan gerust even contact met ons op, wij helpen u graag verder. Bij de keuze voor uw eigen bodem of matras is het verstandig om te bedenken of deze afmeting over een aantal jaar nog steeds bij u zal passen.

Bovendien is het zo dat als u een bodem en matras bij uw houten bed kiest dat u een leuke combinatiekorting krijgt! Daarnaast wordt uw houtenbed kosteloos bij u thuis bezorgd en gratis gemonteerd. Dit geldt ook voor de bodem(s) en matras(sen) die u meebesteld. Vindt u het lastig hierbij een goede keuze te maken? Dan kunt altijd gebruikmaken van de expertise van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg!


De voordelen op een rij:

  • Met een houtenbed heeft u minder last van huisstofmijt en stof dan bijvoorbeeld een gestofeerde boxsping.
  • Houten bedden hebben een lang leven, door de stevigheid van het materiaal.
  • Een bed van hout is op het gebied van comfort helemaal zelf samen te stellen op uw eigen voorkeur.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Nieuwe matras, waar moet ik op letten
Hoe kiest u de bedbodem die bij u past
Het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem


Onze collectie houten bedden:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.