Hoe kiest u de bedbodem die bij u past?

Een bedbodem is samen met het matras het belangrijkste onderdeel van uw bed. Dit bepaalt of u voldoende wordt ondersteund en uitgerust wakker wordt. In ons eerdere blog heeft u kunnen lezen waar u op moet letten bij het kopen van een nieuw matras. In dit blogartikel gaan we in op de verschillende soorten bedbodems en vertellen we de voor- en nadelen van de bedbodems.

Soorten bedbodems

In onze webshop kunt u kiezen uit 3 verschillende soorten bedbodems:

  • Een lattenbodem is de meest gekozen bedbodem en bestaat uit beuken of latex latten. Het aantal latten en de stevigheid bepalen de mate van ondersteuning die een lattenbodem u biedt. Een lattenbodem geeft u de meeste mogelijkheden om zowel de stevigheid als de ondersteuning naar wens in te stellen.
  • Een schotelbodem bestaat uit verschillende schotels die zich afzonderlijk van elkaar naar het lichaam kunnen vormen. De hoeveelheid schotels bepalen de mate van comfort.
  • De spiraalbodem is een zeer sterke bodem die zorgt voor een goede ventilatie. Een spiraalbodem biedt geen tegendruk, daardoor is deze bedbodem niet voor elk type matras een geschikte keuze. Spiraalbodems zijn vooral geschikt voor matrassen met een hoog ligcomfort, bijvoorbeeld koudschuim, traagschuim of pocketvering.

De meeste bedbodems liggen op de bodemdragers die aan de binnenkant van het ledikant zijn gemonteerd. U kunt ook voor een bedbodem op poten te kiezen. Een bedbodem op poten is vrijstaand en staat los van het ledikant.

In dit blogartikel gaan we in op de vlakke lattenbodem, omdat een vlakke lattenbodem het meeste wordt verkocht.

Verschillende vlakke lattenbodems

Vlakke lattenbodems verschillen van elkaar in het aantal latten en de mate waarin de ondersteuning ingesteld kan worden. Hoe meer latten een bodem heeft, des te beter de ondersteuning is. Ook kan de hardheid aangepast worden, waardoor u de ideale ondersteuning per zone kan regelen. Ontdek welke lattenbodems er zijn en welke bodem het beste bij u past.

  1. De Basic lattenbodem is een eenvoudige lattenbodem met 26 latten met kunststof middensector verstevigingen. Deze middensector verstevigingen zijn gemonteerd aan de middelste 4 latten van de bodem en reguleren de sterkte van de latten. Door het verschuiven van deze verstevigingen kunt u zelf de hard- of zachtheid van uw lattenbodem bepalen. Deze bodem is geschikt voor mensen onder de 90 kilo die weinig of geen versteviging nodig hebben.
  2. De Classic lattenbodem bestaat uit 28 beukenlatten waarop rubberen verstelkappen gemonteerd zijn. De 5 middelste latten kunnen in hardheid worden aangepast. De bodem is voorzien van een extra middenlint, waardoor de latten niet kunnen omklappen. Deze bodem is geschikt voor mensen die maximaal 120 kilo wegen.
  3. De Comfort lattenbodem is een latexlattenbodem van hoge kwaliteit die extra veerkracht biedt! De bodem bestaat uit 28 zilverkleurige beuken latten. Deze bodem heeft speciaal golvende latten in het schoudergebied voor extra drukverlichting op de schouders. 6 latten zijn voorzien van rubberen koppen voor extra stevigheid. Dankzij de overhangende latten, is dit type ideaal voor een tweepersoonsbed. Doordat de latten overhangen heeft u minder last van de overloop van de bodems. Deze lattenbodem biedt extra ondersteuning bij de schouders en is daarmee uitermate geschikt voor mensen met schouder- en nekklachten.
  4. De Excellent lattenbodem is ook een latexlattenbodem die zorgt voor ultiem comfort. De bodem bestaat uit 44 zilverkleurige beuken latten met 9 verstelbare latten. Ook deze lattenbodem heeft overhangende latten en is daarmee uitermate geschikt om naast elkaar te gebruiken in een tweepersoonsbed.
  5. De Relax lattenbodem is een lattenbodem met 28 verstelbare latten. U kunt elke lat afzonderlijk van elkaar instellen op mate van ondersteuning. Ook kunt u de latten bij het heup-, schouder- en nekgebied in hoogte verstellen. U kunt kiezen uit 5 verschillende hoogtes waardoor u deze gebieden extra kunt ondersteunen. Heeft u bijvoorbeeld veel heupklachten? Stel dan de latten in het heupgebied iets hoger in . Hierdoor krijgt u meer tegendruk, waardoor uw lichaam beter wordt ondersteund en u minder klachten zult ervaren. Door de ultieme versteviging is deze lattenbodem zeer geschikt voor iedereen die klachten heeft in het schouder-, nek-, rug- of heupgebied.

Om te kijken welke bedbodem het beste bij u past, kunt u komen proef liggen in onze showroom.

Maten bedbodem

Alle lattenbodems zijn leverbaar in de breedtematen 60 cm, 70 cm , 80 cm, 90 cm en 100 cm. De lengtematen zijn: 190 cm, 200 cm, 210 cm en 220 cm. Zo vindt u altijd de gewenste maat. De relax lattenbodem is niet leverbaar in de breedtemaat 60 cm maar kan wel geleverd worden in de breedtemaat 120 cm.

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.    

Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 671 klanten.

CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken