metalen bedframe
golf

Aanbod metalen bedframes:

sort icon

Diverse maten en afmetingen van onze metalen bedframes

Kies voor de juiste afmeting bedframe, zodat deze voor uzelf en eventueel uw partner ruim genoeg is en tevens in de slaapkamer past. De afmeting waarin u, uw bed zoekt is de afmeting van de bodems en matrassen. Weet dus dat het daadwerkelijke bed altijd groter is, bij een bedframe zit altijd bedrand en eventueel een voet- of hoofdbord. De exacte afmetingen vermelden wij bij de omschrijving duidelijk van ieder metalen bedframe.  

Eenpersoons bed frames:

De meest gangbare en standaard eenpersoons afmeting is 90 cm breed en 200 cm lang. Ook kunt u bij de meeste metalen bedframes kiezen voor een breedte van 100 cm, voor 10 cm meer ruimte, wat weinig lijkt, maar u meer comfort zal bieden! 

Bed frames in twijfelaars maat:

Als we het hebben over een twijfelaar, dan bedoelen we een afmeting met een breedtemaat 120 cm. Oorspronkelijk was dit 115 cm of 130 cm, maar omdat hier nauwelijks meer matrassen voor beschikbaar zijn, is deze afmetingen nu de standaard. Twijfelaars zijn zeer geschikt voor kleinere kamers en voor wie een 1 persoonsbed te klein is. Een twijfelaar is namelijk geschikt voor 2 personen waarbij u wel dicht op elkaar ligt. Ook wordt een twijfelaar gebruikt voor mensen die er alleen in slapen en een éénpersoons afmeting net wat te klein vinden. 

Tweepersoons bed frames:

Wanneer we spreken over een tweepersoons maat, dan bedoelen we hiermee een breedtemaat van 140 cm, 160 cm, 180 cm of de royale 200 cm breedtemaat! Het is maar net hoeveel ruimte uw slaapkamer heeft en hoeveel ruimte u in bed wil hebben. Vroeger was 140 cm een gangbare breedtemaat voor een tweepersoonsbed, nu is dat meer opgeschoven naar 160 cm of zelfs 180 cm. Voor een kingsize bed, kiest u voor de 200 cm breedte en hebben u en uw partner beiden 100 cm aan ruimte! Welke afmeting past bij u en uw slaapkamer?

Kies de juiste lengtemaat

Natuurlijk is niet enkel de breedte van belang, maar ook in de lengte moet uw metalen bedframe de juiste afmeting hebben. Wij bieden u bij veel metalenbed frames de zeldzame afmeting 190 cm aan, deze neemt net wat minder ruimte in dan de standaard lengtemaat van 200 cm. Als voor een lengte van 190 cm gaat, let er dan wel op dat u niet te lang bent voor deze maat. Koude voeten zijn niet prettig en in het geval van een voetenbord i.c.m. een te kort bed, ligt u niet prettig. Wij adviseren zo’n 15 cm tot 20 cm bovenop uw lichaamslengte te rekenen, zodat u altijd comfortabel ligt! 

Omdat we in zijn algemeenheid allemaal wat langer worden dan onze voorouders, behoort een lengtemaat van 210 cm of 220 cm ook niet meer tot de uitzondering en zijn deze voor bijna al onze metalen bedframes gewoon beschikbaar!

Het metalen bedframe combineren met bedbodem en matras

Een metalen bedframe, is zoals de naam al zegt enkel het frame, wat de uitstraling bepaald en ook zeker zorgt voor een goede, degelijke basis voor uw bedbodem en matras. Standaard leveren wij onze bedframes, zonder bodems en matrassen. Deze keuze maken wij bewust, omdat iedereen andere wensen heeft qua comfort en u, uw slaapcomfort op deze manier zelf bepaald. Wel komen wij u graag tegemoet als u naast het metalen bedframe ook de matrassen bij ons besteld! U krijgt dan een aantrekkelijke combinatiekorting. Als u het bedframe en de bodems en matrassen toevoegt aan het winkelmandje, ziet u vanzelf wat dit met de totaalprijs doet! Dit geldt overigens ook voor verstelbare bodems! 

Als u zelf nog goede bodems en- of matrassen heeft, dan past dit in de meeste gevallen in een het metalen bedframe van uw keuze, maar er zijn hierbij ook uitzonderingen. Let daarom goed op, of het bedframe is uitgevoerd met lengte- of dwarsbalken. Voor de keuze voor een elektrisch verstelbare lattenbodem die past is dit nog belangrijker! De motor van elektrisch verstelbare bodems hebben ruimte nodig en kunnen daardoor niet altijd passen. Wij vermelden dit altijd zo duidelijk mogelijk bij de omschrijving van ieder bedframe, maar wil u er zeker van zijn of de combinatie zal passen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor passend advies! 

Accessoires voor uw metalen bedframe

Er zijn tal van bedaccessoires voor uw metalen bedframe, deze zijn vaak erg handig om erbij te hebben. Wij hebben verschillende bijpassende nachttafels of kastjes van metaal, die het bedframe helemaal compleet maken. Denk hierbij dan aan Nachtkastjes of commodes, die uw spullen een handig plekje geven en ook leuke verlichting, met slimme handigheden, behoren tot de mogelijkheden. Als u deze meebesteld met uw metalen bedframe, dan worden deze vaak ook nog eens kosteloos gemonteerd!  

Persoonlijk advies bij het samenstellen van uw metalen bedframe

Heeft u wat hulp nodig bij het samenstellen van uw metalen bedframe, of heeft u een andere vraag? Als online slaapkamerspecialist helpen wij u graag persoonlijk! Wij staan dan ook voor u klaar om u te voorzien van een passend advies. Neem daarom gerust contact met ons op. 

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze toonzaal te Zutphen, bekijk hiervoor de openingstijden

De actuele levertijd van het metalen bedframe kunt u vinden onder de opties en bij de prijs. Zodra wij precies weten wanneer wij deze aan u kunnen uitleveren, nemen wij contact met u op, om een afspraak met u in te plannen voor de montage! 

Mocht u voor of na de levering nog vragen hebben, dan helpen onze specialistische medewerkers u graag verder. Tevens bent u ook van harte welkom in onze toonzaal in Zutphen om uw ideale bed te bekijken of uit te proberen.