header-blog-welke-lengte-heeft-een-dekbedovertrek-van-200-220-cm-lang-

Welke lengte heeft een dekbedovertrek van 200/220 cm lang?

Bij veel dekbedovertrekken wordt bij de lengtemaat 200/220 cm weergegeven, maar wat betekent dit nou precies? Is het geschikt voor een dekbed met een lengte van 200 cm of 220 cm en valt de overtrek hier in beide gevallen dan wel goed omheen? We snappen heel goed dat u hier vragen over heeft en deze beantwoord ik dan ook graag in dit blogartikel!


De universele oplossing: 200/220 cm lange overtrekken 

Onze slaapspecialisten krijgen vaak de vraag welke lengte dekbed past bij een dekbedovertrek waarbij voor de lengte 200/220 cm wordt weergegeven. Dit geeft mensen vaak een hoop stress, of durfen niet zomaar een overtrek met een lengte van 200/220 cm te kopen. Dus bij twijfel:

Deze maat laat verschillende lengtes dekbedden passen!

Het antwoord op de titel van deze blog 'Welke lengte heeft een dekbedovertrek van 200/220 cm lang?' is dat deze dekbedovertrekken zowel geschikt zijn voor een lengte van 200 cm als 220 cm!

Deze dekbedovertrekken zijn namelijk voorzien van een brede instopstrook aan de onderkant, waar zowel een dekbed van 200 cm als de wat langere variant 220 cm in past. Bij een dekbed van 200 cm houdt u dan een wat langere instopstrook over (die u in kunt stoppen) dan bij een dekbed van 220 cm lang. 

>> Carolien verteld u in dit artikel o.a. meer over de verschillende soorten instopstroken


Onze dekbedovertrek toppers van 200/220 cm lang:


Perfect passende dekbedovertrekken voor uw dekbed

De meeste dekbedovertrekken zijn tegenwoordig voorzien van een brede instopstrook en waarbij de lengtemaat 200/220 cm is. Heeft u eeen nieuw dekbed nodig en twijfelt u welke maat u moet nemen? Dan hoeft u zich bij de lengtes van 200 cm of 220 cm dus geen zorgen te maken over het aanbod aan overtrekken in de maat van uw voorkeur. 

Met de 200/220 cm lengte van dekbedovertrekken, heeft u voor beide maten dekbedden volop keuze uit een breed assortiment aan dekbedovertrekken! Wat betekent dat u dus ook bij een dekbed van 220 cm lang, niet bang hoeft te zijn dat u voor dit dekbed geen mooie overtrek kunt vinden die past bij uw wensen en voorkeuren voor bijvoorbeeld een bepaalde stof. Met de lengte van 200 cm én 220 cm is er namelijk volop aanbod! 

Een leidraad:

Op een bed met een matras van 200 cm gecombineerd met een dekbed van 200 cm komt het dekbed vaak halverwege het kussen en wanneer u er zelf nog onder ligt tot op het kussen/ net over uw schouder. 


De ideale lengte voor je dekbed?

Nu u weet dat de dekbedovertrekken tegenwoordig zowel in 200 cm als 220 cm beschikbaar zijn. Met de lengtemaat 200/220 cm bij dekbedovertrekken, is dat niet langer een item meer bij de keuze voor de ideale lengtemaat van uw dekbed. Kies daarom een lengtemaat voor uw dekbed die past bij uzelf!

>> Lees hier alles over welke maat dekbed bij u zou passen


Wist u dat:

  • Wij géén verzendkosten extra rekenen bij het bestellen van dekbedden uit onze collectie?
  • Wij een ruime collectie dekbedovertrekken hebben met diverse dessins en stofsoorten?
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe dekbed(den).
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Past het dekbedovertrek wel over mijn dekbed?

Welke maat dekbedovertrek heb ik nodig?

Dekbedden vergelijken - Welk dekbed past bij mij?


Bekijk onze collectie dekbedden:


Bekijk onze collectie dekbedovertrekken:


Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.