Uw slaapkamer, een oase van rust.

Veel van onze tijd brengen we door in onze slaapkamer. We ontspannen er na een drukke dag, lezen een goed boek of kijken tv in bed. En niet te vergeten, slapen doen we er ook nog.. Onze slaapkamer wordt niet meer alleen gezien als een plek om te slapen, het is een ruimte om tot rust te komen en je heerlijk in te kunnen terug te trekken.

Slaapkamer in gebruik 

De slaapkamer is belangrijke plek in ieders huis. We beginnen er de dag en sluiten er onze dag in af. Voordat we opstaan of gaan slapen lezen we nog wat, kleden we er ons om, bespreken we er de dag met onze partner en sommigen beginnen er hun dag met hun eerste kopje koffie, of voeren in de slaapkamer hun eerste of laatste werkzaamheden uit vanuit bed! 

De ideale slaapkamer voor kinderen 

Voor kinderen heeft een slaapkamer nog een paar bijkomende rollen. Het is voor hen een veilige plek waar met name tieners tot zichzelf kunnen komen. Hun slaapkamer is de plek die vertrouwd voelt en waar zij zich niet onzeker hoeven te voelen, of zich hoeven te bewijzen. Hier hebben zij de ruimte om alle rust huiswerk te maken, maar ook de ruimte om met vrienden te chillen. 

Opbergmogelijkheden in uw slaapkamer 

Vaak bewaren we onze kleding en schoenen in de slaapkamer en kiezen we er onze favoriete outfit voor de dag die komen gaat. Een goed, maar ook mooi meubel om uw kleding op te kunnen bergen is daarom heel prettig.

Wij hebben verschillende soorten opbergmogelijkheden, zo kunt u denken aan nachtkastjes en commodes, maar ook grotere kledingkasten en hoekkasten.

Kies voor een mooie kledingkast, in de uitvoering en maat die u past en voor een overzichtelijke kast verdeling met handige accessoires. Bij ons stelt u uw favoriete kledingkast in zijn geheel samen! Of u nu gaat voor een schuifdeurkast, zweefdeurkast of draaideurkast! Zodat u geen last meer heeft van rondslingerende sokken op de grond, of stoelen die uitpuilen van de spijkerbroeken en shirts. Een goede kledingkast in uw slaapkamer maakt de slaapkamer niet alleen mooier, maar haalt ook frustratie en stress weg.


Opberg toppers:


Creëer een ontspannen sfeer in uw slaapkamer

Een ontspannen sfeer is fijn voor rust in uw slaapkamer en uiteindelijk ook voor uzelf. Deze sfeer kunt u creëren door bijvoorbeeld verschillende soorten materialen te gebruiken in dezelfde kleurtinten met zachte  materialen. Kies bijvoorbeeld voor mooie gordijnen met een bijpassend dekbedovertrek

De kleur van de muren is daarnaast ook erg bepalend voor het gevoel in uw slaapkamer. Blauw, groen en zandkleuren hebben een rustgevende werking en bevorderen een goede nachtrust. Warmere kleuren als rood en terra tinten geven warmte. Felle kleuren kunnen een speels effect geven, maar kunnen ook voor onrust zorgen, wat in de slaapkamer misschien minder prettig is. Zorg er in ieder geval voor dat de kleurstelling in balans is, dan slaapt u goed!


Een bed om van en op te dromen!

Naast sfeer en warmte is het natuurlijk erg belangrijk om een goed bed in de slaapkamer te hebben staan. Een goed bed met comfortabele inhoud, als een goede bodem en prettige matras, zorgen voor een goede nachtrust.

Echter betekent een goed bed niet voor iedereen hetzelfde bed en daarnaast zijn er verschillende soorten slaapsystemen. Denk dan bijvoorbeeld aan een ombouw met bodems en matrassen, of een boxspringcombinatie met pocket geveerde boxen als bodem, meegestoffeerde matrassen, een topmatras en een hoofdbord (en voetbord) in het design en de stoffering die u mooi vindt. Echter betekent een goed bed niet voor iedereen hetzelfde bed.

Langere mensen zijn bijvoorbeeld gebaat bij een extra lang bed, zodat ook hun voeten niet buiten het bed komen. Een extra lang dekbed geeft hen bovendien het ultieme slaapcomfort. Voor mensen die een hogere instap prettig vinden, zijn er bedden op comforthoogte. Deze hogere bedden zijn ideaal wanneer u wat lastiger in- en uit bed kunt stappen, of wanneer u wat langer bent.

Naast een goede ondersteunende en ventilerende bodem van een bed heeft het matras een belangrijke functie als het gaat over goed slapen. Er zijn veel verschillende soorten matrassen, waarbij iedereen zijn eigen wensen heeft. Per slot van rekening is iedereen weer anders gebouwd en heeft zijn eigen favoriete slaaphouding. Voor een goede bodem is dit niet niet anders en zijn er verschillende varianten om u een goede en juiste ondersteuning te bieden. Het oog wil ook wat, daarom hebben wij verschillende houtenbedden, balkenbedden, boxsprings, metalen bedden en tal van andere soorten!

Bent u benieuwd naar onze ruime collectie? Of wil u graag een advies van een deskundige? Slaapkamerweb geeft u graag een passend advies of maak een afspraak om onze toonzaal te bezoeken in Zutphen. 


Favoriete bedden van onze klanten:Ventilatie en temperatuur

Om goed te slapen is het belangrijk om de slaapkamer regelmatig te ventileren. Dit is goed voor het onderhoud van uw dekbed, matrassen en kussen, maar ook voor u! Slapen in een droge kamer is niet goed voor u, maar slapen in een te vochtige kamer ook zeker niet. 

Het is verstandig om in de slaapkamer het raam op een kier te zetten en ‘s nachts de verwarming uit te zetten. Vindt u dat te koud in de winter, zorg dan voor een goed isolerend dekbed. Het is belangrijk dat de temperatuur in de slaapkamer constant is en zorg ervoor dat het niet te warm wordt. Als het te warm is duurt het namelijk langer om in slaap te komen en slaapt u ook onrustiger. Een goede isolatie van uw huis en dubbel glas zorgen vaak voor een constante temperatuur in uw slaapkamer. Daarnaast hebben wij nog een aantal tips voor u om ook tijdens warme zomerse nachten, toch comfortabel te kunnen slapen!


Advies op maat?

Bent u voornemens om uw slaapkamer op te knappen, of een nieuw bed of een bijvoorbeeld een nieuwe kledingkast of textiel aan te schaffen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u daarbij passend advies kunt gebruiken. U kunt zich in alle gevallen goed laten informeren door onze vakkundige medewerkers. Slaapkamerweb.nl voorziet u namelijk graag van een gratis, vrijblijvend en vooral eerlijk advies! 

Maak een afspraak om langs te komen in onze toonzaal te Zutphen, of neem contact met ons op via de chat, whatsapp, per mail of bel ons. Wij helpen u graag!


Wist u dat:

  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist?.
  • U bij ons zelf een kledingkast op maat kunt samenstellen?
  • U zelf voor het gewenste comfort van uw bed kiest, met een leuke combinatiekorting voor een bedombouw gecombineerd met matras en of lattenbodem.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Welke dekbedden zijn geschikt voor de winter?

Welke soorten matrassen zijn er?

Hoge temperaturen? Met deze tips kunt u toch goed slapen


Een greep uit onze collectie: