Wat is het beste hoofdkussen voor een rugslaper?

Slaapt u het prettigst op uw rug? Of wordt u simpelweg altijd wakker op uw rug en weet u daardoor dat dit uw slaaphouding is? Dan is het fijn als uw hoofdkussen u hierin ondersteund en u in deze slaaphouding prettig en ontspannen ligt. Daarom geven wij u met deze blog graag een aantal tips, om u als rugslaper uw ideale kussen te vinden.

Wat is een goed hoofdkussen voor een rugslaper?

Een goed kussen is eigenlijk voor iedereen verschillend, zo ook voor mensen die op hun rug slapen. Dit komt omdat iedereen nou eenmaal anders is gebouwd en eigen voorkeuren heeft. Toch zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden bij uw zoektocht naar een prettig hoofdkussen, zodat u toch een aantal handvaten heeft om te gebruiken in uw zoektocht naar een prettig hoofdkussen. 

Waar kunt u op letten?

Bij een goed hoofdkussen voor rugslapers is het belangrijk dat de holte in uw nek, tussen uw hoofd en rug opgevuld wordt en daarbij uw nek zo veel mogelijk ontspannen ligt. Daarbij is het dus van belang dat het kussen niet te hoog ligt, zodat u met uw kin bijna op uw borst ligt. Ook moet het kussen ook niet te dun zijn, zodat uw hoofd teveel naar achter ligt. In beide gevallen wordt de nek dan teveel overstrekt. 

Het is wellicht raadzaam om te kiezen voor een hoofdkussen wat is voorzien van een rits, zodat u zelf de inhoud kunt aanpassen naar een dikte of hoogte waarbij u een mooie opvulling ervaart, maar uw nek niet teveel overstrekt!

Welke vulling voor u?

Dan zijn er nog verschillende soorten vullingen voor kussens waaruit u kunt kiezen. Ook hierbij hebben de meeste mensen een persoonlijke voorkeur, of geen idee wat bij hen past. De kenmerken van de verschillende materialen hebben we voor u op een rij gezet in het blogartikel: 'Welke soorten hoofdkussens zijn er?'. 


Onze rugslaper toppers:


Een combinatie van een rug- en zijslaper

Het kan zijn dat u gedurende de nacht niet alleen op uw rug slaapt, maar dit afwisseld met een slaaphouding op uw zij. In dat geval is het prettig, dat het hoofdkussen wat u zoekt u ook hierbij ondersteund. Als u op uw zij slaapt heeft uw nek ondersteuning nodig en moet u dus opzoek naar een kussen die in beide posities goed ligt. U kunt naast de kussens, waarvan u de inhoud zelf kunt vormen ook kiezen voor voorgevormde kussens, denk dan bijvoorbeeld aan ergonomische kussens met een neksteun en een meer massievere inhoud, of Silvana hoofdkussens met een nek steun. 


Persoonlijk advies

Wij hopen daarom dat de bovenstaande informatie over hoofdkussens voor rugslapers u wat meer duidelijkheid heeft gegeven om bijvoorbeeld een keuze te kunnen maken uit verscheidenheid aan het aanbod van hoofdkussens! 

Wij snappen erg goed dat u waarde hecht aan persoonlijk advies van specialist, omdat een goed kussen soms nogal nauw steekt. Neem hiervoor gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij bieden u daarnaast de mogelijkheid om langs te komen in onze toonzaal te Zutphen om de hoofdkussens van uw voorkeur uit te kunnen testen. Dit gaat altijd onder begeleiding van één van onze deskundige medewerkers, wat ook betekent dat deze u gelijk kan adviseren en meekijken welk hoofdkussen het meest geschikt voor u is. U bent van harte welkom!


Bekijk onze hoofdkussens:


Wist u dat:

  • Wij alle soorten kussens standaard op voorraad hebben voor een snelle levering?
  • Wij bij een bestelling van beddengoed en kussens boven een bedrag van 50 euro deze gratis bij u thuis bezorgen in heel Nederland.
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe hoofdkussen.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Het Silvana support kussen

Hoe kies ik een goed hoofdkussen

Waarom wij een molton adviseren 


Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.