Het Silvana Support hoofdkussen

Blijft u uw hoofdkussen steeds opschudden en ligt deze vervolgens nog steeds niet goed? Wordt u in de ochtend wakker met pijn in uw nek? Dan is het Silvana support kussen wellicht het ideale kussen voor u! Doordat er maar liefst 6 verschillende varianten zijn, zit er voor iedereen een passende variant bij! Benieuwd naar de kenmerken?

Hoe belangrijk is een goed kussen?

Vroeger werd de nadruk voor goed slaapcomfort vooral bepaald door het matras en de bedbodem. Tegenwoordig zien we dat een goed hoofdkussen ook erg belangrijk is voor een goede slaaphouding. Vooral voor mensen die op hun zij of hun rug slapen is wat ondersteuning in de nek erg belangrijk. Deze ondersteuning krijgt u doorgaans niet (genoeg) bij een ‘normaal’ kussen. Deze zijn namelijk niet zijn voorgevormd en een hoofdkussen met één soort vulling zakt vaak in. Deze kussens geven u weinig ondersteuning op de juiste plek, bijvoorbeeld in de nek, ten opzichte van het hoofd. Dit kan helaas zorgen voor pijn in uw nek of rug veroorzake.

Een goed kussen zorgt ervoor dat de wervels in uw nek mooi recht doorlopen ten opzichte van uw rug. Als u dus met uw hoofd naar beneden ligt bij een te laag kussen, of juist te ver omhoog ligt, bij een te hoog kussen, kan uw nek onmogelijk ontspannen. Dit levert dan ook vaak spanning in de nek op, terwijl het juist belangrijk is, dat u helemaal ontspannen ligt tijdens uw slaap, zodat uw lichaam zich kan herstellen en kan uitrusten. 

Persoonlijk ligcomfort

Omdat iedereen anders is gebouwd, heeft iedereen automatisch ook een andere hoogte ondersteuning in de nek nodig bij een kussen. Dit hangt natuurlijk samen met uw lichaamsbouw en met de hardheid van uw matras. Als u ver in uw matras wegzakt met uw schouders, dan hoeft de hoogte van uw kussen minder hoog te zijn dan wanneer u een harder matras heeft, waarin u nauwelijks wegzakt met de schouders. 

Meest verkochte Silvana Support producten:


Uniek aan Silvana Support hoofdkussens

Bent u opzoek naar een kussen met ondersteuning in de nek, maar vindt u voorgevormde kussens van latex of traagschuim te hard of te massief liggen? Dan is het Silvana Support kussen aan u wel besteed! 

De Silvana Support hoofdkussens hebben unieke kenmerken en slimme samenstellingen, waardoor u perfect uitgelijnd en comfortabel zal slapen. U herkent de kussens aan hun gezichtjes die op de bovenkant van de kussens staan. Deze gezichtjes geven aan hoe er het beste op kunt liggen; met uw gezicht naar links of rechts gericht wanneer u op uw zij slaapt, of met het gezicht naar boven gericht, wanneer u op uw rug slaapt. U kunt met deze kussens dus alle kanten op! Zelfs voor buikslapers blijkt dit nog wel eens een prettig kussen te zijn, let er dan wel op dat u niet een te hoge uitvoering kiest. 

De samenstelling 

Silvana biedt het ideale hoofdkussens voor ieder postuur en type slaper, ze zijn dan ook beschikbaar in 6 verschillende varianten. De opbouw en het ontwerp is bij de verschillende kussens steeds hetzelfde, maar ze kennen alle 6 een andere samenstelling van het materiaal voor de inhoud.   

Eén van de kenmerkende dingen van een Silvana kussen is dat de vulling waar u, uw hoofd op legt zacht is, of ook wel ‘lekker fluffy’ zoals sommige klanten zeggen. Dit is een beetje vergelijkbaar met een ‘normaal’ of ‘ouderwets’ kussen, zoals u wellicht ook gewend bent. De zachte vulling van de Silvana kussens bestaat uit hoogwaardige synthetische vezelbolletjes en bij sommige varianten gecombineerd met Vita Talalay latex sticks (wat in massieve uitvoering ook gebruikt wordt voor de neksteun) bij de wat stevigere en hogere kussens. De synthetische vezels van de Silvana kussens zijn goed ventilerend en vochtregulerend, zodat u er echt een prettig kussen mee in huis haalt. 

Deze vulling wordt netjes over het gehele kussen verdeeld doordat er een gestikte vakverdeling in zit met 3 vakken. Op deze manier blijft de inhoud goed op zijn plek zitten, alles met oog op een goede ondersteuning! Bovendien zijn 5 van de 6 varianten Silvana Support kussens voorzien van een ritssluiting bovenaan, waarmee u de inhoud gemakkelijk aan kunt vullen of doseren. Dit doet u door er wellicht wat uit te halen of juist wat toe te voegen. Bovendien zijn kussen waarvan vulling van de bovenste vakken niet zijn gecombineerd met latex sticks, te wassen op 60 °C. Vergeet dan niet om de neksteun te verwijderen voor het wassen, deze kan namelijk niet gewassen worden!

De neksteun is anders dan de inhoud van het hoofdgedeelte en is wel gemaakt van een massieve, maar soepele latex soort. Dit is het zogenoemde Vita Talalay latex wat naast zijn soepelheid, ook beter ventilerend is dan gewone latex. Hierbij verschillen de hoogte en de samenstelling qua stevigheid voor elke variant. De neksteun is voorzien van een uitsparing in het midden, zodat u er met de schouder goed ‘in’ kunt liggen voor een optimale aansluiting van de schouder partij. 

De neksteun maakt van het Silvana kussen ook een ergonomisch kussen, maar heeft voor veel mensen een andere beleving qua liggen, dan alle andere ergonomische kussen, die voorgevormd zijn en een meer massieve inhoud hebben. Dit maakt het Silvana dan ook uniek! U kunt deze neksteun onderaan via een ritssluiting gemakkelijk uit de hoes van het kussen halen, als u deze wil vervangen, wil laten luchten, of het andere gedeelte met inhoud wil wassen.

Heeft u even geen behoefte aan de neksteun, al weten we uit ervaring dat dit niet vaak zal zijn, dan draait u het gewoon 180 graden en zit de neksteun aan de bovenkant. 

De hoes of ook wel tijk van dit heerlijke kussen is voorzien is van 100% katoen en heeft een speciale Sanitized ® behandeling gehad, wat maakt dat deze huisstof werend is en daarmee erg geschikt is voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Tevens is het kussen hierdoor ook schimmel- en bacteriewerend


De verschillende varianten Silvana Support kussens

Het is van belang om de juiste uitvoering van dit kussen te kiezen. De Silvana Support kussens zijn namelijk opgedeeld in 6 verschillende varianten. Deze zijn goed te herkennen, doordat elke variant een andere kleur gezichtjes heeft. Deze varianten kennen elk hun eigen hoogte, stevigheid en eigenschappen. Op deze manier is er voor iedereen een een passend Silvana kussen. 

De verschillen bij deze varianten zitten in het vulgewicht en materiaalkeuze van de inhoud voor bovenste vakken en de hoogte en materiaalkeuze van de neksteun. Hierdoor verschillen ze in hoogte en stevigheid. In onderstaand overzicht lichten wij dit graag voor u toe, zodat u een afgewogen keuze kunt maken voor het juiste Silvana Support kussen. Uiteraard blijft een kussen een persoonlijke keuze en waar de een graag heerlijk zacht ligt, wil de ander juist wat meer ondersteuning hebben. Kies dus het kussen wat u het meest aanspreekt


 • Extra zacht ligcomfort
 • Vulling boven: Comforel ® Soft
 • Neksteun: extra zachte Vita Talalay ® latex
 • Tijk/hoes: 100% katoen
 • Wasbaar: Ja, wasbaar op 60°C (exclusief neksteun)
 • Navulbaar: Ja, door ritssluiting

Grenat


De Grenat met rode gezichtjes, is de meest dunne en meeste zachte versie van de Silvana Support neksteun kussens.

Dit wat zachtere kussen is prettig voor mensen die (vaak) op hun buik slapen, of als u heel tenger bent gebouwd. Als u een erg zacht matras heeft is dit kussen ook geschikt. De granat is ook geschikt en blijkt ideaal voor kinderen die een goed ondersteunend kussen zoeken.

De boven vakken van de Granat zijn gevuld met zachte synthetische vezelbolletjes en ook de neksteun is van extra soepele hoogwaardige Talalay latex. • Zacht ligcomfort
 • Vulling boven: Suprelle Fresh Eco & Tencel ®
 • Neksteun: Vita Talalay ® latex
 • Tijk/hoes: 100% katoen
 • Wasbaar: Ja, wasbaar op 60°C (excl. neksteun)
 • Navulbaar: Ja, door ritssluiting 

Saphir


Het Saphir hoofdkussen met de oranje gezichtjes, is het op één na zachtste neksteunkussen uit de Silvana Support collectie.

Dit kussen is geschikt voor mensen met een tenger postuur en is daarmee ook geschikt voor mensen die een redelijk zacht matras hebben.

De boven vakken van de Saphir is gevuld met Suprelle Fresh Eco, wat bestaat uit hoogwaardige synthetische vezelbolletjes gecombineerd met Tencel wat nog beter vocht- en temperatuur regulerend is, bovendien laat deze combinatie zich gemakkelijk opschudden. De neksteun van Vita Talalay latex is een soepele latex soort.  • Beetje zacht ligcomfort
 • Vulling boven: Quallofil ®
 • Neksteun: Vita Talalay ® latex
 • Tijk/hoes: 100% katoen
 • Wasbaar: Ja, wasbaar op 60°C (excl. neksteun)
 • Navulbaar: Ja, door ritssluiting 

Emerald


Dit Emerald kussen, herkenbaar aan de paarse gezichtjes, is geschikt voor het gebruik bij een matras met een normale hardheid en voelt gemiddeld tot een beetje zacht aan. Uit de praktijk blijkt dat veelal vrouwen met een gemiddeld postuur dit Silvana hoofdkussen kiezen.

De Quallofil vulling in de boven vakken van de Emerald, laat zich gemakkelijk opschudden en bestaat uit hoogwaardige synthetische vezelbolletjes. De neksteun van Vita Talalay latex is een soepele talalay latex soort die zacht aanvoelt. • Beetje stevig ligcomfort
 • Vulling boven: Comforel ®
 • Neksteun: Vita Talalay ® latex
 • Tijk/hoes: 100% katoen
 • Wasbaar: Ja, wasbaar op 60°C (excl. neksteun)
 • Navulbaar: Ja, door ritssluiting

Fluorine


De Fluorine is te herkennen aan de blauwe gezichtjes en kenmerkt zich als een beetje stevig neksteun kussen.

Dit kussen is geschikt voor mensen met een normaal of wat groter postuur, gecombineerd met een normaal matras. Uit de praktijk blijkt dat veelal mannen met een gemiddeld postuur dit Silvana hoofdkussen kiezen.

De Comforel vulling in de boven vakken van dit kussen bestaan uit hoogwaardig synthetische vezelbolletjes. De neksteun van Vita Talalay latex is een latex soort die zacht en soepel aanvoelt. • Stevig ligcomfort
 • Vulling boven: Vita Talalay® latex sticks met synthetische vezelbolletjes
 • Neksteun: Vita Talalay ® latex
 • Tijk/hoes: 100% katoen
 • Wasbaar: Nee, regelmatig luchten is het advies!
 • Navulbaar: Ja, door ritssluiting

Cristal


De Silvana Support Cristal is de op een na stevigste variant van de neksteunkussens van Silvana met gele gezichtjes. Dit hoofdkussen is uitermate geschikt voor mensen die een stevig matras hebben en een gemiddeld tot iets steviger postuur hebben.

De vulling in de bovenste vakken van dit Cristal kussen is voorzien van synthetische vezelbolletjes en is voor de extra stevigheid gemengd met kleine sticks Vita Talalay latex. Dit zit ook in de neksteun en voelt prettig aan en is soepel latex, maar maakt het kussen niet geschikt om te wassen. • Extra stevig ligcomfort
 • Vulling boven: Vita Talalay® latex sticks 
 • Neksteun: Vita Talalay ® latex
 • Tijk/hoes: 100% katoen
 • Wasbaar: Nee, regelmatig luchten is het advies!
 • Navulbaar: Nee, geen ritssluiting 

Larimar


De Silvana Support Larimar is de stevigste en dikste variant van alle Silvana Support kussens en is voorzien van groene gezichtjes.

Dit kussen is zeer geschikt voor mensen die een stevig postuur hebben of juiste een wat hoger en steviger kussen erg prettig vinden. De neksteun bestaat uit een massief gedeelte Vita Talalay latex. 

Dit kussen is helaas niet wasbaar, doordat niet alleen de neksteun maar ook de bovenste vakken zijn gevuld met losse Vita Talalay latex sticks. Om die reden is de Larimar dan ook niet voorzien van een rits om bij de de bovenste vulling te komen, in tegenstelling tot de andere Silvana neksteunkussens.  


De afmetingen van de Silvana Support kussens

U heeft bij de Silvana kussens keuze uit 3 verschillende afmetingen. De standaard afmeting voor een kussen in Nederland is 60 cm hoog x 70 cm breed. Om deze maat passen uw kussenslopen doorgaans ook goed. Bent u wat langer en houdt u graag wat meer matras over? Kies dan voor het Silvana kussen van 50 x 70 cm. Deze maat is 10 cm minder hoog, maar hoog genoeg om er uw hoofd comfortabel op te liggen, in de breedte is deze afmeting gelijk aan de standaard variant van 70 cm breedte. Ook is er nog de vierkante 60 x 60 cm variant die vooral in België tot de standaard afmeting wordt gerekend.


Onderhoud van uw Silvana neksteun kussen

Om het kussen in goede staat de houden is het goed om het dagelijks op te schudden en regelmatig te luchten, maar niet in de felle zon te leggen. Opkloppen met de hand is aan te raden, maar gebruik geen mattenklopper of stofzuiger, daarvan zou de vulling kunnen beschadigen. Het Silvana support kussen kan bij de meeste varianten gewoon gewassen worden op 60 °C. U kunt hiervoor de aanwijzingen op het waslabel aan het kussen opvolgen. Vergeet dan niet het nekgedeelte uit het kussen te halen voor het wassen! Bij normaal onderhoud is het wassen van een kussen overigens niet noodzakelijk. 

Wil u het kussen extra beschermen tegen vocht, huidschilfers en het hygiënisch schoon houden? Gebruik dan een molton kussensloop die speciaal ontworpen is voor deze kussens. Deze molton volgt ook de vorm van de schouder contour bij het nekgedeelte, zodat deze mooi op het kussen aansluit en de unieke kenmerken niet verloren gaan, door een molton te gebruiken. Als u het Silvana kussen in de afmeting van uw voorkeur samen met de speciale molton kussensloop bij ons besteld, profiteert u ook nog eens van een aantrekkelijk combinatie korting! 


Persoonlijk advies

Door het gebruik van een goed en passend hoofdkussen voor u, heeft u vaak een betere nachtrust en kunt u daardoor elke dag met nieuwe energie beginnen. Wij hopen daarom dat de bovenstaande informatie over onze ergonomische Silvana Support hoofdkussens, u wat meer duidelijkheid heeft gegeven om bijvoorbeeld een keuze te kunnen maken uit de verschillende varianten! 

Echter kunnen wij ons ook voorstellen dat u belang hecht aan een persoonlijk advies van specialist. Neem hiervoor dan gerust contact met ons op, om een deskundige medewerker te spreken. Natuurlijk kunt ook altijd langskomen in onze toonzaal in Zutphen, om de verschillende kussens uit te testen. Dit gaat altijd onder begeleiding van één van onze deskundige medewerkers, wat betekent dat deze u gelijk kan adviseren en meekijken welk kussen het meest geschikt voor u is! U bent van harte welkom! 


Wist u dat:

 • Silvana Support kussens tot de groep ergonomisch kussens behoren?
 • Wij alle soorten Silvana Support kussens standaard op voorraad hebben voor een snelle levering?
 • Wij géén verzendkosten rekenen bij de bestelling van uw ideale Silvana kussen? Ook niet als u de molton kussensloop erbij besteld!
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Dekbedden vergelijken - welk dekbed past bij mij

Welke maat dekbed past op mijn bed

Welke warmteklassen voor dekbedden zijn er?


Alle Silvana Support kussens:


Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.

Tags