Overweegt u een boxspring te kopen? Lees alles over de voordelen!

Het is u vast opgevallen dat boxsprings aan populariteit winnen naast de ‘gewone’ bedombouw met matrassen en met spiralen bodems, of lattenbodems. U wist vast ook al wel dat een boxspring met zijn luxe uitstraling een echte eyecatcher in de slaapkamer is en daarnaast een hoge mate van comfort biedt. Echter zijn er nog veel meer voordelen aan een boxspring waarover wij u graag meer vertellen!

De boxspring samenstellen op basis van uw eigen smaak en wensen

Het grootste voordeel van een boxspring is, dat u deze helemaal kunt samenstellen naar uw eigen voorkeuren. Hier vertellen wij graag nog meer over met de daarbijbehorende voordelen:


Goed om te weten

Voordat we dieper ingaan op de voordelen de boxspring, is het goed om te weten dat als we het hebben over een boxspring, we het eigenlijk veelal hebben over een ‘boxspring combinatie’. Deze bestaat uit verschillende onderdelen of lagen, die samen de boxspring compleet maken. Eigenlijk net zoals een bedombouw, waarbij deze 'lagen' in combinatie met een lattenbodem en een matras het bed maken.

Een boxspring bestaat bij een tweepersoons boxspring uit twee boxen met metalen veren, die de basis en bodem van de boxspring vormen. Wederom vergelijkbaar met de lattenbodems in een bedombouw. Deze boxen zijn voorzien van poten aan de onderkant en een hoofdbord bij het hoofdeinde. Op de boxen liggen de matrassen bij een tweepersoons boxspring. Bovenop de matrassen ligt vervolgens de topmatras, waar u uiteindelijk op komt te liggen. 

Bij elke laag heeft u zelf invloed op de samenstelling en comfort van het geheel! Bij de bodems/boxen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vlakke uitvoering van de boxen of elektrisch verstelbare boxen. De matrassen zijn vaak te verkrijgen in een stevige of medium uitvoering en voor de topmatras kiest u ook zelf uw ideale topper met het comfort waar u van houdt!


Samenstellen van het uiterlijk

Als u een mooie boxspring uit ons assortiment zoekt, kijk dan in eerste instantie welk hoofdbord op de afbeeldingen u het meeste aanspreekt. De keuzes voor de andere opties, zoals bijvoorbeeld het gewenste comfort, de afmetingen en het verdere uiterlijk volgen vanzelf als u deze boxspring aanklikt. Binnen onze collectie boxsprings zijn er veel verschillende soorten hoofdborden, van strak, tot speels en klassiek, ook hebben we bijvoorbeeld boxsprings met chesterfield look! 

Boxsprings zijn altijd voorzien van bekleding, althans het hoofdbord, de boxen en de matrassen. Voor de bekleding kunt u kiezen uit verschillende kleurtinten in diverse stof- en ledersoorten (of lederlook). Gaat u voor een boxspring in lederlook die uw slaapkamer een stoere en moderne uitstraling zal geven, of gaat u juist voor een zachte stof die het landelijke en rustieke gevoel naar boven haalt?

Het klinkt ideaal om zelf uw type hoofdbord, de kleur en materiaal te kunnen kiezen, maar dat is echt nog niet alles.. Ook zijn er bij onze boxsprings verschillenden modellen poten waar u uit kunt kiezen om de boxspring geheel naar uw eigen smaak samen te stellen. Zo creëert u zelf uw ideale en boxspring en haalt u daarmee een uniek slaapsysteem in huis, wat u bijvoorbeeld kunt afstemmen op de rest van uw inrichting. Houdt er rekening mee dat de kleur en de materiaalkeuze van de bekleding en poten erg bepalend zijn voor de uitstraling van uw boxspring! 

Onze toppers:

Kies ook uw ideale comfort

Naast het uiterlijk heeft u nog meer opties om de boxspring samen te stellen, u heeft hierbij ook volop keuze voor uw ideale comfort.

Bij de boxen van een boxspring kunt u kiezen voor een elektrisch verstelbare uitvoering of een vlakke variant. Het is maar net wat u wil of gewend bent. Ongeacht of de boxen elektrsich verstelbaar zijn of niet, zijn al onze boxsprings voorzien van pocket geveerde boxen. Het voordeel van een pocketgeveerde box, is dat iedere veer verpakt is in een apart zakje; een pocket en u hierdoor goed uitgebalanceerde ondersteuning krijgt.

Bij pocketveren vangt iedere veer apart van elkaar de druk van uw lichaam op en krijgt u op iedere plek optimale ondersteuning, zonder dat dit de veer ernaast wordt beïnvloed. Aan elkaar geschakelde veren (bijvoorbeeld bonellveren) beïnvloeden elkaar wel, waarbij (overdreven gezegd) een soort hangmat effect ontstaat als deze belast worden.

Ook de matrassen van onze boxsprings bestaan in de kern uit pocketveren, die naast een prettige ondersteuning tevens voor een goede ventilatie zorgen. Deze pocketveren in de kern van de matrassen zijn afgedekt met een schuimlaag, zodat u niet direct op de metalen veren ligt. Uit de matrassen haalt u samen met de bodem de juiste ondersteuning en deze twee zijn bij iedere boxspring dan ook zorgvuldig op elkaar afgesteld. 

Bij de matrassen van onze boxsprings kunt u bovendien kiezen uit twee verschillende varianten; een medium ondersteuning en een stevige ondersteuning. Het is maar net wat u prettig vindt en natuurlijk speelt uw postuur en gewicht hierbij ook een rol. Bij elke boxspring staat duidelijk beschreven wat de verschillen tussen medium en stevig ligcomfort zijn, zodat u de juiste keuze hierbij kan maken. Elke tweepersoons boxspring is voorzien van twee matrassen wat erg praktisch kan zijn, want zo kunt u voor een andere stevigheid kiezen dan uw partner en zijn de matrassen tevens goed hanteerbaar.

De topmatras geeft het laatste laagje comfort aan de boxspring en omdat iedereen weer wat anders als prettig ervaart, heeft u bij de topmatras de keuze uit verschillende varianten. De één ervaart het ultieme comfort bij latex of gelfoam, terwijl de andere voor het koele en wat meer stevige koudschuim kiest. Natuurlijk is de mate van het comfort ook afhankelijk van de dikte van de topper. De verschillen in comfort van de diverse topmatrassen zijn bij de verschillende boxsprings uitgebreid beschreven als u hier meer over wil weten.

De topmatras bestaat, anders dan de matrassen en boxen ook bij een tweepersoons boxspring uit één geheel, die dus de gehele breedte van de boxspring beslaat. Dit zorgt ervoor dat u de geul tussen de matrassen, die eronder liggen, nauwelijk zal ervaren. 

Als u een boxspring uitzoekt en kiest voor de optie ‘elektrisch verstelbaar’ krijgt u, bij een breedtemaat vanaf 160 cm, uw topmatras altijd als splittopmatras. Een split topmatras heeft een split die in het midden vanaf het hoofdeinde naar het midden van de topmatras loopt en net daarvoor stopt. Deze split in het bovenste gedeelte van de topmatras maakt het mogelijk dat u en uw partner afzonderlijk van elkaar, gebruik kunnen maken van deze verstelling.

Afmetingen van de boxspring

Boxsprings zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende breedte- en lengtematen. De boxsprings van Slaapkamerweb beginnen bij een breedtemaat van 120 cm en lopen op tot wel 200 cm breed. 

Een boxspring van 120 cm breed is een twijfelaar maat en kan beslapen worden door één, of 2 personen, wat soms een erg praktische afmeting kan zijn, ook in kleine ruimtes. Boxsprings van 200 cm breed daarentegen, vallen onder de categorie ‘kingsize bedden’ en is ideaal als u veel ruimte nodig heeft, of als uw kinderen bijvoorbeeld regelmatig bij u in bed kruipen. Wel moet u voor deze afmeting een ruime slaapkamer hebben..

Voor de lengtemaat bij onze boxsprings kunt u kiezen voor een standaardmaat van 200 cm, maar voor de langere mensen onder ons is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een lengte van 210 cm of 220 cm. 

Een prettige en hoge instaphoogte

Doordat een boxspring uit verschillende lagen bestaat en heeft een boxspring meestal een hogere instaphoogte dan reguliere bedden. Reguliere bedden hebben vaak een standaard instaphoogte van ongeveer 42 cm terwijl de boxsprings van Slaapkamerweb al gauw een instaphoogte hebben van maar liefst 62 cm. Bij een instaphoogte vanaf 45 cm mag er gesproken worden van comforthoogte. Veel mensen vinden deze hoogte prettig, omdat ze dan makkelijker in en uit het bed kunnen stappen. 

Ook geeft de extra hoogte de boxspring zijn mooie en royale uiterlijk! En dat terwijl de boxspring misschien dan wel hoger is dan een ‘normaal bed’, maar de rest van de boxspring qua afmetingen door het ontbreken van een ombouw, juist niet veel groter is.


Handige accessoires:

Maak uw boxspring compleet

De juiste accessoires maken de boxspring compleet, u kunt daarbij denken aan handige verlichting die aan het hoofdeind gemonteerd kan worden? Of uitstapverlichting met subtiel licht wat pas aangaat als u uit bed stapt?

Uiteraard zijn nachtkastjes ook erg prettig om uw spullen in op te bergen, of juist uw glas water, boek of wekker en telefoon op te kunnen zetten, zodat deze altijd binnen handbereik zijn als u in bed ligt. Let er dan wel op dat de hoogte van het nachtkastje waar uw oog op valt, qua hoogte overeenkomt met de lighoogte van uw boxspring. Op deze manier pakt u bijvoorbeeld uw telefoon of glas water net wat makkelijker!

Bij de boxspring maakt u de topmatras op en daarvoor zijn speciale hoeslakens en moltons voor topmatrassen of splittopmatrassen die er mooi omheen vallen en uw topmatras in goede conditie houden.    


Persoonlijk advies

Wij hopen dat u wat meer weet over de boxsprings en alle voordelen van een boxspring voor u duidelijk zijn. Wij snappen erg goed dat u waarde hecht aan persoonlijk advies van specialist, omdat goed slaapcomfort soms nogal nauw steekt. Neem dan gerust contact met ons om dit vrijblijvend te bespreken met één van onze deskundige medewerkers. Dit kan via de chat, per mail of telefonisch. 

Ook bent u van harte welkom in onze toonzaal te Zutphen. Hier kunt u onder deskundige begeleiding van één van onze slaapspecialisten, het comfort van de boxsprings en de verschillende mogelijkheden hierin zelf te ervaren. Ook hebben wij voorbeelden en stalen beschikbaar, zodat u ook een goede keuze kan maken voor de uitvoering.


Wist u dat:

  • U bij een boxspring enkel de dunne topmatras hoeft op te maken?
  • De boxspring qua maatvoering niet groter is dan de bedmaat zelf (op het hoofdbord na) en daarmee ideaal is voor kleine slaapkamers?
  • Wij uw bestelde boxspring GRATIS bezorgen én monteren?
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem

De zin en onzin van een topmatras

Een twijfelaar samenstellen: kies uw lattenbodem, matras en dekbed


Onze boxsprings:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contactgegevens.