Een twijfelaar samenstellen: kies uw lattenbodem, matras en dekbed

Twijfelaars zijn mateloos populair en dan met name onder drie doelgroepen: tieners en pubers die nog thuis wonen en regelmatig iemand te logeren krijgen, studenten en jongvolwassenen met weinig leefruimte maar toch met de behoefte ook samen te kunnen slapen, en 55-plussers die hun partner zijn verloren. Voor de eerste twee doelgroepen is de twijfelaar een bed waar men ruim en ook met twee personen comfortabel kan slapen. Voor de laatste groep mensen biedt de twijfelaar juist een goed alternatief voor het ruime tweepersoonsbed, dat na overlijden van een partner soms erg leeg aanvoelt.

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw twijfelaarbed, komt u al gauw voor een aantal keuzes te staan. Wij behandelen in dit artikel de meestgestelde vragen op het gebied van bedbodems, matrassen en dekbedden voor twijfelaars. Een twijfelaar samenstellen wordt met ons advies een fluitje van een cent!

Welke maat twijfelaar?

De meest gangbare twijfelaarmaat is 120×200 centimeter, maar zoals u van Slaapkamerweb gewend bent leveren wij ook de lengtematen 190, 210 en 220 centimeter. Voor het kiezen van de juiste lengtemaat is vooral uw lichaamslengte van belang. Het ideale bed is circa 20 centimeter langer dan uzelf. Dat betekent dat een bed van 190 centimeter lang geschikt is voor mensen tot circa 1,70 en dat u met een lichaamslengte vanaf circa 1,95, bij voorkeur kiest voor een twijfelaar van 220 centimeter lang.

Hoewel alle bedden met breedte tussen 100 en 140 centimeter twijfelaar worden genoemd, is een twijfelaar van 120 centimeter breed vandaag de dag wel het meest gangbaar. Andere twijfelaarmaten, zoals bijvoorbeeld 115×200 en 130×200 centimeter, zijn vaak wat ouder.

 

Bedbodem voor twijfelaar

Voor een twijfelaar van 120 centimeter breed adviseert Slaapkamerweb steevast twee bedbodems van 60 centimeter breed. Eén grote lattenbodem in de maat van het bed heeft namelijk een paar nadelen. Een lattenbodem met een grote overspanning is minder sterk (vooral belangrijk wanneer u het bed met twee personen beslaapt. Ook past een lattenbodem van 120 centimeter breed vaak niet door het trappengat, terwijl dit met twee losse lattenbodems van 60 centimeter breed een fluitje van een cent is.

 

Matras voor twijfelaar

In tegenstelling tot de bedbodem adviseren wij wel een matras te kiezen in de maat van het bed. Een matras is veel flexibeler en kan ook worden dubbelgevouwen om deze door het trapgat te verplaatsen. Met één goed matras is de naad van de bodems niet voelbaar en biedt één matras op twéé bedbodems de beste combinatie van gemak, comfort en sterkte.

 

Maat dekbed voor twijfelaar

Meestal adviseren wij voor een twijfelaarbed te kiezen voor een tweepersoonsdekbed van 200 centimeter breed. Dit dekbed biedt voldoende ruimte, warmte en comfort wanneer het bed beslapen wordt door twee personen, en bovendien worden dekbedovertrekken in deze maat standaard geleverd met twee kussenslopen. Een uitzondering op dit advies is er voor de jonge meiden (of jongens) die graag nog slapen onder een kinderdekbedovertrek. In dat geval kiest u beter voor een eenpersoons dekbed van 140×200 centimeter. In deze maat zijn voldoende dekbedovertrekken te vinden die de jonge doelgroep aanspreken.

 

Bedbodems en matrassen voor afwijkende maten

Heeft u een bestaande twijfelaar in een afwijkende maat, bijvoorbeeld 110×200 centimeter of 130×200 centimeter? Dan kan het een uitdaging zijn voor uw bed de juiste bedbodem of matras aan te schaffen. Slaapkamerweb helpt u graag. Neem gerust contact met ons op, want vele bedbodems en matrassen kunnen wij op verzoek ook in afwijkende twijfelaarmaten leveren.

Bekijk hier een greep uit onze collectie Twijfelaars.

Bekijk hieronder een greep uit onze collectie:

    Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.    

    Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 671 klanten.

    CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken