Weinig ruimte? Een twijfelaar bed biedt uitkomst!

Een twijfelaar bed is een ideale oplossing wanneer u graag een ruimer bed wil, maar niet de ruimte heeft voor een tweepersoonsbed. Deze bedden zijn ideaal in kleinere kamers, bijvoorbeeld in studentenhuizen of andere kleine kamers. Bovendien kunt u alleen in een twijfelaar slapen, maar met zijn tweeën kan ook!

Wanneer kiest u voor een een twijfelaar?

Een twijfelaar bed is niet enkel geschikt is voor deze kinderen en jonge mensen, integendeel! Dit type bed is ook ideaal voor iemand die jarenlang op een tweepersoonsbed heeft geslapen maar terug wil naar een kleiner bed. Een twijfelaar kan in dit soort gevallen gezien worden als de gulden middenweg. 

Welke afmetingen vallen onder twijfelaar

De maten liggen dan ook tussen de 100 cm breed en de 135 cm breed, waarbij 120 de meest gangbare twijfelaars maat is. Voor de lengte kunt u kiezen voor 190 cm, 200 cm, 210 cm en de langste 220 cm maat. Waar ook rekening mee kan worden gehouden is de hoogte van het bed, die voor de ene prettig is op comfort hoogte (vanaf 45 cm) is en voor de ander juist lager is. 


Welk twijfelaar bed kiest u?

Net zoals andere soorten bedden, kunt u bij de twijfelaar ook kiezen voor verschillende soorten bedden, met elk hun eigen design, uitvoering in kleur en type bed. Zo zijn er speciale senioren twijfelaars bedden met een comforthoogte. 

Mogelijkheden qua uitvoering 

Qua uitvoering heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een twijfelaar van massief hout, of van een goede kwaliteit gefineerd spaanplaat, MDF of meubelplaat. Een mooie tegenhanger daarvan zijn de twijfelaar bedden van metaal. Sommige van deze soorten bedden zijn voorzien van hoofdbord en weer anderen hebben ook een voetbord. Wil u een twijfelaar die zo min mogelijk ruimte inneemt? Kies dan voor een variant zonder hoofdbord en voetbord. Bijvoorbeeld als u een schuin dak heeft die laag begint is dat vaak een goede oplossing! 

Daarnaast kunt u bij de meeste van bovenstaande soorten twijfelaars ook nog kiezen voor de uitvoering in een bepaalde kleurtint, of bij hout in diverse beits of olie varianten.  Zoek uw twijfelaar bed dus in eerste instantie uit op het design wat u aanspreekt en kies vervolgens bij de opties voor uw ideale uitvoering! Op deze manier heeft u altijd een twijfelaar die bij u en uw slaapkamer past!


Maak uw twijfelaar compleet

De twijfelaars in de uitvoeringen die hierboven zijn toegelicht, zijn nog niet compleet, de lattenbodems en matras kunt u hierbij zelf uitzoeken. Wij adviseren voor een 120 cm brede twijfelaar altijd 2 lattenbodems te gebruiken van 60 cm breed. Voor de matrassen is het vertandig om er juist 1 te kiezen die de gehele breedte van 120 cm beslaat. U leest in deze blog alles over waarom wij dit adviseren en welke maat dekbed u het best kunt kiezen voor de twijfelaar!   

Een boxspring twijfelaar

Een variant twijfelaar die hier nog niet besproken is, is de boxspring! Veelal is deze ook zelf samen te stellen, maar koopt u de boxspring al wel als geheel en hoeft u er dus geen bodems en matras bij te zoeken. Ziet u een mooie boxspring met een hoofdbord die u aanspreekt? Dan kiest u bij de opties voor de twijfelaars afmetingen van uw voorkeur en vervolgens voor uw gewenste comfort van matras en topmatras! Vaak heeft u ook nog keuze voor de stoffering, zodat ook de boxspring twijfelaar zowel qua comfort als de uitstraling past bij uw smaak.   


Persoonlijk advies

Wij hopen dat u wat meer duidelijkheid heeft gekregen over twijfelaar. Echter kunnen wij ons ook voorstellen dat u belang hecht aan een persoonlijk advies. Neem dan gerust contact met ons om vrijblijvend de gewenste informatie te krijgen en u te laten adviseren door één van onze deskundige medewerkers. U bent ook van harte welkom in onze toonzaal te Zutphen, Maak dan van te voren een afspraak voor uw bezoek en bekijk onze producten en probeer deze desgewenst uit, onze medewerkers helpen u graag!


Wist u dat:

  • Doordat wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist, wij u perfect kunnen helpen bij de keuze van uw nieuwe twijfelaar?
  • U onze twijfelaars in vele maten kunt bestellen?
  • Als u eentwijfelaar ombouw met een bedbodem en matras bij ons besteld, u dan een mooie combinatiekorting krijgt?
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Een twijfelaar samenstellen: kies uw lattenbodem, matras en dekbed

Het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem 

Welke maat dekbed past op mijn bed 


Onze collectie twijfelaar bedden:

Bekijk onze contactpagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contactgegevens. Voor vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.