Is uw kledingkast winterklaar?

Iedereen kent het; het wordt buiten steeds kouder en de zomerkleding ligt in uw kledingkast eigenlijk alleen maar in de weg en trekt u ook niet meer aan. Hoe kunt u, uw kledingkast zo indelen dat deze voor het komende seizoen netjes geordend is en blijft? In dit blog geven wij u hiervoor handige tips en opties. Op deze manier maakt u uw kledingkast binnen no-time helemaal klaar voor de winter en bent u dat dus ook!

“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd” 

Bovenstaande regel geldt natuurlijk ook voor uw kledingkast. Met een kledingkast die klaar is voor het komende seizoen, weet u vervolgens precies waar uw favoriete broek of trui is en geeft het u overzicht om elke ochtend opnieuw uw favoriete outfit samen te stellen. Dit scheelt u tijd en wellicht ook wat lichte paniek op de vroege morgen. 


Onze kledingkasten toppers:


Waar te beginnen?  

Het begint bij het leeghalen van uw kledingkast, zo ziet u wat u allemaal aan kleding heeft. Vervolgens is het verstandig om uw winter en zomerkleding van elkaar te scheiden en vervolgens uw kledingstukken te sorteren. 

Kijk nu eens naar uw lege kledingkast, gaat al uw kleding er weer in passen? Het is verstandig de kast niet gelijk weer vol te proppen, want dan is het binnen no time een chaos en kunt u, uw kleding niet netjes opbergen. Vreest u, als u een blik werpt op de lege kledingkast dat deze te weinig ruimte heeft voor wat erin op wil bergen? Dan heeft u een aantal opties:

  • Berg uw zomerkleding op in opbergboxen, en geef ook hierbij uw kleding en schoenen de ruimte om te kunnen blijven ‘ademen’, zodat deze komend voorjaar nog fris zijn als u ze er weer bij pakt.

  • Op dit moment weet u welke kleding u nauwelijks gedragen heeft afgelopen voorjaar, zomer en nazomer. Dit is dan ook hét moment om deze kleding en schoenen weg te doen. Waarschijnlijk zult u het ook komende zomer niet meer gaan dragen. Er zijn tegenwoordig genoeg opties om uw kleding weg te doen, zodat een ander er nog wat aan heeft. Als het in goede conditie is kunt u er soms ook nog wat voor krijgen (om er zelf bijvoorbeeld weer een warme sjaal of mooie trui van te kopen) en doet het afscheid nemen wellicht minder pijn..

  • Als u er de ruimte voor heeft is het misschien ook het moment om een nieuwe kledingkast te overwegen, met wellicht een ruimere afmeting in de hoogte of breedte als dit mogelijk is en met een mooi nieuw uiterlijk. De mogelijkheden van onze collectie kledingkasten is groot en daartussen vind u vast uw droomkast, die u voor een groot gedeelte ook nog zelf kan samenstellen! 

Sorteren en indelen

Heeft u uw kleding gesorteerd en kan het de kast in? Leg het dan ook gesorteerd in de kast, althans sommige kleding blijft natuurlijk mooier als u het ophangt. Het is dus ook handig om hierin een sortering te maken, lange japonnen of jumpsuits hebben een hangplek nodig en het is dan ook handig om deze helemaal te kunnen uithangen aan een roede. De rest kan natuurlijk op legplanken gelegd worden, maar weet dat er ook andere opties zijn aan kastaccessoires

Kastaccessoires to the rescue 

Kastaccessoires maken het u nog makkelijker om uw kleding op een handige manier op te kunnen bergen en geven u overzicht. Ze zijn er in vele soorten en maten, daarom lichten er graag een aantal voor u uit:

Een ladeblok is één van de meest handige manieren om kleding als ondergoed en sokken netjes en overzichtelijk op te bergen, maar niet direct in het zicht te hebben. Door het gebruik van een ladeblok oogt iedere kledingkast meteen netjes.

Natuurlijk is een ladeblok niet alleen maar geschikt voor sokken en ondergoed, maar kan ook een uitkomst zijn voor bijvoorbeeld t-shirts, pyjama's of hemden en andere kledingstukken die makkelijk op te vouwen zijn en u niet per se hoeft te zien als u de deuren van de kledingkast opent. 

Ladeblokken zijn er in diverse afmetingen, dit is ook afhankelijk van welk type kledingkast u kiest of heeft. Daarnaast is een ladeblok veelal voorzien met 2, of 3 laden en van een soft close sluitingssysteem, waardoor de laden prettig sluiten.

Door gebruik te maken van een kastvakverdeler is uw kledingkast overzichtelijker en ook gemakkelijk in te delen. Zoals de naam al aangeeft verdeeld een kastvakverdeler een kastvak van uw kledingkast in verschillende vakken en kunt u het daarmee opsplitsen in bijvoorbeeld een hang- en leggedeelte.

Heeft u veel colberts, blouses, rokken, truien of jurken die mooier blijven wanneer ze hangen? Dan is een kastvakverdeler een ideale oplossing om uw hangkleding goed te sorteren. Met dit accessoire blijft de kleding netjes en ordelijk verdeeld en blijven alle kledingstukken die hangen uit de kreuk! Overigens is het ook mogelijk om te kiezen voor een kastvakverdeler met alleen legplanken, het is maar net wat u wil!

Een roede laat kleding als jurken, jasjes en blouses kreukvrij hangen, maar waar laat u uw broeken en pantalons? Als u deze opgevouwen op een legplank met een stapel andere broeken legt, blijft deze stapel nooit netjes liggen. U zult namelijk altijd zien dat u net een broek nodig heeft die bijna onderop de stapel ligt en dat is niet handig pakken.

Herkent u dit euvel? Dan is een pantalonhouder wellicht wat voor in uw kledingkast. Deze kunt u vaak voor een gedeelte naar voren uit de kast trekken en uw broeken naast elkaar over de houders heen hangen! 

De verlichting van kledingkast is een veelvoorkomend probleem, of eigenlijk het gebrek eraan. Dit komt omdat men dit accessoire bij de aankoop van een kast veelal over het hoofd ziet. Als u vroeg in de ochtend uw kleding moet pakken, is het vaak nog donker en is de kleding vaak niet goed te zien doordat de binnenkant van de kledingkast slecht belicht wordt. Het aanschaffen van kastverlichting is daarom geen overbodige luxe, u kunt de inhoud namelijk veel beter zien, zonder direct de gehele ruimte te moeten verlichten. Doordat alle kledingstukken in de kast beter zichtbaar zijn, wordt het kiezen van een outfit een stuk makkelijker en scheelt u veel ergernis. Verlichting op- en in een kledingkast is bij ons verkrijgbaar in veel verschillende maten, soorten en stijlen. Zo kunt u altijd de juiste stijl en het goede formaat voor uw kledingkast vinden.

U kunt kastaccessoires direct bij de aankoop van uw nieuwe kast bestellen, maar ook later aan uw kledingkast toevoegen. Wel is het voor grote elementen als een kastvakverdeler of een ingebouwde ladekast handiger om meteen mee te bestellen, zodat deze direct mee kan worden gemonteerd met de kast zelf. Een legplank of extra roede die als de kast staat toch nodig blijkt te zijn, is een ander verhaal en kan gemakkelijk bijbesteld worden en is zo geleverd. Deze kunt u wellicht zelf ook nog in de kast bevestigen.

Gaat het kastaccessoire passen in de kledingkast?

Als u een kast bij ons besteld, dan stelt u ook de kastvakken, met de kastvak accessoires die u wenst, samen. Op deze manier krijgt u altijd die opties aan accessoires aangeboden die passen. Het is namelijk zo dat bijvoorbeeld niet ieder ladeblok in elk kastvak van een schuifdeurkast zal passen. Als u op een later moment besluit een (groot) kastaccessoire bij de reeds aangeschafte kledingkast te bestellen is het dus raadzaam, om alvorens u besteld, bij ons te informeren of de optie(s) die u in gedachten heeft, in de kast zullen passen. Op deze manier weet u zeker dat het goed aan zal sluiten.


Handige kastaccessoires:


Persoonlijk advies

Wij hopen dat u wat met onze tips kan, heeft u echter nog vragen over bijvoorbeeld de kastaccessoires of onze kasten? Neem dan gerust contact met ons om dit vrijblijvend te bespreken met één van onze deskundige medewerkers. Dit kan via de chat, per mail of telefonisch. Wij snappen namelijk erg goed dat u waarde hecht aan persoonlijk advies van specialist. 

Ook bent u van harte welkom in onze toonzaal te Zutphen. Hier kunt u onder deskundige begeleiding van één van onze kledingkastspecialisten, de kasten en de mogelijkheden met eigen ogen bekijken. 


Wist u dat?

  • Wij uw kledingkast GRATIS bezorgen én monteren bij besteding vanaf een bedrag van 400 euro?
  • U bij onze kledingkasten uit verschillende afmetingen kunt kiezen en deze zelf samen kunt stellen?
  • Wij u ook kunnen voorzien van een hoekkast of u kunnen helpen met een walk in closet!
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

De aankoop van een hoekkast, hoe werkt het?

Kledingkast kopen? Een advies voor uw keuze!

Welke dekbedden zijn geschikt voor de winter?


Onze collectie kledingkasten:

Bekijk onze contactpagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contactgegevens. Voor vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.