De aankoop van een hoekkast, hoe werkt het?

Bent u op zoek naar een prettige kledingkast die anders is dan alle andere ‘standaard’ kasten? Wellicht is een hoekkast de ideale kast voor u! Een hoekkast kan namelijk heel praktisch zijn. In de wat kleinere (slaap)kamers is een hoekkast vaak handig, omdat u één of meerdere hoeken van een ruimte benut. Daarmee is deze kast ruimtebesparend en functioneel. Aangezien wij u tal van mogelijkheden bieden voor zowel de uitstraling, als de accessoires én kastindeling van onze hoekkasten, praten wij u graag bij over de mogelijkheden en zaken waar u aan moet denken als u voor een hoekkast wil gaan!

De voordelen van een hoekkast

Optimaal gebruik maken van de ruimte in huis en ieder hoekje van de kamer benutten? Dan is een hoekkast echt iets voor u! Een hoekkast is ruimtebesparend en functioneel. Bovendien geeft het ook een totaal andere uitstraling dan een reguliere kledingkast en oogt anders dan anders. Hoekkasten zijn idealiter altijd kasten met draaideuren, maar zijn er bij ons gelukkig in veel verschillende soorten en maten. Op deze manier zit er altijd wel één bij de aansluit op uw voorkeuren en wensen. 

Als u een voor een hoekkast kiest hebben wij tal van opties om uit kiezen. Dit geldt zowel voor de uitstraling als voor de indeling van de kast. Kijk ter inspiratie maar eens bij onderstaande draaideurkasten. Bij deze kasten ziet u ook afbeeldingen van de verschillende mogelijkheden qua kleuruitvoeringen. 

De voordelen op een rij:

 • Een hoekkast kan letterlijk elke hoek in de ruimte benutten en is dus erg functioneel!
 • Als een wand niet genoeg ruimte biedt voor de breedte van de kledingkast, gaat u met een hoekkast gewoon door in de hoek naar de wand die hier tegenaan ligt. 
 • Een hoekkast is vaak een echte eye catcher, omdat deze anders is vormgegeven dan andere kledingkasten. Kies dan ook zelf uw ideale uitstraling met de talloze opties die wij bieden voor een unieke hoekkast!
 • Het hoekgedeelte van de hoekkast is extra diep en geeft u dus extra opbergruimte!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een hoekkast?

Voordat u een hoekkast aanschaft is het verstandig met een aantal zaken rekening te houden en te weten wat u wil. Het is namelijk het leukst als u een hoekkast kiest die bij uw smaak past, maar ook goed in de ruimte past. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als uw kleding, of andere spullen een goede en overzichtelijke plek krijgen in de kledingkast. Daarom is het goed dit helder te hebben alvorens u een hoekkast besteld, op deze manier heeft u er het meest en het langst plezier van!

 • Zorg ervoor dat er ongeveer 5 cm aan ruimte tussen de hoogte van de kast en het plafond zit. Deze ruimte hebben de monteurs nodig om de kast te kunnen monteren.
 • Meet de muren waar de hoekkast moet komen te staan goed op! Aan de hand van de gemeten lengte afmetingen van de wanden bepaald u namelijk de juiste maat van de hoekkast. 
 • Het hoekgedeelte van de hoekkast biedt veel ruimte in de diepte, maar is daardoor ook moeilijker te bereiken. Bedenk dus van te voren goed wat daar moet komen qua kleding of spullen en welke accessoires daarbij zouden passen. 
 • Een hoekkast die kleiner is dan 98 cm per wand, zal automatisch minder diep zijn dan 60 cm. Door deze geringe diepte past er geen hanggedeelte in de hoekkast met een diepte kleiner dan 60 cm. Een schuifdeurkast is dan een goed alternatief, een schuifdeurkast als hoekkast is indien gewenst mogelijk bij 2 maal een muurbreedte vanaf 260 cm.

Waarom een hoekkast van Slaapkamerweb?

Kiest u voor een hoekkast van Slaapkamerweb, dan kijken wij samen met u wat de meest geschikte maatvoering en indeling voor uw hoekkast zal zijn. Onze maatwerkspecialisten stellen vervolgens uw ideale hoek kledingkast voor u samen (op papier als offerte met tekening), aan de hand van uw voorkeuren en gegevens als de gewenste maatvoering. 

U weet zelf vaak het beste wat u zoekt, zoals bijvoorbeeld wat u in de kast wil opbergen, hoeveel ruimte deze kast daarvoor moet hebben en natuurlijk qua uitstraling. Wij kennen de mogelijkheden, onmogelijkheden en wat doorgaans het meeste gebruiksgemak oplevert. Met uw voorkeuren stellen onze maatwerkspecialisten uw ideale hoek kledingkast voor u samen. Op deze manier creëert u, samen met onze kennis en expertise de perfecte kledingkast die volledig voldoet aan uw wensen.

 • Bij ons bent u niet gebonden aan vaste maten voor uw hoekkast. U kunt zelf aangeven hoe breed u de kast wil hebben. Let op: ‘Wel hanteren wij standaard hoogtematen van 197 cm, 201 cm, 223 cm, 226 cm, 235 cm en 239 cm. Een andere hoogtemaat is uiteraard ook mogelijk, maar daar is wel een meerprijs aan verbonden. De hoogte van 239 cm is onze maximale hoogte voor hoekkasten’. 
 • De draaideuren van onze hoekkasten zijn standaard voorzien van een softclose systeem, zodat de deuren altijd netjes dichtvallen. 
 • Bij ons heeft u tal van opties voor de uitvoering en kleur van de hoekkast.
 • U krijgt altijd een vrijblijvende offerte toegestuurd, aan de hand van de door u aangeven maten en voorkeuren in uw aanvraag. Neem rustig de tijd om deze offerte door te nemen en eventueel wijzigingen aan ons door te geven als u niet tevreden bent met het voorstel, of er toch nog wat anders moet (bijvoorbeeld de indeling).
 • De indeling en kastaccessoires voor uw ideale hoekkast kiest u zelf, let er op dat er verschillende mogelijkheden, maar ook beperkingen zijn die gelden voor de hoekkast. Hier zullen wij u op attenderen mocht dit aan de orde zijn in uw offerte aanvraag. 
 • U bent van harte welkom in onze toonzaal, waar u de kwaliteit van onze kasten kunt beoordelen en wij voor u klaar staan voor advies en kunnen dan ook ter plekke een offerte voor u samenstellen, waar u direct op kunt reageren. In onze toonzaal kunt u met eigen ogen mogelijkheden voor de indelingen, kastaccessoires en stalen bekijken. 
 • Onze hoekkasten worden (boven een bedrag van € 400,-) gratis bij u thuis bezorgd én gemonteerd in heel Nederland met een aantal uitzonderingen.
 • U krijgt bij ons 5 jaar garantie op een hoekkast. Treden er onverwachts problemen met de hoekkast, neem dan contact met ons op. Wij sturen onze monteurs in dat geval zo snel mogelijk naar u toe, om het probleem te verhelpen. Dit is uiteraard geheel kosteloos (mits het binnen de garantievoorwaarden valt).


Welke kledingkasten kunnen wij uitvoeren als hoekkast:

Hoe vraag ik een offerte voor een hoekkast aan?

Wil u een hoek kledingkast bij ons bestellen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunt u gemakkelijk al uw wensen en/ of vragen aan ons doorgeven middels een daarvoor opgesteld formulier. Als u ook de vragen die erin staan, zo goed en volledig mogelijk beantwoord, kunnen wij u zo goed mogelijk helpen! U ontvangt dan een passende offerte met tekening. 

Mocht u vragen hebben, of op andere manieren ondersteuning wensen, dan kunt u op veel verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar om u op alle mogelijke manieren te helpen en adviseren bij de zoektocht naar uw ideale hoekkast. Onze service gaat zelfs zover dat wanneer u een hoekkast bij ons besteld, wij uw hoekkast kosteloos bij u thuis komen bezorgen en monteren!


Mogelijkheden voor de uitvoering

U heeft bij slaapkamerweb zelf de mogelijkheid te kiezen uit diverse opties voor de uitvoering; dus hoe de kast eruit komt te zien, als de indeling en de maatvoering. Uw gewenste maten voor de kast geeft u aan ons door middels het formulier. De indeling en kastaccessoires kunt u daar ook invullen. Voor de indeling is de standaard; 2 legplanken en een roede. Wil u daar meer of minder accessoires bij, of wenst u en andere indeling vermeldt dit dan ook op het formulier. 


De hoekkast op deze tekeningen is al te verkrijgen vanaf € 1509,- inclusief afgebeelde indeling, gratis bezorging en montage!


Hoe ziet de buitenkant van uw ideale hoekkast eruit?

Als u voor een hoekkast kiest heeft u voor voor zowel voor de kast als voor de handgrepen keuze uit verschillende kleurtinten of houtsoorten als buitenkant. U kunt daarnaast ook kiezen voor witte hoogglans deuren of spiegeldeuren! Voor welke uitvoering zou u gaan?

De beschikbare uitvoeringen voor de hoekkast; Grafiet, Apline wit (ook in hoogglans beschikbaar), Zand eiken, Wild eiken en Zijde grijs

Zij gingen u voor:


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Royal serie kledingkasten, voor een koninklijk gevoel!

Kledingkast kopen? Een advies voor uw keuze!

Waarom kiest u voor een schuifdeurkast op maat?