Onze serie Royal kasten; een koninklijk gevoel!

Een goede en mooie kledingkast wordt vaak onderschat, maar heeft u er één, dan kunt u niet meer zonder. Dat geldt zeker ook voor onze Royal klediningkasten, die op op vele manieren het predicaat koninklijk eervol dragen. Te beginnen met de hoogwaardige kwaliteit waar u voor jaren, zo niet decennia van op aankan! De serie Royal kasten scheppen rust en orde in uw slaapkamer en voor de inhoud. Ze bieden een handige prettige opbergplek voor uw gehele garderobe, met tal van opties waarbij u zelf de gewenste indeling bepaald. Dit waardige meubel is naast zijn waardige uitstraling, te verkrijgen in diverse afmetingen en zal daardoor aan ieders wensen tegemoet komen!

Nieuwsgierig? Lees in dit blogartikel meer over zijn mogelijkheden, zodat u zich ook tot koning te rijk kunt rekenen in uw eigen slaapkamer met een mooie Royal kast...

De Royal kledingkasten serie en de mogelijkheden

Draaideurkast Royal Hoogglans open

Een kledingkast is een meubel wat vaak de sfeer van de slaapkamer mede bepaald. Zo geeft een garderobekast met schuifdeuren een hele andere look and feel dan een wandkast met draaideuren en natuurlijk drukt de uitvoering van een kledingkast qua kleur en materiaal gebruik ook zijn stempel. De serie Royal kasten zijn ruime garderobekasten met een strak en praktisch design en hebben tal van opties waarover wij u graag meer vertellen en zo zijn ontwikkeld dat deze letterlijk en figuurlijk passen in ieders slaapkamer! U kunt deze kasten namelijk voor een heel groot deel helemaal zelf samenstellen.

De basis en opbouw

Bij de Royal kledingkasten bent u naast de luxe uitstraling verzekerd van kwaliteit, ongeacht welke afmeting en type u kiest. Deze is kast is namelijk voorzien van maar liefst 5 jaar garantie, hoogwaardig materiaalgebruik, volledig metaal beslag en een uitstekende afwerking die u ook in de details terug ziet!  

Gratis bezorging & montage

Wist u dat al onze Royal kasten bij u worden thuisbezorgd en tevens netjes worden gemonteerd en afgesteld door onze vakkundige monteurs? Deze service wordt door Slaapkamerweg gratis aangeboden, zodat u direct een goede start heeft met uw Royal kledingkast en deze dan ook direct in gebruik kunt nemen. Onze monteurs laten de ruimte bij vertrek weer netjes achter en nemen het verpakkingsmateriaal ook netjes weer mee. Let voor de aanschaf van uw Royal kledingkast op dat de monteurs 5 cm (bovenop de afmetingen van de totale kast) extra ruimte nodig hebben bij het monteren en deze extra 5 cm hebben zij ook nodig als de kast naar boven moet.

De Royal kasten worden rechtopstaand gemonteerd. Dit scheelt veel gedoe en ruimte op de vloer. Daarnaast zijn bij een eventuele verhuizing de kasten uit de Royal serie gemakkelijk te demonteren en ook weer eenvoudig te monteren zijn op de nieuwe stek, zonder verlies aan kwaliteit of stevigheid. 


Onze Royal toppers:


Type Royal kasten

De kasten uit de Royal serie zijn er in verschillende soorten. Zo is het eerste onderscheid wat we kunnen maken tussen de verschillende kasten de deuren! 

Welke deuren kiest u?

De Royal kasten zijn te verkrijgen met draaideuren en schuifdeuren, die elk hun eigen voordelen hebben! Zowel bij de draai- als de schuifdeuren bestaan deze uit één geheel en niet uit afzonderlijke panelen die de deur vormen. Hoe de deuren voor de kastvakken zijn gepositioneerd hangt samen met de maatvoering die u kiest. Welke type deur kiest u?

Schuifdeuren

Een kast met schuifdeuren is (qua openen van de deuren) ook meteen een ruimtebesparende kast. Dit komt omdat de deuren over elkaar heen schuiven en niet zoals bij een draaideurkast de ruimte in openen. Voor het openen van deuren hoeft u dus geen extra ruimte over te houden, wel is het natuurlijk fijn als u wat ruimte voor de kast behoud om goed bij uw spullen te kunnen.

Sommigen ervaren het als nadeel dat er altijd een schuifdeur voor een (gedeelte) van een kastvak zit en u nooit de gehele kastinhoud kunt inzien. Schuifdeuren geven een mooie en strakke uitstraling.

Voordelen:

 • Ruimtebesparend
 • Strak uiterlijk

Nadelen:

 • Bij het openen van de deuren blijven de deuren in de kast en bedekken altijd een (gedeelte van een) kastvak
 • Kan (in de meeste gevallen) niet uitgevoerd worden als hoekkast

Draaideuren

Een kast met draaideuren geeft u bij het openen van deze deuren het hele zicht op de kastvakken. Deze deuren draaien niet de kast open, maar de ruimte in, waarvoor u extra ruimte voor vrij moet calculeren. Dit in tegenstelling tot de schuifdeuren, waar altijd een overlapping van de deuren zit.

Doordat bij de schuifdeurkast de schuifdeuren in de kast zitten en deze overlappen, nemen deze ook meer ruimte in qua diepte van de totale kast. De draaideurkast is dan ook minder diep, doordat deuren in de kast minder ruimte innemen. Dit scheelt al gauw zo'n 5 cm.  

Voordelen:

 • Bij het openen van de deuren goed zicht op het gehele kastvak/inhoud van de kast
 • Minder diep dan een schuifdeurkast

Nadelen:

 • Ondanks dat de diepte minder is, openen de deuren wel ruimte in en moet daar de ruimte voor zijn
 • De kast is minder diep t.o.v. de schuifdeur variant

Wand- of hoekkast? 

Naast deuren is er nog een type- verschil te maken tussen de kasten, bij de Royal serie kunt naast een wandkast namelijk ook kiezen om deze te bestellen als hoekkast. Zo kunt u een hoe van de kamer ook benutten als opbergruimte. Bent u benieuwd naar de mogelijkheid van een Royal hoekkast? 

Lees er alles over in het blogartikel: 'De aankoop van een hoekkast hoe werkt het?' en bestel uw ideale hoekkast.  


Een Royal kast op maat

De Royal kast is in verschillende maten leverbaar. De afmetingen verschillen per type kast deze zetten wij hieronder graag op een ri

Hoogte: 
235 cm, 223 cm en 197 cm

Breedte:
151 cm, 181 cm, 201 cm, 225 cm, 250 cm, 280 cm, 300 cm, 320 cm en 350 cm

Diepte:
65 cm (er zijn maatwerk mogelijkheden minder diep uit te laten voeren en is bij iedere Royal schuifdeurkast terug te vinden)

Hoogte: 
201 cm, 226 cm en 239 cm

Breedte: 
2 deurs: 91 cm, 101 cm en 136 cm 
3 deurs: 151 cm
4 deurs: 181 cm en 201 cm
5 deurs: 226 cm en 250 cm
6 deurs: 270 cm en 300 cm
7 deurs: 315 cm en 350 cm
8 deurs: 360 cm en 400 cm
9 deurs: 405 cm en 450 cm
10 deurs: 500 cm
11 deurs: 495 cm

Diepte: 
60 cm (64 cm inclusief handgrepen en/of sierlijst)


Let op: de bovengenoemde afmetingen zijn de maten zonder sierlijsten!


De ene Royal is de andere niet

Qua uitstraling heeft u bij de Royal kasten tal van mogelijkheden om deze helemaal eigen te maken. Daarnaast is het goed om te weten dat niet alleen qua deuren er een verschil zit tussen de draaideur- en de schuifdeurkast. Zo is de draaideurkast voorzien van een sierlijst aan de bovenzijde. Deze zorgt nog meer voor een verfijnde afwerking en houdt de binnenkant beter stofvrij. Dat geldt ook voor de schuifdeurkast, die voorzien is van een koof, met dezelfde werking en geeft de kast ook meer body! Beide varianten kunnen besteld worden zonder- of met ingebouwde verlichting (ingebouwd, zowel in de sierlijst als de koof).

Uitvoering en uitstraling

Het mooie van de Royal kasten is dat u deze een geheel eigen uitstraling kunt geven. Het verschilt per kast hoeveel mogelijkheden u daarbij heeft. Soms kunt u voor de romp van de kast een andere kleur kiezen dan de deuren bijvoorbeeld. De Royal is vertegenwoordigd met veel opties in houttinten, maar ook wit en grafiet, of grijs behoren veelal tot de mogelijkheden. Uitzonderingen zijn de glazen deuren, of deuren in hoogglans! U kunt zich voorstellen dat deze verschillende opties de kasten ook een verschillende uitstraling geven. Hierdoor kiest u altijd een Royal kast die bij u en uw smaak of inrichting past!

Spiegeltje, spiegeltje aan de kast..

Zowel de schuifdeurkasten als dedraaideurkasten kunt u inclusief spiegeldeuren bestellen. Dit blijkt vaak heel erg handig, want bij een kledingkast is het de plek waar u deze nodig heeft en veel zal gebruiken. Op deze manier hoeft u ook nergens anders in deze ruimte per se, meer een spiegel te plaatsen. Bovendien lijkt uw slaapkamer er optisch groter door en de spiegeldeuren brengen licht in de ruimte. 


Kies uw eigen kastindeling met de juiste kastaccessoires

Het is fijn als ook de inhoud van een kledingkast met opbergmogelijkheden aansluit op uw wensen. Daarom biedt Slaapkamerweb biedt u de exclusieve mogelijkheid zelf de indeling van uw kledingkast te bepalen. U stelt deze met onze 'kastentool functie' namelijk helemaal zelf samen! 

Hoe werkt de kastentool

Als u alle opties van de Royal kast heeft doorlopen en de afmetingen en uitstraling van uw voorkeur heeft gekozen, dan komt u door te klikken op 'Kies indeling en bestel'automatisch in deze tool en krijgt u een overzicht met tekening te zien van de standaard indeling, die u als u een andere indeling wenst zelf kunt aanpassen! U ziet dan ook de mogelijkheden qua kastaccessoires, die matcht met het type kast en de plek waar u deze wil hebben. Hier staat ook duidelijk weergegeven wat deze opties met de totaalprijs doen. U kunt hierbij denken aan, ingebouwde ladeblokken, pantalonhouders, roedes, legplanken, kastvakverdelers of verlichting!

Standaard wordt uw kastvak voorzien van:
 2 legplanken van 2,2 cm dik (belastbaar gewicht: 22 kg.)
 1 roede voor het hangen van uw kleding 
 Volledig metaal beslag
 Silver-texline interieur

Tip: Lees alles over de kastentool in het blogartikel: 'De Slaapkamerweb kastentool: Kies zelf uw ideale kastindeling


Persoonlijk advies

Wij hopen dat de bovenstaande informatie over onze Royal kasten, u wat meer duidelijkheid heeft gegeven om een keuze te kunnen maken uit de verscheidenheid in het aanbod van mogelijkheden en u uw Royal kast geheel naar eigen voorkeur kunt samenstellen! 

Heeft u vragen, of bent u toch wat onzeker over het samenstellen? Neem hiervoor gerust en vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag!

Bezoek onze toonzaal

Wij bieden u daarnaast de mogelijkheid om langs te komen in onze toonzaal te Zutphen om de Royal kast van uw voorkeur te bekijken en ook de mogelijkheden met eigen ogen te kunnen zien. Dit gaat altijd onder begeleiding van een van onze deskundige medewerkers, wat ook betekent dat deze u kan adviseren bij uw aankoop en als u vragen heeft deze direct kan beantwoorden. Zo weet u precies wat u in huis haalt. Met de vele opties en mogelijkheden van de Royalkasten staat niet elke uitvoering in onze toonzaal, maar kunnen wij u de vele mogelijkheden wel tonen. Wij hebben stalen in huis en de mogelijkheden aan kastaccessoires kunnen wij u vaak gewoon tonen. U bent van harte welkom!


Wist u dat:

 • Wij uw Royal kledingkast GRATIS bezorgen én monteren bij besteding vanaf een bedrag van 400 euro?
 • Wij u ook kunnen voorzien van een Royal hoekkast of u kunnen helpen met een walk in closet!
 • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe kast.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

De aankoop van een hoekkast hoe werkt het?

De kastentool: kies zelf uw ideale kastindeling

Is uw kledingkast winterklaar?


Onze collectie Royal kledingkasten:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.