De kastentool: Kies zelf uw ideale kastindeling!

Aangezien u zelf het beste weet wat u in uw kledingkast wil opbergen, is het natuurlijk onzin als wij een kastindeling met kastaccessoires voor u gaan maken. De indeling van de kastaccessoires laten wij bij Slaapkamerweb dan ook graag aan u over, met behulp van onze kastentool!

In dit blogartikel vertellen wat u van onze kastentool kunt verwachten en hoe deze werkt!

Wat is de kastentool?

Als online slaapspecialist willen wij met onze webshop én toonzaal, u zo passend en persoonlijk mogelijk bedienen. Wij vinden het belangrijk dat onze slaapkamermeubels en producten aansluiten op uw wensen en voorkeuren. Onze kasten zijn daar een goed voorbeeld van, waar u een kwaliteits kledingkast van uw voorkeur kiest en vervolgens de afmetingen, uitstraling en accessoires kunt selecteren die u wenst.

Iedere kast in ons assortiment heeft standaard accessoires zoals bijvoorbeeld twee legplanken en een roede, met onze 'kastentool', kunt u dit aanpassen. U selecteert zo de kastinhoud die u ideaal vindt. Zo zit u nooit met een teveel of te kort aan kastaccessoires, zoals bijvoorbeeld legplanken of roedes. Bovendien bepaald u zelf op welke plek in de kast u deze wil hebben! Hoe werkt de kastentool?


Eigenlijk wijst de 'kastentool' zich vanzelf, u komt er automatisch in als u bij de kast van uw voorkeur de opties hebt doorlopen en klikt op de knop: 'Kies indeling en bestel'.

U zit nu in de 'kastentool' en ziet een tekening met de standaard kastindeling van de kast. Aan de rechterkant staat ook nog een venster waar de binnenkleur van de kast staat aangegeven en u tevens de mogelijkheid heeft om verlichting te kiezen voor op de kast van uw voorkeur. 


Selecteer het kastvak wat u wil wijzigen


Mocht het zo zijn dat u bij de mogelijkheden voor kastvakindelingen, uw ideale indeling en accessoires er niet tussen ziet staan? Kies dan voor de optie 'handmatige indeling'. Hier kunt u zelf een handmatige indeling maken!

Wil u meer weten over de verschillende opties die u te zien krijgt, klik dan op de informatieknop (een blauw rondje met een i, die voor ieder accessoire staat weergegeven). Vervolgens ziet u in een tekening weergegeven hoe dit accessoire eruit ziet. Selecteer vervolgens de juiste hoeveelheid van de accessoires die u wil toevoegen aan het desbetreffende kastvak.

Ook als u de handmatige indeling toepast voor een kastvak, of alle kastvakken, worden de losse prijzen van de verschillende elementen duidelijk weergegeven. 

Heeft u, uw ideale indeling gevonden, dan ziet u rechts ook meteen wat deze keuze met de totaalprijs doet. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Als u op een kastvak klikt, of onder een kastvak op 'wijzig' klikt, kunt u de standaard indeling aanpassen. De mogelijkheden die u hier ziet, zijn allemaal geschikt voor het geselecteerde kastvak en het type kast met de afmeting die u eerder heeft uitgezocht.

De mogelijkheden aan kastvak accessoires verschillen soms per kastvak, of positie in het kastvak. Ook kan het verschil maken of u voor een schuif-, zweef-, of draaideurkast heeft gekozen welke accessoires zullen passen. Als u toch een andere afmeting kledingkast kiest, heeft u wellicht andere mogelijkheden voor de inhoud.   Kies uit de diverse opties of maak een handmatige indeling

          Het menu wat u te zien krijgt bij het handmatig samenstellen van een kastvak


Zit ook uw favoriete kastaccessoire ook niet tussen de opties voor het handmatig samenstellen van de kastvakken? Dan kan het zijn dat het accessoire niet goed matcht met de kast, of het kastvak. Ook kan het zo zijn dat of wij het simpelweg niet standaard in onze collectie hebben. In dat geval kunt u het beste even contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

Als u helemaal tevreden bent met de indelingen van alle kastvakken die u zelf heeft gemaakt en u wil deze, in deze samenstelling daadwerkelijk bestellen? Klik dan naast de totaal prijs op de groene knop met 'bestelling afronden'. Hierbij wordt uw totale samenstelling (ook uw handmatige voorkeur) opgenomen en deze ziet u vervolgens terug in een overzicht van de verschillende elementen waaruit de kast bestaat!

                                    Het linker kastvak heeft u handmatig samengesteld

Welke mogelijkheden aan kastaccessoires heeft u? 

De mogelijkheden van het kastinterieur lopen bij ons uiteen, met veel opties voor kastvakaccessoires, waarbij u kunt denken aan, kastvakverdelers, ingebouwde ladeblokken, pantalonhouders, een kledinglift (ideaal voor hoge kasten), een stropdas of riemhouder, maar bijvoorbeeld ook roedes en legplanken. Ook behoord speciale binnenverlichting tot de mogelijkheden!   

Met afbeeldingen en een wat meer uitgebreide beschrijving dan in de kastentool 


Na uw bestelling

Mocht het zo zijn dat u na uw bestelling nog vragen heeft, of toch liever voor een andere indeling wil gaan? Neem vooral in dat laatste geval dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij (eventueel) ook snel een aanpassing op uw order kunnen maken en de verwachte levertijd niet in gedrang komt. 

Bij ieder product in onze webshop ziet u onder de prijs ook de verwachte levertijd weergegeven. Zo heeft een indicatie van hoe lang het ongeveer zal duren voordat uw kast daadwerkelijk bij u thuis is. Nadat u de 'kastentool' bent doorlopen komt u in de winkelwagen en ziet u de mogelijkheden voor de levering met daarbij nogmaals de verwachte levertijden weergegeven. 


Als u de leveringswijze die u past selecteert en de kledingkast vervolgens besteld, ontvangt u van ons altijd een bevestiging per mail. Zodra wij weten wanneer uw kledingkast bij ons binnenkomt, nemen wij telefonisch contact met u op om een bezorg- of ophaal afspraak met u in te plannen.

Zou u, uw kast graag eerder in huis hebben dan de verwachte levertijd aangeeft? Neem dan gerust contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Daarbij moeten wij wel vermelden dat de verwachte levertijden veelal gewoon kloppen zoals deze op de site staan vermeldt en er vaak dan ook geen vroegere opties zijn. Wellicht zijn er voor soortgelijke kasten wel mogelijkheden en opties voor een eerdere levering. Hier zou u bij ons naar kunnen informeren en denken onze medewerkers graag in met u mee, zodat wij, als dit mogelijk en aansluit op uw wensen, u toch op een eerder van dienst kunnen zijn. 

De bezorging én montage van veel van onze kledingkasten is gratis!

Bij Slaapkamerweb is het namelijk zo dat iedere bestelling vanaf 400 euro gratis bij u thuis wordt bezorgd en tevens wordt gemonteerd in heel Nederland (op een aantal uitzonderingen na). 

Onze vakkundige monteurs bezorgen en monteren uw kast gratis voor u en zorgen ervoor dat al het verpakkingsmateriaal weer netjes meegenomen wordt en de ruimte ook netjes achterblijft.

Let erop dat de monteurs vaak wat extra ruimte nodig hebben bij het monteren en deze ruimte hebben zij ook wat extra ruimte nodig hebben als het naar boven moeten tillen. Onze monteurs stellen uw kast netjes voor u af, zodat u deze direct in gebruik kunt nemen. Wij ontnemen u graag een hoop gesjouw en gedoe en weten op deze manier ook zeker dat u hiermee een goede start heeft, waarna u nog vele jaren plezier zult beleven aan uw kast!

Wil u na uw levering nog wat kastaccessoires toevoegen, omdat u bijvoorbeeld toch nog gebrek heeft aan een extra legplank, dat is vaak geen probleem. U kunt deze via de site bij bestellen, of door contact met ons op te nemen. Bij dit soort accessoires is de levertijd vaak nihil en deze kunnen wij vaak snel via de post naar u toesturen, vervolgens kunt u deze ook gemakkelijk zelf in uw kast bevestigen, zodat uw kast snel helemaal compleet is!


Persoonlijk advies

Heeft u tijdens het lezen wat meer duidelijkheid gekregen over de 'kastentool' en het gebruik daarvan? Wij hopen het van harte, maar begrijpen het ook als u nog specifieke vragen heeft, of tijdens het samenstellen toch nog vastloopt. Wellicht heeft u nog andere vragen, of wil u graag een bepaald type accessoire in uw kast die de kostentool niet weergeeft als optie. Neem hiervoor gerust en vrijblijvend contact met ons op, één van onze deskundige medewerkers zal u zo snel mogelijk voorzien van de juiste informatie, zij kijken graag met u mee en vertellen u meer over de mogelijkheden. 

Kom naar onze toonzaal

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze toonzaal te Zutphen. Hier kunt u de mogelijkheden van de kastentool met eigen ogen te zien en weet u precies wat u in huis haalt. Dit gaat altijd onder begeleiding van een van onze deskundige medewerkers en betekent ook dat deze u kan adviseren bij uw aankoop en mocht u vragen hebben, deze direct beantwoord kunnen worden! U bent van harte welkom!


Wist u dat:

  • Wij uw kledingkast GRATIS bezorgen én monteren bij besteding vanaf een bedrag van 400 euro?
  • Wij u ook kunnen voorzien van een hoekkast of u kunnen helpen met een walk in closet!
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe kast.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Een kleine greep uit de mogelijkheden van de kastentool:


Ook interessant:

Royal serie kledingkasten, voor een koninklijk gevoel!

De aankoop van een hoekkast hoe werkt het?

Is uw kledingkast winterklaar?


Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.