Waarom kiest u voor een schuifdeurkast op maat?

Als u een nieuwe kledingkast uit gaat zoeken, merkt u pas hoeveel verschillende soorten kasten er op de markt zijn. Wat is het verschil tussen de verschillende kledingkasten? In dit blogartikel gaan we in op de verschillende soorten kasten en de voordelen van een kledingkast met schuifdeuren.

Soorten kledingkasten

In onze webshop kunt u 3 verschillende soorten kledingkasten vinden:

Een schuifdeurkast is een kledingkast met minimaal twee schuifdeuren die in de kast hangen en voor elkaar schuiven. De schuifdeuren schuiven/rollen in een rail, die bevestigd is aan de bovenkant van de kast. Dankzij de lijsten die over de schuifdeuren vallen, is de kast goed afgesloten en blijft de binnenkant van de kast zo goed als stofvrij.

Bij een zweefdeurkast hangen de deuren vóór de kast en lijken hierdoor te zweven. De grote deuren hangen zowel in een bovenrail, als in de onderrail. De zwevende deuren geven de zweefdeurkast een moderne uitstraling mee.

Een draaideurkast is leverbaar in de meest uiteenlopende maten en heeft minimaal twee deuren die naar buiten toe opendraaien. Bij een draaideurkast kunt u alle deuren tegerlijkertijd open hebben staan, dit in tegenstelling tot de twee andere bovengenoemde soorten kasten. Wel nemen de deuren ruimte in, wanneer u deze opent en dat is dan weer niet het geval bij de schuif- en zweefdeurkast. Daarnaast is een draaideurkast zo goed als stofvrij, de deuren sluiten het totale kastvak namelijk volledig af.


Onze toppers:


Wat zijn de voordelen van schuifdeurkasten?

Een kledingkast met schuifdeuren is echt een blikvanger in uw slaapkamer! Zeker als u deze helemaal samenstelt op basis van uw eigen wensen. Bij Slaapkamerweb doet u dat gemakkelijk zelf en kunt u zowel de binnen- als de buitenkant aanpassen naar uw eigen smaak. Alle voordelen van de schuifdeurkasten bij Slaapkamerweb onder elkaar:

De schuifdeurkast bespaart ruimte in uw slaapkamer omdat u geen extra ruimte nodig heeft bij het openen en sluiten van de deuren. De deuren schuiven mooi voor elkaar langs bij het open en dicht doen van de deuren, voor het optimaal sluiten raden wij softclose remmen aan op deze kasten!  (Deze kunt u vinden bij de opties van de kast)

Bij Slaapkamerweb kunt u uw kledingkast volledig naar uw eigen wensen indelen. Ieder mens is uniek en iedereen heeft andere wensen voor zijn of haar schuifdeurkast op maat. Heeft u veel opgevouwen kleding en weinig hangkleding? Dan kiest u liever voor een indeling met voldoende legplanken en wat minder hangroedes dan andersom. Heeft u daarentegen veel hangkleding, dan kiest u voor een kastindeling met meer hangroedes en eventueel een extra ladenblok voor overige spullen.

Uw eigen indeling maken doet u bij ons gemakkelijk zelf, met onze kastentool! Benieuwd wat er aan kastaccessoires mogelijk is voor een schuifdeurkast? Bekijk de mogelijkheden hier.

Een kledingkast met schuifdeuren heeft als prettig voordeel dat er weinig tot geen stof naar binnen kan komen. De deuren hangen voor de kast, Bovendien zijn onze schuifdeurkasten vaak voorzien van een zogenoemde 'koof' die als een soort lijst, of rand die over de kast heen valt. Dit maakt dat de schuifdeurkast goed afgesloten is en stof nauwelijks een kans geeft om in de kast te komen. Handig toch?

Er is veel variatie mogelijk voor de uitstraling van onze schuifdeurkasten. Deze kasten zijn namelijk leverbaar in diverse kleuren en materiaalsoorten!  Ook kunt u verschillende uitvoeringen van deuren met elkaar combineren. Neemt u bijvoorbeeld een kast met 3 schuifdeuren dan kunt u ervoor kiezen om 2 deuren in dezelfde kleur te nemen en bijvoorbeeld te kiezen voor een derde spiegeldeur. 

Bij de opties van de schuifdeurkasten uit ons assortiment, kiest u eerst welke afmeting uw ideale kast moet krijgen, vervolgens kiest u uit de versillende mogelijkheden voor een kastromp en voor de deuren in de kleur of het materiaal wat u mooi vindt! Daarnaast zijn er vaak ook nog opties voor om te kiezen voor verlichting en softclose remmen

Wij zijn benieuwd hoe u, uw ideale kast samen stelt!

Bij Slaapkamerweb worden alle schuifdeurkasten op maat, door onze monteurs rechtopstaand opgebouwd. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat er 5 cm extra ruimte nodig is bovenop de afmetingen van de de kast zelf, om bijvoorbeeld de deuren erin te kunnen hangen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zelfbouwkasten waar u ruim 2,5 meter vloeroppervlakte nodig heeft om de kast eerst liggend te monteren. 

Bovendien bezorgen en monteren wij onze schuifdeurkasten vaak gratis voor u! Onze monteurs stellen uw kast netjes voor u af, zodat u deze direct in gebruik kunt nemen. Lees hier meer over bij het onderste uitklapvenster Gratis bezorging én montage!

Onze schuifdeurkasten op maat worden ook vaak gekozen vanwege de kwaliteit en de scherpe prijs. Onze kledingkasten zijn per strekkende meter prijs- technisch gezien dan ook de best gekozen kast.

Ook gezien het feit dat de meeste deurkasten bij Slaapkamerweb in de meeste gevallen gratis thuisbezorgd en gemonteerd worden!

Bij Slaapkamerweb is het zo dat bij iedere bestelling van een kast vanaf 400 euro, deze gratis bij u thuis wordt bezorgd en tevens wordt gemonteerd in heel Nederland (op een aantal uitzonderingen na). 

Onze vakkundige monteurs bezorgen en monteren uw kast gratis voor u en zorgen ervoor dat al het verpakkingsmateriaal weer netjes meegenomen wordt en de ruimte ook netjes achterblijft.

Wij ontnemen u graag een hoop gesjouw en gedoe en weten op deze manier ook zeker dat u hiermee een goede start heeft, waarna u nog vele jaren plezier zult beleven aan uw kast! Onze monteurs stellen uw kast netjes voor u af, zodat u deze direct in gebruik kunt nemen. 


Persoonlijk advies

Bent u net als wij ook zo enthousiast geworden over de schuifdeurkast? Heeft u nog vragen over onze schuifdeurkasten, of over het bestellen of de levering? Neem hiervoor gerust en vrijblijvend contact met ons op! Eén van onze deskundige medewerkers zal u zo snel mogelijk voorzien van de juiste informatie en kijken graag met u mee en vertellen u meer over de mogelijkheden en de opties. 

Kom naar onze toonzaal

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze toonzaal te Zutphen. Hier kunt u de schuifdeurkast met alle mogelijkheden met eigen ogen te zien en weet u precies wat u in huis haalt. Dit gaat altijd onder begeleiding van een van onze deskundige medewerkers en betekent ook dat deze u kan adviseren bij uw aankoop en mocht u vragen hebben, deze direct beantwoord kunnen worden! U bent van harte welkom!


Wist u dat:

  • Wij uw schuifdeurkast GRATIS bezorgen én monteren bij besteding vanaf een bedrag van 400 euro?
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe kast.
  • U uw kledingkast bij ons helemaal naar wens kunt samenstellen?
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Softclose systeem voor kledingkasten

De kastentool: kies zelf uw ideale kastindeling

Is uw kledingkast winterklaar?


Onze toppers:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.