Waarom kiest u voor een schuifdeurkast op maat?

Als u een nieuwe kledingkast uit gaat zoeken, merkt u pas hoeveel verschillende soorten kasten er op de markt zijn. Wat is het verschil tussen deze kledingkasten? In dit blogartikel gaan we in op de verschillende soorten kasten en de voordelen van een kledingkast met schuifdeuren.

Soorten kledingkasten

In onze webshop vindt u 3 verschillende soorten kledingkasten:

 • Een schuifdeurkast is een kledingkast met minimaal 2 schuifdeuren die in de kast hangen en voor elkaar schuiven. De schuifdeuren rollen in een rail die bevestigd is aan de bovenkant van de kast. Dankzij de lijsten die over de schuifdeuren vallen, is de kast goed afgesloten en blijft de binnenkant van de kast stofvrij.
 • Bij een zweefdeurkast ‘zweven’ de deuren voor de kast. De grote deuren hangen zowel in een bovenrail als onderrail voor de kast, hierdoor lijken ze te zweven. De zwevende deuren geven de zweefdeurkast een ultramoderne uitstraling.
 • Een draaideurkast is leverbaar in de meest uiteenlopende maten en heeft minimaal 2 deuren die naar buiten opendraaien. Bij een draaideurkast kunnen alle deuren tegelijk open staan, dat is handig als u en uw partner tegelijk opstaan. Daarnaast is een draaideurkast volledig stofvrij. De deuren sluiten het totale kastvak volledig af waardoor er geen stof in de kast kan komen.

Wat zijn de voordelen van schuifdeurkasten?

Een Royal kledingkast met schuifdeuren is echt een blikvanger in uw slaapkamer! Zeker als u hem helemaal samenstelt op basis van uw eigen wensen. U kunt zowel de binnen- als de buitenkant aanpassen naar uw eigen smaak.

 1. Ruimtebesparing in uw slaapkamer
  De schuifdeurkast bespaart ruimte in uw slaapkamer omdat u geen extra ruimte nodig heeft voor het openen en sluiten van de deuren. De deuren schuiven voor elkaar langs bij het open en dicht doen van de deuren.
 2. Kies de indeling die u wenst!
  Bij Slaapkamerweb kunt u de kledingkast volledig naar uw eigen wensen indelen. Ieder mens is uniek en iedereen heeft andere wensen voor zijn of haar schuifdeurkast op maat. Heeft u veel opgevouwen kleding en weinig hangkleding? Dan kiest u voor een indeling met voldoende legplanken en wat minder hangroedes. Heeft u daarentegen veel hangkleding, dan kiest u voor een kastindeling met meer hangroedes en eventueel een extra ladenblok voor overige spullen.
 3. Uw kleding stofvrij opbergen
  Een kledingkast met schuifdeuren heeft als grootste voordeel dat er weinig tot geen stof naar binnen kan komen. De deuren hangen voor de kast, dit zorgt dat de schuifdeurkast goed afgesloten is.
 4. Uitstraling
  Er is veel variatie mogelijk bij de keuze van een schuifdeurkast. Deze kasten zijn leverbaar in diverse kleuren en materialen. Ook kunt u verschillende deuren combineren. Neemt u bijvoorbeeld een kast met 3 schuifdeuren dan kunt u ervoor kiezen om 2 deuren in dezelfde kleur te nemen en te kiezen voor een derde spiegeldeur. De mogelijkheden zijn uitgebreid!
 5. Rechtopstaand opbouwen
  Bij Slaapkamerweb worden alle schuifdeurkasten op maat door onze monteurs rechtopstaand opgebouwd. Dit betekent dat u slechts 5 cm nodig heeft om de kast op te bouwen. Dit in tegenstelling tot zelfbouwkasten waar u ruim 2,5 meter vloeroppervlakte nodig heeft om de kast liggend te monteren.
 6. Prijs
  De Royal schuifdeurkasten op maat worden ook vaak gekozen vanwege de prijs. De kledingkast is per strekkende meter vaak prijstechnisch de best gekozen kast. Bij Slaapkamerweb wordt uw kledingkast met schuifdeuren altijd gratis thuisbezorgd en gemonteerd!

Om te kijken welke kledingkast het beste bij uw wensen past, kunt u gerust langskomen in onze showroom.

Onze toppers

In dit blogartikel lichten we onze twee top schuifdeurkasten op maat uit, namelijk de Royal schuifdeurkast 223 cm hoog en Royal schuifdeurkast hoogglans wit.

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.