Softclose systeem voor kledingkasten

Knalt uw zweef- of schuifdeurkast ook zo hard dicht als u ’s ochtends vroeg op het werk moet zijn en u nog even haastig kleding wilt pakken? Wordt uw partner wakker van u en laat hij/zij weten hier helemaal niet blij mee te zijn en gunt u hem/haar ook het plezier om wat langer ongestoord te kunnen slapen? Softclose op uw kledingkast biedt de oplossing. Een softclose systeem op uw kast zorgt er voor dat uw kast vrijwel geruisloos sluit en uw partner dus heerlijk door kan slapen.

In dit blog vertellen wij u het volgende over kastdeurremmen:

  1. Wat zijn softclose kastdeurremmen eigenlijk?
  2. 2 redenen waarom soft close op een kast onmisbaar is.
  3. Hoe werken softclose kastdeurremmen?
  4. Kunnen deze kastdeurremmen op iedere kast geplaatst worden?
  5. Hoe bestel ik kastdeurremmen als ik al een kast van Slaapkamerweb heb?
  6. Hoe monteer ik zelf kastdeurrremmen?
  7. Hoeveel garantie zit er op de kastdeurremmen?
  8. Hoe bestel ik in een nieuwe kledingkast met kastdeurremmen?


Wat zijn softclose kastdeurremmen eigenlijk?

We kennen allemaal wel de luxe toiletbrillen die in slowmotion naar beneden zakken en vervolgens geruisloos sluiten. Of de keukenkastjes die bij het sluiten op het laatste moment geremd worden en zonder geluid dicht gaan. Soft close systemen vindt u niet alleen terug bij deze toiletbrillen of keukenkastjes, ook op slaapkamerkasten met zweef- en schuifdeuren ziet u dit steeds vaker terug.
Bij ons heeft u de keuze of u een kledingkast wilt voorzien van een soft close systeem door middel van kastdeurremmen. 

2 redenen waarom soft close op een kast onmisbaar is.

Een softclose systeem op een schuif- of zweefdeurkast zorgt er niet alleen voor dat de deuren stiller dicht gaan. Deze kastdeurremmen zorgen er ook voor dat de deuren bij het sluiten van de kast opgevangen worden, hierdoor krijgt de zijwand van de kast minder te verduren en gaat uw kast langer mee.

Voordelen van een soft close systeem:

·         Uw kast sluit vrijwel geluidloos

·         Uw kast gaat langer mee

Hoe werken soft close kastdeurremmen?

Kastdeurremmen van Slaapkamerweb worden gemonteerd bij de buitenste kastdeuren. De kastdeurremmen zijn kleine, rechthoekige, grijze kastjes die boven in de hoeken van de kast geplaatst worden. Een kastdeurrem is voorzien van een klein pinnetje, die de deuren opvangt zodra deze het pinnetje raken. De deur wordt door het pinnetje afgeremd en zal hierdoor softclose sluiten. U hoeft de kast dus zelf niet meer dicht te duwen totdat deze helemaal dicht is. U hoeft de deur enkel voorzichtig aan te duwen/schuiven zodat deze vanzelf zal sluiten.

Niet voor iedereen is het handig om een softclose systeem op een schuif- of zweefdeurkast te hebben. Heeft u bijvoorbeeld weinig kracht in uw handen of armen? Let er dan op, dat de deuren van een kast met een softclose systeem het eerste stukje net iets zwaarder open gaan dan de deuren van een kast zonder soft close systeem.

Softclose systeemkastdeurremmen voor een softclose systeem op kastdeuren


Kunnen deze kastdeurremmen op iedere kast geplaatst worden?

Ons softclose systeem kan enkel geplaatst worden op zweefdeurkasten en schuifdeurkasten van Slaapkamerweb. Draaideurkasten worden bij ons standaard aangeboden met een softclose systeem, hier hoeft u dus geen kastdeurremmen voor te bestellen. Bij de zweefdeur-en schuifdeurkasten heeft u zelf de keuze of u kastdeurremmen laat plaatsen voor een soft close systeem van de deuren. Tijdens het bestelproces kunt u dit bij de beschikbare opties aanvinken.

Hoe bestel ik kastdeurremmen als ik al een kast van Slaapkamerweb heb?

Heeft u eerder een schuif- of zweefdeurkast zonder softclose bij Slaapkamerweb gekocht en wilt u dit er alsnog op hebben? U kunt de kastdeurremmen los bestellen via onze webshop. De kastdeurremmen van Slaapkamerweb worden verkocht in setjes van 2 stuks.  

Plaats uw bestelling en vermeld in het opmerkingenveld even het ordernummer van de kast die u al heeft staan. Zo kunnen wij controleren of u de juiste kastdeurremmen heeft besteld en zorgen wij er voor dat u het juiste soft close systeem opgestuurd krijgt.          VANDAAG BESTELD, MET 2 DAGEN IN HUIS.


         VANDAAG BESTELD, MET 2 DAGEN IN HUIS.

Hoe monteer ik zelf kastdeurremmen?

De kastdeurremmen van Slaapkamerweb zijn eenvoudig zelf te monteren. Zorg er voor dat de standaard deurstoppers uit de kast gehaald zijn voordat u de kastdeurremmen gaat plaatsen zodat er ruimte is voor de kastdeurremmen. Het soft close systeem voor de schuifdeurkasten kan met 2 schroeven aan de buitenkant vastgezet worden. Het softclosesysteem voor de zweefdeurkasten kan zelfs al met 1 schroef per kant vastgezet worden. Het enige waar u op moet letten is dat het pinnetje de goede kant op staat. Bij de linker deur dient het pinnetje aan de linkerkant te zitten, bij de rechter deur hoort deze aan de rechter kant te zitten. De kastdeurremmen worden geleverd met montage handleiding.

Softclose op kastdeurkastdeurrem in een zweefdeurkast

Ziet u het niet zitten om de kastdeurremmen zelf te monteren? Vermeld dit dan tijdens het bestellen in het opmerkingenveld. De monteurs van Slaapkamerweb kunnen dit natuurlijk ook voor u doen, zij doen dit graag voor u. Wilt u weten wat de kosten zouden zijn, neem dan even contact met ons op 

Hoeveel garantie zit er op de kastdeurremmen?

Na aankoop van een setje kastdeurremmen heeft u 5 jaar garantie op dit softclose systeem. Wel zijn er enkele uitzonderingen waarbij u zich helaas niet kunt beroepen op de garantie. Denk hierbij aan kleding dat tussen de deur en de kast gepropt is of het doordrukken van de kastdeur waardoor de kastdeurrem het begeven heeft. Is uw product kapot? Neem dan altijd even contact met ons op, zodat we het samen kunnen oplossen.

Hoe bestel ik een nieuwe kledingkast met kastdeurremmen?

Onze draaideurkasten worden standaard met soft close systeem geleverd. Als u een zweef- of schuifdeurkast bij Slaapkamerweb gaat bestellen kunt u eenvoudig aangeven of u kastdeurremmen op de kast wilt hebben. Bij de beschikbare opties van een kast heeft u de keuze tussen ‘’standaard deurstoppers’’ en ‘’kastdeurremmen’’. Als u voor standaard deurstoppers kiest, dan krijgt u geen softclose systeem op de deuren van de kast. De standaard deurstoppers remmen de deur in veel mindere mate dan een kastdeurrem. Klik hier dus de kastdeurremmen aan als u softclose op de kastdeuren wilt. Zodra u beschikbare opties zoals kastdeurremmen aan de kast toevoegt, zal de totaalprijs zich direct aanpassen.

Kastdeurremmen van Slaapkamerweb zorgen er niet alleen voor dat uw kast geruisloos sluit, ook zal uw kast langer meegaan waardoor u langer plezier heeft van uw kast.

Vindt u het lastig om uw keuze via de webshop te maken? Kom dan eens langs in onze showroom. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een kast met soft close systeem. Wij bezorgen en monteren de kledingkasten vanaf €400,00 gratis!

Hulp nodig?

Heeft u na het lezen van dit blog toch nog vragen? Of wilt u gewoon nog iets meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 671 klanten.

CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken