Softclose systeem voor kledingkasten

Irriteert u zich ook mateloos aan het harde geluid van de deuren van uw zweef- of schuifdeurkast als u deze sluit? Wordt uw partner hier bijvoorbeeld onbedoeld wakker van als u eerder weg moet en ontneemt u hem/haar zo het plezier om wat langer ongestoord te kunnen slapen? Daar is een oplossing voor; een softclose systeem op uw kast zorgen ervoor dat uw kast vrijwel geruisloos sluit! Ik vertel u er graag meer over..

In dit blogartikel komen de volgende onderwerpen aan bod:


Wat zijn softclose kastdeurremmen eigenlijk?

It's all in the name! Softclose kastdeurremen zorgen ervoor dat de deuren van uw kast voordat ze sluiten eerst vertragen en langzaam en zacht sluiten.  U heeft het vast wel eens gezien bij de deurtjes van keukenkastjes die bij het sluiten op het laatste moment geremd worden en zonder geluid dicht gaan, of luxe toiletbrillen die in slowmotion naar beneden zakken en vervolgens geruisloos sluiten. Zo gaat het eigenlijk ook met een softclose remsysteem op uw kast! Soft close systemen vindt u dus niet alleen terug bij deze keukenkastjes of toiletbrillen, ook op slaapkamerkasten met zweef- en schuifdeuren ziet u dit steeds vaker terug. Bij onze kasten bieden wij u altjd de keuze om uw kledingkast te voorzien van remmen met een soft close systeem. 


2 redenen waarom soft close op een kast eigenlijk onmisbaar is

Zonder een softclose remsysteem op uw zweef- of schuifdeurkast, zullen de grote deuren veel lawaai maken als deze sluiten. Dit is niet alleen een akelig hard geluid.. Met een softclose systeem op een schuif- of zweefdeurkast zorgt u er niet alleen voor dat de deuren stiller dicht gaan. Deze kastdeurremmen zorgen er ook voor dat de deuren bij het sluiten van de kast opgevangen worden. Hierdoor krijgt de gehele kast minder te verduren en zal uw kast langer mee gaan.

De voordelen van een sofclose systeem op een rij:

  1. Uw kast sluit vrijwel geluidloos
  2. Uw kast gaat langer mee
Hoe werken soft close kastdeurremmen?

Kastdeurremmen van Slaapkamerweb worden gemonteerd bij de buitenste kastdeuren. De kastdeurremmen zijn kleine, rechthoekige, grijze kastjes die boven in de hoeken van de kast geplaatst worden. Een kastdeurrem is voorzien van een klein pinnetje, die de deuren opvangt zodra deze het pinnetje raken. De deur wordt door het pinnetje afgeremd en zal hierdoor 'softclose' sluiten.

Dit betekent ook dat u de kast dus niet meer dicht hoeft te duwen totdat deze helemaal dicht is, als de deur het pinnetje raakt dan neemt het systeem het over en sluiten de deuren zelf. U hoeft de deuren dus enkel aan te duwen/schuiven zodat deze vanzelf zal sluiten.

Niet voor iedereen is het handig om een softclose systeem op een schuif- of zweefdeurkast te hebben. Heeft u bijvoorbeeld weinig kracht in uw handen of armen? Dan moet u weten dat de deuren van een kast met een softclose systeem het eerste stukje net iets zwaarder open zullen gaan dan de deuren van een kast zonder soft close systeem!

Softclose systeem

Kastdeurremmen voor een softclose systeem op kastdeuren


Kunnen deze kastdeurremmen op iedere kast geplaatst worden?

Ons softclose systeem kan enkel geplaatst worden op zweefdeurkasten en schuifdeurkasten van Slaapkamerweb. Draaideurkasten worden bij ons al standaard aangeboden met een softclose systeem, hier hoeft u dus geen kastdeurremmen voor te bestellen. Bij de zweefdeur-en schuifdeurkasten heeft u zelf de keuze of u kastdeurremmen laat plaatsen voor een soft close systeem van de deuren. Tijdens het bestelproces kunt u dit bij de beschikbare opties aanvinken!


Hoe bestel ik kastdeurremmen als ik al een kast van Slaapkamerweb heb?

Heeft u eerder een schuif- of zweefdeurkast zonder softclose bij Slaapkamerweb gekocht, maar wil u nu toch graag soft close kastdeurremmen op uw kast hebben? U kunt de kastdeurremmen los bestellen via onze webshop of klik op één van onderstaande knoppen, kies daarbij voor kastdeurremmen voor een zweef- of schuifdeurkast..

De kastdeurremmen van Slaapkamerweb worden verkocht in setjes van 2 stuks, voor op de 2 buitenste deuren. Voor deze bestelling betaald u geen verzendkosten en wordt zo snel mogelijk per post naar u verstuurd, zodat u deze gauw in huis heeft! Vergeet bij het bestellen niet in het opmerkingenveld het ordernummer van de kast die u al in huis heeft te vermelden! Wij controleren graag nog even voor u of u de kastdeurremmen die u heeft besteld goed aansluiten op uw kast, zodat u het juiste soft close systeem, die past bij het type kast opgestuurd krijgt. 


Hoe monteer ik de kastdeurremmen?

De kastdeurremmen van Slaapkamerweb zijn heel eenvoudig zelf te monteren. Zorg er allereerst voor dat de deurstoppers, die standaard in de kast zitten, uit de kast gehaald zijn voordat u de kastdeurremmen gaat plaatsen. Als dat is gebeurd is er ruimte voor de kastdeurremmen om te plaatsen.

De kastdeurremmen worden geleverd met een montage handleiding, waarin duidelijk staat aangegeven hoe u deze moet monteren. Het soft close systeem voor de schuifdeurkasten kan met 2 schroeven aan de buitenkant vastgezet worden. Het softclosesysteem voor de zweefdeurkasten kan zelfs al met 1 schroef per kant vastgezet worden. Het enige waar u op moet letten is dat het pinnetje de goede kant op staat. Bij de linker deur dient het pinnetje aan de linkerkant te zitten en bij de rechter deur hoort deze aan de rechter kant te zitten. 

Softclose op kastdeurKastdeurrem in een zweefdeurkast

Ziet u het niet zitten om de kastdeurremmen zelf te monteren? Vermeld dit bij het bestellen dan tijdens het bestellen in het opmerkingenveld. De monteurs van Slaapkamerweb doen dit graag voor u! Wil u weten wat de kosten zouden zijn, neem dan even contact met ons op!


Hoeveel garantie zit er op de kastdeurremmen?

Na aankoop van een setje kastdeurremmen heeft u maar liefst 5 jaar garantie op dit softclose systeem. Wel zijn er enkele uitzonderingen waarbij u zich helaas niet kunt beroepen op de garantie. Denk hierbij aan kleding wat tussen de deur en de kast gepropt is of het doordrukken van de kastdeur waardoor de kastdeurrem het begeven heeft. Zorg er daarom voor dat uw kast niet te vol zit. Is uw product kapot? Neem dan altijd even contact met ons op, zodat we kunnen kijken of er een oplossing is en het samen kunnen oplossen.


Hoe bestel ik een nieuwe kledingkast met kastdeurremmen?

Onze draaideurkasten worden standaard met soft close systeem geleverd. Als u een zweefdeurkast of schuifdeurkast bij Slaapkamerweb gaat bestellen kunt u bij de opties van een kast eenvoudig aangeven of u kastdeurremmen op de kast wil hebben. Bij de beschikbare opties van een kast kunt u kiezen om de kast te bestellen zonder softclose, of u kunt kiezen om de kast te laten uitvoeren met softclose kastdeurremmen. Als u kiest voor een kast zonder softclose, dan krijgt u vanzelfsprekend geen softclose systeem op de deuren van de kast, dan krijgt u de kast met standaard deurstoppers. De standaard deurstoppers remmen de deur in veel mindere mate dan een kastdeurrem. Klik hier dus de kastdeurremmen aan als u softclose op de kastdeuren wil. Zodra u beschikbare opties zoals kastdeurremmen aan de kast toevoegt, zal de totaalprijs zich direct aanpassen.

Kastdeurremmen van Slaapkamerweb zorgen er niet alleen voor dat uw kast geruisloos sluit, ook zal uw kast langer meegaan waardoor u langer plezier heeft van uw kast!

Vindt u het lastig om uw keuze via de webshop te maken? Kom dan naar onze toonzaal in Zutphen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een kast met een soft close systeem. Wij bezorgen en monteren de kledingkasten vanaf €400,- gratis!


Wist u dat:

  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe kast en kastaccessoires.
  • Wij uw kledingkast GRATIS bezorgen én monteren bij besteding vanaf een bedrag van 400 euro, incl. de softclose kastdeurremmen?
  • Als u de sofclose kastremmen los besteld, deze snel en zonder verzendkosten bij u thuis bezorgd worden?
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Royal serie kledingkasten, voor een koninklijk gevoel!

De aankoop van een hoekkast hoe werkt het?

Is uw kledingkast winterklaar?

De kastentool; kies zelf uw ideale kastindeling!


Onze softclose kastdeurremmen:


Hulp nodig?

Heeft u na het lezen van dit blogartikel toch nog vragen? Of wilt u gewoon nog iets meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!