wat-doet-slaapkamerweb-met-de-verpakkingsmaterialen-die-meegenomen-worden-na-de-montage

Slaapkamerweb recycled 95% van het verpakkingsmateriaal

Na de montage van uw bestelling nemen wij alle verpakkingsmaterialen weer netjes mee, zodat u er geen hinder van ondervindt en uw aankoop direct na montage in gebruik kunt nemen! Nu vraagt u zich vast af wat we vervolgens met al dat materiaal doen? Daarvoor willen wij u eerst even voorstellen aan Johan. Binnen onze organisatie is Johan namelijk degene die dit in goede banen leidt. Het verpakkingsmateriaal gooien we niet zomaar weg! Bijna alles wordt bij ons netjes en op verantwoorde wijze gerecycled.


De werkzaamheden van Johan bij Slaapkamerweb

Ooit hadden we bij Slaapkamerweb 3 grote afvalbakken (2 voor papier en 1 voor overige afval) met een inhoud van 2500 liter die elke 14 dagen volledig vol zaten. We zijn er trots op dat we inmiddels 4 containers per week(!) besparen. Bovendien is ons afval nu handig op te slaan en te vervoeren als balen en het leukste; we hebben het eigenlijk niet meer over afval maar over grondstoffen!  

Johan is degene die hiervan elke dag opnieuw werk maakt. Johan heeft zijn vaste werkplek, te vinden achter een deur achterin ons grote magazijn. Aldaar tref ik hem bezig aan een groot werkblad, tussen verschillende grote machines en bakken en kastjes waarin verschillende onderdelen en beslag netjes in is uitgesorteerd. Hij vertelt mij graag over zijn werkzaamheden en voorziet me van uitleg over wat ik allemaal om me heen zie.  


Johan vertelt: 

“Als de monteurs hun werk erop hebben zitten, dan begint mijn werk. Na de montage werkzaamheden komen de monteurs met de bussen terug naar Zutphen en zijn deze nog gevuld met het verpakkingsmateriaal van de meubelen die ze bij de klant hebben gemonteerd. Denk dan bijvoorbeeld aan veel verschillende soorten plastic, kartonnen dozen en ook heel veel piepschuim! Zo nu en dan vind ik daar ook nog wat beslag tussen, zoals schroeven, of scharnieren, maar soms ook nog andere kleine onderdelen en materialen, dan kun je denken aan een roede bijvoorbeeld.” 


Het verwerken van de verschillende materialen  

Johan: “Het afval uit de bussen wordt in deze ruimte geleegd en op een hoop gegooid. Vervolgens sorteer ik dat uit, zodat het hergebruikt kan worden.” Johan laat het me graag zien; we lopen een ruimte verder waar grote blauwe machines staan.

Johan: Dit zijn eigenlijk grote persen, we hebben hier een balenpers voor karton en voor plastic, die de verschillende materialen op elkaar persen tot een baal die we vervolgens op een pallet kunnen vervoeren.” Een ruimte verderop is er een machine die het piepschuim eerst fijnmaalt en dan samenperst.

Johan: "Deze machine kan het piepschuim tot wel 40 keer aan het volume comprimeren en het piepschuim komt er vervolgens uit als een soort lange bakstenen die ik dan netjes op een pallet stapel. Zo kan een volle pallet met piepschuim bij ons wel 700kg wegen, waar dan allerlei andere producten van gemaakt kunnen worden."Op deze manier worden de verschillende restmaterialen netjes gescheiden, nemen ze minder ruimte in beslag en kunnen ze vervolgens ook worden gerecycled door een externe partij!


Overige onderdelen en materialen

Johan: “Naast het karton, plastic en het piepschuim sorteer ik ook de rest wat er tussen zit. Erg handig blijkt, want het komt namelijk nogwel eens voor, dat er vanuit de fabrikant een onderdeel van bijvoorbeeld een kast ontbreekt. In zulke gevallen heb ik dat onderdeel vaak gewoon liggen en hoeft de klant niet te wachten op de fabrikant, die het moet naleveren.”

Voordat de producten naar de klant worden uitgeleverd, worden de producten nog een keer gecontroleerd.

Voor zover dat gaat, want veel is zo goed verpakt, om een beschadigingen te voorkomen, dat wij daardoor niet altijd goed kunnen zien of alle kleine onderdelen aanwezig zijn.


Milieubewust en efficiëntie, daar gaan we voor!

Efficiëntie en een milieubewuste manier van werken, daar worden wij blij van en geeft ons veel voldoening! Door ons 'afval' te recyclen dragen we ons steentje bij met het verminderen van de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terecht komt en verminderen daarmee het verbruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals water, energie, mineralen en fossiele brandstoffen en maximaliseren hun efficiëntie. Ook verminderen we de vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaan met de productie van nieuwe materialen. 


Hoe het bij ons werkt

Bij Slaapkamerweb zijn we dus niet alleen maar gericht op het verkopen van onze producten. We hopen het op alle vlakken en ten alle tijden zo aangenaam mogelijk te voor u als klant te maken maken. Dit begint bij het secuur en met zorg uitzoeken van ons assortiment. Onze producten selecteren we dan ook op kwaliteit, duurzaamheid en mogelijkheden, zodat u er als klant het meeste plezier van zult hebben en de natuur er zo min mogelijk onder te leiden heeft.

Daarnaast streven wij ernaar u een zo transparant en een zo prettig mogelijk klantcontact te bieden, met een goede klantenservice. Wij leveren daarom een zorgvuldige informatievoorziening gedurende het gehele bestelproces en zelfs nog daarna! Daar is onze montageservice ook een goed voorbeeld van. Dingen tot een goed einde brengen is voor ons belangrijk en daarom krijgt de verwerking van de restproducten, waar Johan een belangrijke rol in speelt, ook een hoge prioriteit.

Als transparant bedrijf willen we u graag voorzien van alle informatie, ook achter de schermen, zodat u ook een indruk heeft over hoe het bij ons reilt en zeilt!


De Slaapkamerweb toppers:Wist u dat:

  • Wij u na onze montageservice niet achter laten met het verpakkingsmateriaal, maar nemen deze voor u mee en verwerken deze vervolgens zelf.
  • Wij met onze balenpers voor karton circa 1500 liter karton kunnen samenpersen tot 1 baal.
  • Met de plastic balenpers is dit zelfs nog meer is: daar past in 1 baal circa 2500 liter samengedrukt plastic.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Slaapkamerweb; van online bestellen tot de levering bij u thuis

CBW garantie, zeker van je aankoop?

RAL labels - echte Duitste kwaliteit met oog voor duurzaamheid


Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.