Ruimtebesparende onderschuifbedden van Avek

Krijgt u regelmatig logees en wil u hen een fijn en comfortabel logeerbed bieden, die daarnaast niet te veel ruimte in beslag neemt? De onderschuifbedden van Avek bieden uitkomst! Deze ruimtebesparende bedden geven de mogelijkheid om uw gasten tot 1 of 2 slaapplekken te bieden en nemen geen onnodige ruimte in beslag.Een Avek onderschuif combinatie, wat is dat nou precies?

De metalen onderschuifbedden van Avek bestaan uit een metalen bedframe met een comfortabel dwarsgespannen of in de lengte gespannen spiraalbodem. Dit markeert ook gelijk het verschil tussen het Twin en het Duet onderschuifbed die wij aanbieden. De dwarsgespannen spiraalbodem van de Twin kan net wat meer gewicht aan dan de Duet en zal ook net wat comfortabeler liggen (natuurlijk ook afhankelijk van welk matras u kiest).

Het onderschuifbed bestaat uit twee eenpersoons bedden kan eenvoudig onder het bovenbed vandaan gerold worden en uitgeklapt worden. Zo creëert deze combinatie een tweede slaapplek, of als u ze tegen elkaar schuift een tweepersoonsbed. Beiden bedden zijn uitgeklapt namelijk even hoog en bieden veel slaapcomfort. De onderschuif combinaties zijn een echte uitkomst wanneer je niet veel ruimte hebt, maar je toch 1 of 2 royale slaapplekken wilt creëren voor je logees. Als de matrassen die u op deze onderschuifbedden legt niet te hoog zijn, dan kunt u deze twee bedden opgemaakt opbergen. Komt er onverwachts bezoek, dan staan de bedden dus in een mum van tijd opgemaakt en wel klaar!

Zowel de Twin als de Duet onderschuifbedden hebben tal van opties, bijvoorbeeld qua maatvoering heeft u in de breedte als de lengte verschillende opties voor verschillende eenpersoons afmetingen. Let wel uitgeklapt naast elkaar wordt bijvoorbeeld een onderschuifbed met de afmeting van 80 x 210 cm, 160 x 210 cm! 

Avek Twin:

Bedcombinatie 80 x 190 cm
Bedcombinatie 80 x 200 cm
Bedcombinatie 90 x 200 cm
Bedcombinatie 90 x 210 cm

Avek Duet:

Bedcombinatie 80 x 200 cm
Bedcombinatie 90 x 200 cm

Let op: De afmetingen waaruit u kunt kiezen zijn de afmetingen per bed. Aangezien het om een bedcombinatie gaat, betekent dit dat als u de afmeting van bijvoorbeeld 80 x 200 cm kiest, u 2 bedden ontvangt met deze afmetingen. U kunt deze desgewenst naast elkaar plaatsen en dan is de totale breedte 160 (en de lengte blijft 200 cm).  

Soms heeft u ook de keuze in kleur uitvoering, maar wat eigenlijk nog belangrijker is denken wij is de keuze voor matrassen. Wij hebben een aantal goede passende matras opties voor u onder elkaar gezet, waaruit u kunt kiezen.

Als u zelf nog goede matrassen heeft, kunt u ook kiezen om voor de optie ‘zonder matrassen’ kiezen. Let er in dat geval wel op dat de maatvoering van de onderschuif combinatie overeenkomt met die van uw matrassen!  Vindt u het lastig kiezen tussen de opties aan matrassen dan kunt in onderstaand overzicht meer informatie vinden over de verschillende soorten matrassen, die wij als opties aanbieden: 

 • Het Polyether Logee matras is een stevig polyether schuim matras, dit matras is geschikt voor mensen die graag op een hard matras slapen.
 • Het Polyether Classic matras is ook gemaakt van polyether; hetzelfde materiaal als het Polyether Logee matras, maar is wel wat zachter en comfortabeler dan het Logee matras. 
 • Het Avek Original matras is een koudschuim matras, speciaal ontwikkeld voor Avek bedden met spiraalbodem. Dit hoogwaardige matras ventileert erg goed en is voorzien van een 5 zone verdeling, waardoor dit matras het lichaam optimaal ondersteunt.  
 • Het Basic Pocketveermatras is een 7 zone pocketveer matras met een stevige hardheid. Bent u op zoek naar een stevig matras, wat tevens aardig wat gewicht goed kan dragen en daarnaast ook nog het lichaam op de juiste manier ondersteunt? Dan is dit matras het matras wat u hebben moet!
 • Het Classic Pocketveermatras is ook onderverdeeld in 7 zones, daarnaast is dit matras afgedekt met een laagje koudschuim waardoor deze wat zachter aanvoelt dan het Pocketveer Basic matras.

Tip: Bent u benieuwd naar de verschillende materialen en samenstellingen van de matrassen? In het blogartikel: ‘Welke soorten matrassen zijn er’ leest u er meer over!


 Voordelen onderschuifbedden van Avek: 

 •  Flexibel te gebruiken als 1 of 2 royale slaapplekken
 •  Ruimtebesparend
 •  Eenvoudig op te bergen
 •  Comfortabel slaapcomfort voor een logeerbed  


                                    
Spiraal bodems van oudsher de sterkste bedbodem

De spiraalbodem is van oorsprong één van de sterkste bedbodems die bestaan. Een spiraalbodem zorgt voor een uitstekende ondersteuning van het matras. Echter worden er steeds meer matrassen gemaakt die minder geschikt zijn voor spiraalbodems en qua comfort beter geschikt zijn voor andere bedbodems als lattenbodems en schotelbodems. Deze 'nieuwere matrassen' beschikken over veel comfort en zijn zachter. Op een spiraalbodem is de kans groot dat deze matrassen te weinig ondersteuning bieden, overdreven gezegd zakt een spiraal wat meer in als bijvoorbeeld een lattenbodem. Dit kunt u ervaren alsof de matras met bodem kuilt.

De matrassen die wij verkopen in combinatie met de onderschuifbedden, zijn matrassen die wél geschikt zijn voor spiraalbodems. Meer informatie over spiraalbodems vindt je in de categorie spiraalbodemsOver Avek

Het Nederlandse Avek is een toonaangevend beddenmerk wat sinds 1927 al gevestigd is in het Friese Surhuisterveen. Het motto van dit alom bekende en geprijzen bedrijf is ‘Arbeid, vlijt en Kwaliteit’. En dat is nog steeds terug te zien in de producten die Avek maakt. Zo is dat ook het geval bij de ruimtebesparende bedden van Avek!

Deze bedden worden gemaakt door mensen die hun vak verstaan en zijn van hoge en zeer stevige kwaliteit. Avek bedden worden onder andere ook gebruikt in het leger en zijn niet alleen erg comfortabel, maar ook volledig hufterproof! Deze bedden kunnen dus goed tegen een stootje!
Avek vouwbedden als alternatief

Verwacht je maar 1 logé, of neemt een onderschuifbed toch teveel ruimte in beslag? Wellicht zijn de Avek vouwbedden dan iets voor u! Deze opvouwbare bedden van Avek zijn voorzien van een automatisch uitklapsysteem waardoor deze eenvoudig te plaatsen zijn. Zowel het Wing vouwbed als het Click vouwbed zijn voorzien van een dwarsgespannen spiraalbodem en worden geleverd met matras!


                             
Persoonlijk advies

Heeft u tijdens het lezen van dit blogartikel meer duidelijkheid gekregen over de Avek logeerbedden? Wij hopen het van harte, maar begrijpen het ook als u nog vragen heeft, of tijdens het samenstellen toch nog vastloopt. Neem hiervoor gerust en vrijblijvend contact met ons op, één van onze deskundige medewerkers zal u zo snel mogelijk voorzien van de juiste informatie, zij kijken graag met u mee en vertellen u meer over de mogelijkheden. 

Kom naar onze toonzaal

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze toonzaal te Zutphen. Hier kunt u de mogelijkheden van al onze logeerbedden met eigen ogen bekijken en weet u vervolgens precies wat u in huis haalt. Dit gaat altijd onder begeleiding van een van onze deskundige medewerkers en betekent ook dat deze u kan adviseren bij uw aankoop en mocht u vragen hebben, deze direct beantwoord kunnen worden! U bent van harte welkom!Wist u dat:

 • Wij uw logeerbed GRATIS bezorgen én monteren bij besteding vanaf een bedrag van 400 euro?
 • Bij onze logeerbedden hebben wij ook direct de juiste opties aan matrassen voor u geselecteerd!
 • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze een bed.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Welke soorten matrassen zijn er?

Hoe kiest u een bedbodem die bij u past?

Kies een houten bed in 3 stappen?


Al onze ruimtebesparende bedden: 


Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Avek onderschuifbedden, of wil u bijvoorbeeld nog meer weten over een opklapbaar logeerbed? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder en voorzien u graag van een passend advies.