Water drinken voor het slapengaan, ontdek welke voordelen het met zich meebrengt.

Water drinken is gezond! We worden er mee plat gegooid. Maar het is echt zo! Wist jij dat het drinken van een glas water voor het slapengaan ervoor zorgt dat jij beter slaapt? Water drinken voordat je naar bed gaat heeft nog veel meer positieve effecten. Lees hier wat dit allemaal met jouw lichaam doet.

Beter slapen dankzij een glaasje water

Als je genoeg water drinkt blijven vitaminen, voedingsstoffen en mineralen in je lichaam op peil. Een glas water voordat je naar bed gaat zorgt ervoor dat je spieren, gewrichten, hormonen en energie in balans blijven. Je lichaam kan hierdoor beter ontspannen en jij zult de volgende ochtend heerlijk uitgerust wakker worden.

Overdag verlies je vocht doordat je naar de wc gaat en zweet. Breng je vochtgehalte weer op peil door een glas water te drinken voor het slapengaan. Omdat je lichaam grotendeels uit water bestaat moet het vochtgehalte op peil blijven om zo optimaal te kunnen functioneren. ’S Nachts verlies je minder vocht doordat je lichaam minder hard aan het werk is. Water drinken voordat je gaat slapen is een eenvoudige en effectieve manier om je vochtgehalte weer aan te vullen.

Weg met die afvalstoffen!

Het afvoeren van afvalstoffen gebeurt onder andere door regelmatig te plassen. Om de urineproductie op gang te houden is het belangrijk dat je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt. Het is dus erg belangrijk om gedurende de dag genoeg te drinken, maar neem ook voor het slapengaan nog even een extra glaasje water. De volgende dag zul je merken dat je je beter voelt en meer energie hebt.

Afvallen tijdens het slapen

Door genoeg water te drinken zorg je ervoor dat je stofwisseling verhoogt. Hierdoor verbrand je calorieën. Daarnaast verwarmt je lichaam het water waardoor je ook weer extra calorieën verbrandt. Tijdens je slaap zal je lichaam dus hard aan het werk zijn met het verbranden.De voordelen op een rij:

  • In balans houden van uw spieren, gewrichten, hormonen en energie.
  • Uw lichaam ontspant zich beter waardoor u uitgeruster wakker wordt.
  • Verhogen van uw stofwisseling en verwarmen van het vocht zorgen ervoor dat uw lichaam ook 's nachts vet aan het verbranden is.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!