Water drinken voor het slapengaan, ontdek welke voordelen het met zich meebrengt.

Water drinken is gezond! We worden er mee plat gegooid. Maar het is echt zo! Wist u dat het drinken van een glas water voor het slapengaan ervoor zorgt dat u beter slaapt? Water drinken voordat u naar bed gaat heeft nog veel meer positieve effecten. Lees hier wat dit allemaal met uw lichaam doet.

Beter slapen dankzij een glaasje water

Wist u dat wanneer u genoeg water drinkt, vitaminen, voedingsstoffen en mineralen opgenomen worden? Een glas water voordat u naar bed gaat ervoor zorgt dat spieren, gewrichten, hormonen en energie in balans blijven. Uw lichaam kan hierdoor beter ontspannen en u zult de volgende ochtend bovendien heerlijk uitgerust wakker worden.

Houdt uw vochtgehalte op peil

Overdag verliest u vocht doordat u regelmatig naar de wc gaat en transpireert. Houdt ook tijdens het slapen uw vochtgehalte op peil, door een glas water te drinken voor het slapengaan. Omdat uw lichaam grotendeels uit water bestaat moet het vochtgehalte op peil blijven om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. ’s Nachts verliest u minder vocht, doordat uw lichaam minder hard aan het werk is. Water drinken voordat u gaat slapen is een eenvoudige en effectieve manier om je vochtgehalte weer aan te vullen.


Mooie opties om uw glaasje water op te zetten:


Weg met die afvalstoffen!

Het afvoeren van afvalstoffen gebeurt onder andere door regelmatig te plassen. Om de urineproductie op gang te houden is het belangrijk dat uw lichaam genoeg vocht binnenkrijgt. Het is dus erg belangrijk om gedurende de dag genoeg te drinken, maar neem ook voor het slapengaan nog even een extra glaasje water. De volgende dag zult u merken dat u zich beter voelt en meer energie hebt.

Afvallen tijdens het slapen

Door genoeg water te drinken zorgt u er tevens voor dat u de stofwisseling verhoogt. Hierdoor verbrandt u meer calorieën. Daarnaast verwarmt uw lichaam het water waardoor u ook weer extra calorieën verbrandt. Tijdens uw slaap zal uw lichaam dan dus harder aan het werk zijn met het verbranden.


De voordelen op een rij:

  • In balans houden van uw spieren, gewrichten, hormonen en energie.
  • Uw lichaam ontspant zich beter waardoor u uitgeruster wakker wordt.
  • Verhogen van uw stofwisseling en verwarmen van het vocht zorgen ervoor dat uw lichaam ook 's nachts vet aan het verbranden is.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Hoge temperaturen? Met deze tips kunt u toch goed slapen

Is uitslapen wel zo fijn als wij denken?

Zweten tijdens het slapen wat kunt u eraan doen?  


Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.