90% dons, wat houdt dat in?

Een donzen dekbed is om veel redenen een een ideaal dekbed. Het heeft een hoge isolatiewaarde en houdt u daardoor heerlijk warm. Bovendien zorgt de natuurlijke vezel voor een goede vochtregulatie. Daarnaast zijn dekbedden van 100% dons of met een hoog percentage dons, bijvoorbeeld 90% dons, een stuk lichter dan zijn broertje van wol of zusje van katoen. Maar als we het over een bepaald percentage donzen dekbed hebben, dan moet er ook een percentage van dat dekbed zijn wat dus geen dons is. Welk materiaal is dat?

Een dekbed van 90% dons, wat zit daar nog meer in?

In onze webshop vindt u dekbedden die zijn gevuld met 100% of 90% dons. Een dekbed van 100% dons, daarvan bestaat de inhoud uiteraard uit 100% dons. Veel klanten vragen zich daarom af hoe dit zit bij een 90% donzen dekbed. Deze bestaat inderdaad voor 90% uit dons, maar waar bestaat de resterende 10% procent dan uit? Deze dekbedden zijn aangevuld met een sortering van kleine veertjes.

Andere dons percentages 

Ook bij een dekbed met een lager dons percentage, mag u er normaal gesproken vanuit gaan dat de vulling is aangevuld met kleine veertjes. Als het goed is staat dit ook vermeldt op de label(s) die aan het dekbed zitten. Wel is het zo dat bij een lager dons percentage vaak grovere veertjes worden gebruikt. Als u houdt van een dekbed met wat meer gewicht, kan het zijn dat juist een dekbed met 10% dons voor u erg prettig zal zijn. Hierbij zult u de pennen van de veren ook wat meer voelen, deze ervaart u niet bij een 100% donzen dekbed en bij een dekbed met een hoog dons percentage ervaart u deze nauwelijks. 


Onze toppers:Duitse schuddedekbedden

Schuddekbedden bestaan uit een katoenen zak die gevuld is met een selectie van dons en veertjes. Ze hebben geen gestikte vakverdeling, wat andere donzen dekbedden wel hebben en bestaan daardoor uit één grote zak. Inmiddels zijn schuddekbedden achterhaald en eigenlijk niet meer te verkrijgen, vooral omdat ze vanuit praktisch oogpunt onhandig bleken. Het opmaken van een schuddekbed is namelijk wat lastig en door het ontbreken van de vakverdeling ontstaan vaak plekken waar geen vulling zit, waardoor het dekbed niet volledig isoleert.

Vindt u een schuddekbed wel prettig om onder te slapen, dan houdt u waarschijnlijk van een dekbed met wat meer gewicht, maar met een goede vochtregulatie. Een goede vervanger voor de Duitse schuddekbedden is dan bijvoorbeeld een dekbed met een laag percentage dons.


Downafresh keurmerk

Al onze donzen dekbedden, met een laag of hoog percentage dons, hebben het belangrijke Downafresh Greenline keurmerk. Dit label garandeert een milieuvriendelijke en diervriendelijke productie van uw donzen dekbed. Het vulmateriaal van donzen dekbedden met het Downafresh keurmerk is biologisch afbreekbaar en gegarandeerd niet afkomstig van levende pluk. De donzen dekbedden van Slaapkamerweb zijn dus diervriendelijk geproduceerd!


Persoonlijk advies

Wij hopen dat u wat meer duidelijkheid heeft gekregen over het percentage dons bij donzen dekbedden. Echter kunnen wij ons ook voorstellen dat u belang hecht aan een persoonlijk advies. Neem dan gerust contact met ons om dit vrijblijvend te bespreken met een deskundige medewerker. U bent ook van harte welkom in onze showroom, wij bespreken graag uw wensen en helpen u graag.

Actie op donzen dekbedden

Overweegt u de aanschaf van een donzen dekbed? Op dit moment kunt u profiteren van kortingen op een aantal van onze donzen dekbedden. Uw voordeel kan oplopen tot wel € 100,-. Bekijk dus nu onze donzen dekbedden.


Wist u dat:

  • Wij vrijwel alle soorten dekbedden standaard op voorraad hebben voor een snelle levering?
  • Wij géén verzendkosten extra rekenen bij het bestellen van dekbedden uit onze collectie?
  • Wij meer dan 35 jaar ruime ervaring hebben als slaapspecialist en kunnen u perfect adviseren bij de keuze van uw nieuwe dekbed(den).
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Dekbedden vergelijken - welk dekbed past bij mij

Welke maat dekbed past op mijn bed

Welke warmteklassen voor dekbedden zijn er?


Onze donzen dekbedden:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.