90% dons, wat houdt dat in?

Dons-dekbedden zijn erg prettig om onder te slapen. Dekbedden met een hoog percentage dons zijn een stuk lichter dan broertjes en zusjes van wol of katoen. Ook heeft dons een hoge isolatiewaarde. Een donzen dekbed is lekker warm, maar heeft door de natuurlijke vezels een hoge vochtregulatie. Kortom: een donzen dekbed slaapt heerlijk. Veel mensen zijn dan ook enthousiast over dons, maar zij vragen zich één ding af. Als een dekbed voor 90% gevuld is met dons, wat is dan die overige 10 procent?

In onze webshop vindt u dekbedden die zijn gevuld met 100% of 90% dons. Een dekbed uit 100% eendendons spreekt voor zich, maar hoe zit dat met een dekbed van 90 procent eendendons? Wat zit er nog meer bij in? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: bij een dekbed dat bestaat uit 90 procent dons is de resterende 10 procent aangevuld met een sortering van kleine eendenveertjes.

Hoe zit dat bij andere donspercentages?

Ook bij een lager donspercentage mag u er normaal gesproken vanuit gaan dat de vulling is aangevuld met kleine veertjes. Wel is het zo dat bij een lager donspercentage vaak grovere veertjes worden gebruikt. Als u houdt van een dekbed met wat meer gewicht kan het zijn dat juist een dekbed met 10% dons voor u erg prettig is.

Duitse schuddedekbedden

Schuddekbedden bestaan uit een katoenen zak die gevuld is met een selectie van dons en veertjes. Ze hebben geen vlakverdeling, maar bestaan uit één grote zak. Inmiddels zijn schuddekbedden achterhaald, vooral omdat ze vanuit praktisch oogpunt onhandig waren. Het opmaken van een schuddekbed is lastig en door het gebrek aan stiksels en vlakverdeling ontstaan vaak kouplekken.

Vindt u een schuddekbed prettig om onder te slapen, dan houdt u waarschijnlijk van een dekbed met wat meer gewicht maar met een goede vochtregulatie. Een goede vervanger voor de Duitse schuddekbedden is dan ook een dekbed met 10% dons.

Downafresh keurmerk

Al onze donzen dekbedden hebben het belangrijke Downafresh Greenline keurmerk. Dit label garandeert een milieuvriendelijke en diervriendelijke productie van uw dons-dekbed. Het vulmateriaal van donzen dekbedden met het Downafresh keurmerk is biologisch afbreekbaar en gegarandeerd niet afkomstig van levende pluk. De donzen dekbedden van Slaapkamerweb zijn dus diervriendelijk geproduceerd!

Actie op donzen dekbedden

Overweegt u de aanschaf van een dons-dekbed? Op dit moment kunt u profiteren van de Donzen Dekbed Actie. Uw voordeel kan oplopen tot wel € 100,-. Bekijk dus nu onze donzen dekbedden.

Bekijk hieronder een greep uit onze donzen collectie.

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.  

Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 671 klanten.

CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken