Dit moet u weten over een thuiszorgbed!

Overweegt u om een thuiszorgbed te kopen? Een thuiszorgbed, ook wel zorgbed genoemd, is een ziekenhuisbed met alle functionaliteiten die u nodig heeft, maar dan met een huiselijke uitstraling en afgewerkt met houten panelen. Een thuiszorgbed kunt u als particulier bestellen en wordt niet standaard geleverd via een thuiszorgorganisatie.

In dit blogartikel vertellen we u alles wat u moet weten over het kopen of huren van een zorgbed. We leggen u uit wat de voordelen van een thuiszorgbed ten opzichte van een seniorenbed zijn, u leest welke matrassen geschikt zijn en welke maten we kunnen leveren. Ook beschrijven we wat het verschil is tussen het Basiccare zorgbed en het Comfycare zorgbed. Aan de hand van deze informatie kunt u een weloverwogen keuze maken en het juiste zorgbed kopen of huren.

Voordelen thuiszorgbed vs seniorenbed

Als u een thuiszorgbed wilt kopen, kunt u zich afvragen wat het verschil is tussen een zorgbed en een seniorenbed. Immers een seniorenbed heeft ook een comfortabele instaphoogte en kan ook geleverd worden met een elektrisch verstelbare lattenbodem.

Hieronder leest u wat de voordelen van een thuiszorgbed zijn ten opzichte van een seniorenbed:

  1. Een zorgbed heeft altijd een elektrisch verstelbare lattenbodem. Het hoofd- en voeteneind kunt u met een afstandsbediening afzonderlijk van elkaar bedienen;
  2. Het bed wordt standaard geleverd met een bedpapegaai en zijhekken;
  3. Het onderbeengedeelte kan in 5 verschillende standen worden geplaatst;
  4. Het zorgbed is gemakkelijk schoon te maken;
  5. Het bed heeft een draaggewicht tot 185 kilo en is voorzien van een nooddaalfunctie, zodat u ook bij stroomuitval het bed kunt verlagen. Wanneer de stroom uitvalt, kunt u het bed dankzij de nooddaalfunctie altijd terug naar ligfunctie plaatsen;
  6. Door de 4 wielen kunt u het bed gemakkelijk verplaatsen.

Daarom koopt u een zorgbed bij Slaapkamerweb

Uniek bij Slaapkamerweb! U en uw partner kunnen nog jarenlang samen in één bed slapen, ook als één van de twee een thuiszorgbed nodig heeft. U kunt ervoor kiezen om in één bedombouw een tweepersoonsbed te creëren met aan de ene kant een zorgbed en aan de andere kant een seniorenbed. Wilt u bijpassende nachtkastjes? Ook dat kan! Dit geeft rust in uw slaapkamer.

We geven u nog 3 redenen waarom u uw zorgbed bij Slaapkamerweb koopt:

Het bed is eenvoudig en snel te monteren zonder dat u gereedschap nodig heeft.

Afhankelijk van de voorraad kunt u met 2 weken het zorgbed in huis hebben. Heeft u het bed sneller nodig? Neem contact met ons op en we helpen u graag persoonlijk verder.

We bezorgen & monteren het bed gratis voor u.


Matrassen zorgbed

De meeste matrassen zijn niet geschikt voor een thuiszorgbed, want ze bieden onvoldoende comfort aan bedlegerige mensen en kunnen niet goed mee bewegen met een elektrische lattenbodem. Matrassen die hoger dan 22 cm zijn, zijn ook niet geschikt. Het matras is dan hoger dan de bedrekken waardoor u het risico loopt om uit bed te vallen. In onze webshop vindt u twee matrassen die wel geschikt zijn voor op het zorgbed. Bij normaal gebruik gaan beide matrassen ongeveer 10 jaar mee.

  • Het Visco super comfort matras. Dit is een traagschuimmatras dat drukverlagend werkt, zeer goede ondersteuning biedt en ultra ventilerend is. Het matras heeft een 7-zone ondersteuning dat zorgt dat uw ruggenwervel recht ligt. Dit is een stevig matras dat u niet hoeft om te draaien.
  • Het Megapur excellence matras is een koudschuimmatras dat uit 7-zones bestaat. Deze 7-zones zorgen voor perfecte ondersteuning en bieden u de steun die u nodig heeft. Dit matras is leverbaar in een soepele, medium en stevige uitvoering.

In de toekomst vindt u in ons assortiment ook matrassen met een incontinentietijk.

De matrassen zijn standaard leverbaar in de maten 90×200 en 100×200 cm. Bent u op zoek naar een extra lang matras? Ook voor de lengtematen 210 en 220 cm kunt u bij ons terecht.

Heeft u vragen over de mogelijkheden of juist het huren van één van onze zorgbedden, neem contact met ons op.

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.