Het gebruik van een waterbed in de zomer

Comfortabel slapen lijkt tijdens warme dagen soms onmogelijk. Elk matras reageert op hitte. Een traagschuimmatras wordt bijvoorbeeld minder stevig. Ook voor de eigenaren van een waterbed is het slim om je in te lezen over het gebruik van een waterbed, voornamelijk in het zomerseizoen. In dit blog worden de meest belangrijke punten beschreven.

Stel de thermostaat goed in

Wij adviseren om uw waterbed constant op een temperatuur tussen de 26 en 30 graden te houden. Een kouder waterbed kan rugklachten veroorzaken en een te warm waterbed wordt vaak niet als prettig ervaren.

Voor het behoud van een prettig en hygiënisch slaapklimaat is het goed om een waterbed 1 tot 2 graden warmer in te stellen dan de gemiddelde temperatuur in de slaapkamer. Door dit te doen kan men spocht- en schimmelvlekken voorkomen. Bij warm weer is het ook erg belangrijk om overdag uw dekbed open te leggen zodat er goed geventileerd kan worden.

(Vergelijk het eens met een plastic zakje, gevuld met koud water; leg deze in de zon en je zult zien dat er binnen no time veel condens aan de buitenkant van dit zakje zit doordat het water in het zakje kouder is dan de omgevingstemperatuur)

Levensduur verlengen

Een waterbed is hygiënisch, slijt niet gauw en heeft een lange levensduur. Een waterbed gaat veel langer mee dan een regulier matras, maar zeker in de zomermaanden is het verstandig uw waterbed goed te onderhouden. Nog jarenlang genieten van uw waterbed? Naast het aanpassen van de temperatuur van uw waterbed kunt u de volgende tips opvolgen:

Naast dat de temperatuur van een waterbed aangepast wordt aan de omgeving, moet er rekening gehouden worden met een aantal punten om zo lang mogelijk van een waterbed te genieten:

  • Ontlucht uw waterbed (zo nodig) regelmatig, als u merkt dat het water begint te klotsen en u minder slaapcomfort ervaart, dan wordt het tijd om te ontluchten.
  • Zorg dat het matras goed is bijgevuld. Hierbij is het belangrijk om na het bijvullen waterbedconditioner toe te voegen, het nieuwe water kan namelijk een reactie oproepen met het oude water waardoor er algen kunnen ontstaan.
  • Gebruik ook buiten het bijvullen om waterbedconditioner om het water algen- en bacterievrij te houden.
  • Poets uw matras elke 2 maanden met een in lauwwarm water gedrenkte doek. Spuit aansluitend uw matras in met een vinylreiniger om uw matras schoon en stevig te houden.

Voorkom schimmel en vlekken

In de zomermaanden transpireer je meer dan in de winter. Een logisch gegeven, maar verstandig om bij stil te staan wanneer u een waterbed heeft. Een waterbed is immers gemaakt van vinyl, een soort kunststof. Om spocht en vlekken te voorkomen is het belangrijk dat het bed goed geventileerd wordt. De kans op schimmel en vlekken wordt zo geminimaliseerd.

Bekijk hieronder een kleine greep uit onze collectie waterbedden:

Heeft u interesse in een waterbed? Kijk dan eens verder op onze waterbedden pagina. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over waterbedden? Neem ook gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Zo kunt u ons bereiken op 0575 – 51 41 49 of ons aanspreken via de chatbox, onderin het scherm.