Alles over de maatvoering van slaapkamerkasten en extra maatwerk

Ziet u online of in de winkel mooie kledingkasten, maar zijn ze net te hoog of veel te laag voor uw ruimte? En baalt u ervan dat u niet alle ruimte optimaal kunt benutten?  

Kledingkasten zijn er in verschillende hoogte-, breedte- en de dieptematen. Slechts enkele centimeters kunnen al een groot verschil maken. Past de kast wel of niet in de ruimte? Of bent u gedwongen een kleinere kledingkast kopen omdat de standaardmaat nét niet past?

In dit blog geven wij antwoord op veelgestelde vragen over de afmetingen en maatwerk van kasten. Ook geven we uitleg over welke mogelijkheden u bij Slaapkamerweb heeft bij het kopen van een kledingkast, omdat wij ernaar streven om kledingkasten zo passend mogelijk te plaatsen.

In dit blog geven wij u antwoord op de volgende vragen:

1 Hoe kies ik de juiste maat voor mijn slaapkamerkast?
2 Hoe meet ik zelf mijn ruimte op?
3 Welke montageruimte is er nodig bij de verschillende soorten kasten?
4 Kan ik mijn ruimte laten opmeten door een specialist van Slaapkamerweb?
5 Zijn er andere hoogte-, breedte- en dieptematen beschikbaar die niet op de site vermeld staan?
6 Is het mogelijk een hoekkast te plaatsen in uw slaapkamer?
7 Levert Slaapkamerweb plaatmateriaal om de ruimte boven en naast de kast af te timmeren?
8 Kan ik mijn kledingkast laten bezorgen en monteren door Slaapkamerweb?


Hoe kies ik de juiste maat voor mijn slaapkamerkast?

Wanneer u een kast wilt bestellen is het belangrijk om te weten hoeveel plek u heeft. Het is daarom verstandig om vooraf de beschikbare ruimte goed op te meten. Meet daarom de hoogte en de breedte van de muur waar de kast komt te staan. Vergeet niet de diepte op te meten die beschikbaar is voor de kast. Dit is de ruimte vanaf de muur de kamer in. Op basis van deze meetgegevens kunt u op onze site kiezen uit de verschillende hoogte-, breedte en dieptematen die onze (standaard) kledingkasten hebben.

Hoe meet ik zelf mijn ruimte op?

Er zijn drie dingen die u moet opmeten om de juiste afmeting van de kast te bepalen. En daarnaast moet u rekening houden met extra montageruimte die nodig is. Daarover zo meteen meer.

Start met het opmeten van:

  • Hoogte van de vloer tot aan het plafond
  • Breedte van de muur waar u de kast wilt plaatsen
  • Diepte die beschikbaar is vanaf de muur de kamer in

We raden u nadrukkelijk aan om de meting op meerdere punten te doen, omdat muren en plafonds nooit helemaal recht lopen. Beter één keer te veel meten dan één keer te weinig. Zeker bij een maatwerkkast is het extra belangrijk op de ruimte goed op te meten omdat wij deze kasten niet retour kunnen nemen.

Welke montageruimte is er nodig bij de verschillende soorten slaapkamerkasten?

Om een kast te kunnen plaatsen is er de nodige montage ruimte nodig. Om kasten goed te kunnen plaatsen is er minimaal 5 cm extra ruimte nodig tussen de kast en het plafond en de kast en de muur. Let op: extra montageruimte nodig bij verschillende soorten kasten

Kiest u bijvoorbeeld een zweefdeurkast van 270 cm breed en 223 cm hoog, dan heeft u een minimale plafondhoogte nodig van 228 cm en een breedte van minimaal 275 cm om deze kast te kunnen plaatsen. Wel is het bij een zweefdeurkast prettig om in de breedte wat extra centimeters te hebben omdat u dan de deurlijsten gemakkelijker beet kunt pakken. Bij een zweefdeurkast adviseren wij u dan ook liever om 10 centimeter montageruimte aan de zijkant te houden.

Als u aan de buitenkant verlichting op uw kast wilt, heeft u meer ruimte aan de bovenkant nodig. Het liefst monteren wij verlichting wanneer u minimaal 15 cm extra ruimte heeft tussen de kast en het plafond. Heeft u die ruimte niet, maar wilt u wel kastverlichting. Kies dan voor verlichting in de kast.

 Luxe zweefdeurkast                               
Zweefdeurkast Royal Glance met verlichting op de kast

Overzicht montageruimte bij verschillende soorten kasten:

Type kast

Zonder verlichting

Met verlichting

Schuifdeurkast

5 cm extra montageruimte tot plafond

15 cm extra montageruimte tot plafond

Zweefdeurkast

5 cm extra montageruimte tot plafond

15 cm extra montageruimte tot plafond

Draaideurkast

5 cm extra montageruimte tot plafond

15 cm extra montageruimte tot plafond

Natuurlijk is er ook wat ruimte nodig zodat onze vakkundige monteurs de kast netjes kunnen opbouwen. Zij werken het prettigst wanneer zij ongeveer 1 meter ruimte vrij hebben voor de kast. Lukt het u niet alleen om deze ruimte vrij te maken, omdat bijvoorbeeld uw bed te zwaar is om aan de kant te schuiven? De monteurs van Slaapkamerweb helpen u hier graag bij.

Kan ik mijn ruimte laten opmeten door een specialist van Slaapkamerweb?

Ziet u het niet ziet zitten om zelf de beschikbare ruimte op te meten, omdat u onzeker bent of dit wel goed gebeurt? Slaapkamerweb biedt u de mogelijkheid om ons dit te laten doen. Opmeten en kasten plaatsen is ons dagelijks werk. Op basis van de beschikbare ruimte geven we u advies welke kast en maat u het beste kunt kiezen. Het inmeten van de ruimte kost bij ons €150. Mocht u vervolgens een kast bij ons bestellen, dan krijgt u €75 van dit bedrag terug.

Zijn er andere maten beschikbaar, die niet op jullie site vermeld staan?

Slaapkamerweb geeft u de mogelijkheid om andere maten voor een kast te kiezen dan de standaardmaten die op de site vermeld staan. Welke maten mogelijk zijn is afhankelijk van het soort kast: zweefdeurkast, schuifdeurkast of draaideurkast. Hieronder leggen wij u uit wat de mogelijkheden zijn voor verschillende kasten in hoogte-, breedte en dieptematen.

Verschillende opties voor maatwerk:

 

Hoogte

Breedte

Diepte

Draaideurkast Royal

Vaste hoogte maat.
Eventueel sierlijst niet monteren.

Vaste breedtematen.

Standaard 65 cm diep.
Kan geleverd worden op 45 cm diep.

Draaideurkast Premium

Meerdere mogelijkheden dan op site vermeld staan.

Meerdere mogelijkheden dan op site vermeld staan.

Meerdere mogelijkheden dan op site vermeld staan.

Draaideurkast Impact

Vaste hoogte maat.

Vaste breedte maat.

Vaste diepte maat.

Zweefdeurkast Royal

Vaste hoogte maat.

Vaste breedte maat.

Vaste diepte maat.

Zweefdeurkast Premium

Meerdere mogelijkheden dan op site vermeld staan.

Meerdere mogelijkheden dan op site vermeld staan.

Meerdere mogelijkheden dan op site vermeld staan.

Zweefdeurkast Impact

Vaste hoogte maat.

Vaste breedte maat.

Vaste diepte maat.

Schuifdeurkast Royal

Vaste hoogte maat.

Vaste breedte maat.

Standaard 65 cm diep.
Kan op andere dieptemaat geleverd worden tegen een meerprijs.

Hoogte van uw slaapkamerkast

De hoogte maten van de Royal zweef-,schuifdeurkasten en draaideurkasten die op onze site vermeld staan, zijn vaste maten.
Dit geldt ook voor de Impact zweefdeurkasten en draaideurkasten.
Deze kast maten kunnen niet aangepast worden. Het is mogelijk om bij een Royal draaideurkast de sierlijst er af te laten waardoor de kast 3 cm minder hoog wordt.

Bij de Premium kledingkasten is het wel mogelijk om de hoogte maat aan te passen. Hier zit een meerprijs aan verbonden. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Breedte van uw slaapkamerkast

De breedte maten van de Impact slaapkamerkasten en de Royal zweef- en schuifdeurkasten die op onze site vermeld staan, zijn wederom vaste maten. Voor de Royal en Premium draaideurkast geldt dat er wel andere breedtematen gekozen kunnen worden. Voor meer informatie hierover kunt u ook contact met ons opnemen.

Diepte van uw slaapkamerkast

De Royal draaideurkasten hebben een standaard dieptemaat van 65 cm. Op aanvraag kunnen wij deze ook leveren op een diepte van 45 cm. Hier zit geen meerprijs aan verbonden omdat de fabrikant deze kast standaard minder diep kan produceren. Qua indeling kunt u dan alleen nog kiezen voor legplanken. Andere indelingen zijn bij deze diepte niet meer mogelijk. Een Premium draaideurkast kan ook op een andere diepte geleverd worden, hier zit echter wel een meerprijs aan verbonden omdat deze elementen speciaal op maat gemaakt moeten worden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

De Impact draaideur kasten kunnen niet op een andere diepte maat geleverd worden.

Een schuifdeurkast is standaard 65 cm diep. Bij deze kast is het ook mogelijk om de diepte in te korten. Het liefst korten wij deze kasten niet verder in dan een diepte van 60 cm, omdat dan vrijwel alle indelingen nog mogelijk blijven. Wilt u een schuifdeurkast minder diep hebben dan 60 cm? Dit is mogelijk, echter kunt u dan alleen nog planken als indeling kiezen. Aan het inkorten van diepte zit een meerprijs verbonden, deze is afhankelijk van de breedtemaat die u kiest. Wilt u meer weten over deze meerprijs? Vraag dit dan aan één van onze medewerkers, bijvoorbeeld via de chat rechtsonder in beeld.

De diepte maat van de Royal en Impact zweefdeurkasten is 69 cm, dit is een standaard buitenmaat, deze kan niet in een andere diepte geleverd worden. Bij een Premium zweefdeurkast is het wel mogelijk om de diepte aan te passen. Het aanpassen van de diepte is verbonden aan een meerprijs. Wilt u hier meer over weten of wilt u meer informatie over wat er zoal mogelijk is? Neem dan contact met ons op.


Bekijk onze schuifdeurkasten

Bekijk onze zweefdeurkasten

Bekijk onze draaideurkasten

Wilt u een hoekkast in uw slaapkamer?

Slaapkamerweb levert hoekkasten die speciaal voor u op maat gemaakt zijn. Hoekkasten zijn geschikt voor vrijwel elke woning en zijn al mogelijk vanaf 110 cm op de linkermuur en 110 cm op de rechtermuur. Slaapkamerweb bezorgt en monteert deze hoek kledingkasten passend in uw ruimte.

Onze maatwerk specialisten Niek Demmers, Carolien Ceelen en Ronny Hoekstra helpen u graag bij het samenstellen van een hoekkast. Aangezien elke slaapkamer/ruimte anders is, verzoeken wij u om onze hoekkasten pagina te bekijken, hier vindt u meer informatie en kunt u eventueel  een offerte aanvragen.

Zodra wij een aanvraag voor een hoekkast binnen krijgen gaat één van onze specialisten hiermee aan het werk. Er wordt een vrijblijvende offerte voor u opgesteld waarbij het aanzicht, de plattegrond en de indeling van de kast meegenomen worden. Vervolgens kijken wij samen of dit volgens wens is en kunnen wij eventuele aanpassingen doorvoeren zodat de hoekkast geheel naar uw wens wordt.

Levert Slaapkamerweb plaatmateriaal om de ruimte om de kast af te timmeren?

Slaapkamerweb levert geen plaatmateriaal om de ruimte tussen de kast en het plafond en muur af te timmeren. Onze ervaring leert dat het aftimmeren met een MDF-plaat het beste resultaat oplevert. Deze kunt u schilderen in dezelfde kleur als de muur, plafond of de kast zodat het één geheel wordt. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen? Vraag dan een goede keukenbouwer of timmerman en schilder om u te helpen.

Gratis bezorging en montage van uw kledingkast door Slaapkamerweb

Slaapkamerweb bezorgt en monteert eigen maatwerkkasten en standaard kledingkasten vanaf €400 gratis in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Dit geldt alleen als de montageplek goed bereikbaar is en er een vaste trap of lift aanwezig is zodat onze monteurs de kast veilig kunnen tillen naar de ruimte waar hij komt te staan.

Mogen wij u helpen?

Slaapkamerweb heeft een ruim assortiment kasten in verschillende maten. Vaak voldoen deze uiteenlopende afmetingen om een kast naar wens te kunnen bestellen. Zoekt u toch wat anders, zoals een maatwerkkast of een hoekkast? Weet dan dat er meer mogelijk is dan op onze site te vinden is. Wij denken graag met u mee en zoeken de beste oplossing.

Wilt u persoonlijk advies over uw wensen of heeft u vragen over welke mogelijkheden er zijn om uw kast zo passend mogelijk te maken? Kom dan eens langs in onze showroom. Wij staan u graag te woord en kunnen u helpen met het maken van de juiste keuzes.

Contactgegevens

Slaapkamerweb
Loskade 4
7202 CZ Zutphen
Telefoon: 0575 514149
E-mail: info@slaapkamerweb.nl

Openingstijden Toonzaal

Maandag           Gesloten
Dinsdag             10.00 tot 16.00
Woensdag         10.00 tot 16.00
Donderdag        10.00 tot 16.00
Vrijdag                10.00 tot 16.00
Zaterdag            10.00 tot 16.00
Zondag               Gesloten