Kinderbedden, ruime keus! Maar wat is het verschil?

Een goed kinderbed is een musthave in de slaapkamer van uw kind! Uw zoon of dochter past niet meer in de wieg of het babyledikant en is toe aan een nieuw bed. Een stoere, vrolijke of juist meisjesachtige slaapkamer die perfect bij uw zoon of dochter past. Daar hoort natuurlijk een nieuw kinderbed bij! Een ledikant waar uw kind heerlijk en vooral veilig in kan slapen en dat past bij zijn of haar leeftijd. Het assortiment kinderbedden is groot. Wat is het verschil? En waar moet u op letten? In dit blog geven we antwoord op deze vragen.

Soorten kinder ledikanten

Voor kinderen zijn er 6 soorten bedden te onderscheiden.

 1. Een peuterledikant is de logische opvolger van het babyledikant. Uw kind is geen baby meer, maar een heuse peuter met een eigen willetje. Daar hoort een mooi peuterledikant bij! Het ledikant kunt u simpel voorzien van een uitvalbeveiliging, zodat u zeker weet dat uw peuter er niet uit rolt. Het standaardformaat is 70 x 160 cm.
 2. Uw kind groeit en wordt groter en groter. Een maxi kinderbed is een praktisch bed met verschillende opties. Zo kunt u er voor kiezen om een variant te nemen met extra opbergruimte. Ideaal voor al het speelgoed. Blijft er regelmatig een vriend of vriendinnetje van uw zoon of dochter slapen dan kunt u de variant aanschaffen met onderschuifbed en opbergladen. Een maxi kinderbed is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. Het standaardformaat van dit bed is 90 x 200 cm.
 3. Kinderen vinden halfhoogslapers geweldig! Het is stoer om in te slapen en ze hebben extra speelruimte op de grond. Met de bijbehorende gordijnen en kussens brengt u de slaapkamer in elke gewenste stijl. Zo kunt u bijvoorbeeld voor jongens een ruimtekamer, westernkamer of een dinosauruskamer creëren. Voor meisjes zijn er gordijnen en kussens met eenhoorns, paarden en bloemenprints.  Om de hoogslaper helemaal af te maken, kunt u kiezen voor een glijbaan aan de voorkant. Uw kind is zo beneden als het eten klaar is. Halfhoogslapers zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten, 70 x 160 cm, 70 x 190 cm en 90 x 200 cm.
 4. Houdt uw kind van slapen op hoogte? Dan is een hoogslaper ideaal! Uw kind droomt op grote hoogte en heeft alle ruimte om eronder te spelen. Heeft uw kind een kleine slaapkamer? Dan is een hoogslaper met bureau de perfecte oplossing. Zo heeft uw kind én een slaapplek én een bureau én ruimte om te spelen op hetzelfde oppervlakte. Alle hoogslapers hebben een rechte vaste trap en het bovenbed is voorzien van uitvalbeveiliging. U wilt uw kind natuurlijk wel veilig laten slapen. Onze hoogslapers zijn beschikbaar in het formaat 90 x 200 cm. Bij de aanschaf van een hoogslaper is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van uw plafond zodat u zeker weet dat de hoogslaper in uw kamer past.
 5. Stapelbedden zijn een uitstekende oplossing als meerdere kinderen op één kamer slapen of als uw zoon of dochter vaak vriendjes of vriendinnetjes te logeren heeft. Een stapelbed neemt weinig ruimte in beslag. Voor de stapelbedden zijn er ook gordijnen en kussens met prints beschikbaar waarmee u de kamer omtovert tot een echte themakamer. Voor het netjes opbergen van het speelgoed kunt u kiezen voor opbergladen onder het stapelbed. Onze stapelbedden zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten, namelijk 70 x 160 cm, 70 x 190 cm en 70 x 200 cm. Net als bij de aanschaf van een hoogslaper is het ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het plafond. Zo voorkomt u dat u voor onaangename verrassingen komt te staan.
 6. Zoekt u een éénpersoonsbed voor in de tienerkamer? De keus is groot! Ledikanten in felle kleuren, met een houtlook, metalenframe of bedden met opbergruimte. De standaard maten voor een eenpersoonsbed zijn 90 x 200 cm . Mocht uw zoon of dochter snel groeien dan kunt u overwegen om het bed in de extra lengtemaat 210 cm of zelfs 220 cm aan te schaffen.
 7. Wilt u uw zoon of dochter een extra ruim bed geven, dan kunt u kiezen om een twijfelaar aan te schaffen. Onze twijfelaars zijn verkrijgbaar in 100 cm of 120 cm breed.

Zoals u heeft kunnen lezen, is er een ruime keus aan kinderbedden. Welk bed het best bij uw kind past, hangt af van zijn of haar wensen, hoe oud uw kind is en hoeveel ruimte er in de kamer beschikbaar is.

Kindermatras

Om het kinderbed af te maken heeft u een bijpassende bedbodem en matras nodig. Onze peuterbedden worden standaard geleverd met bedbodem. Om het bed compleet te maken kunt u kiezen uit diverse kindermatrassen

Bij de maxi kinderbedden, éénpersoonsbedden en twijfelaarbedden wordt de bedbodem niet standaard meegeleverd. Uit onze uitgebreide collectie kiest u de bedbodem die u nodig heeft. Een bedbodem die wij vaak adviseren bij deze bedden is de Classic Vlak lattenbodem Om het bed helemaal compleet te maken kunt u ook een bijpassend matras kiezen. Een veelgekozen matras voor in de kinder- en jeugdjaren is ons koudschuimmatras Megapur Classic.

Voor meer kinderbedden kijkt u hier.

Bekijk hieronder een greep uit onze collectie.

  Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.    

  Slaapkamerweb wordt beoordeeld met een 9.8/10 door 671 klanten.

  CBW Erkendveilig betalen met iDeal of overboeken